Sanjina iskušenja u čudesnoj zemlji potpomognute oplodnje
Dakle, počelo je. Danas je 10.10.2007. i sinoć je zvanično počeo moj prvi ICSI/TESE put. Nisam počela sa stimulacijom ili tako nešto, već sam sinoć zvala doktora Reša i dogovorila konsultacije i biopsiju kod njih u Postonoj. Doktor je bio OK, iznio je svoje sumnje da će pronaći bilo kakav material kod MM, ali je promijenio mišljenje kad sam rekla da je bilo povremenih pojava nepokretnih u centrifugatu ejakulata. Rekao je da pošaljemo papire za vizu i datum kad nam odgovara da odemo tamo i doviđenja. U ranijem e-mailu je napisao da je cijena postupka sa biopsijom 1100 €. Sinoć je rekao da ako u isto vrijeme bude moja ovulacija, da ćemo odmah moći da odradimo i postupak. Jedna prirodna ali i vrijedna stanica. A moguće je. Danas mi je 30 DC i trebala bih dobiti sutra, a ovulacija mi je oko 18. DC. Znači negdje oko 29.10. bih trebala ovulirati, a ako se zvijezde urote, možda baš tad budemo tamo. Dok se srede papiri oko vize i ostalo, nadam se da ćemo uspjeti to tada obaviti, a ako ne, nema veze, doći ćemo ponovo u 12. mjesecu. Eto, tako je nastao prvi mali, sramežljivi korak ka našoj bebi. Jako sam ponosna.
A čudno je to kako čovjek prihvati neke stvari koje do tada nije ni mislio da se bilo kome dešavaju kao da su te situacije nešto normalno, svakodnevno i prirodno. Nikad nisam razumjela Alisu u zemlji čuda jer mi nije bilo jasno kako ona prihvata onako čudne i nenormalne uslove (Humpty Dumpty, kraljica, bijeli zec, itd.) zdravo za gotovo. Kao da je to najnormalnija situacija. Jednostavno kao otići na posao, ili na kafu s prijateljicom. A onda sam i sama propala kroz zečju rupu. I ovaj IVF svijet mi je potpuno normalan, kao da se ne može dijete napraviti na drugačiji način. Nenormalno mi zvuči kad čujem o slučajnim trudnoćama. Sasvim slučajno sam pronašla Rodu i tu sam stekla dosta prijatelja. I lijepo mi je. U mojoj privatnoj zečjoj rupi. Nemam mnogo iskustva da podijelim ali imam razumijevanja i podrške za izvoz. A i moje putovanje je konačno počelo, nadam se da je sljedeća stanica odjel za babinjare!
[ponukana raspravi o pravilima na forumu i pričom nekih starijih forumašica o bezličnosti novijih topica, dajem svoju i samo svoju stranu priče i samo svoje subjektivne doživljaje u ovom topicu]
Re: Sanjina iskušenja u čudesnoj zemlji potpomognute oplodnj
Citiraj:
Sanja79 prvotno napisa
A i moje putovanje je konačno počelo, nadam se da je sljedeća stanica odjel za babinjare!
I ja se iskreno nadam da će tako biti i želim ti sreću :love:
Što se tiče Alise i zemlje čudesa...to je jedan samo naš paralelni svijet koji nam je postao normalan i stvaran i bez kojeg možda više ne bismo ni znali živjeti...vidjet ćemo kad jednom završimo s njim...hoćemo li stvarno završiti...znam da ja nisam...u onom trenutku kad sam uspjela...i dalje je to bio na neki čudan način - moj svijet.
Re: Sanjina iskušenja u čudesnoj zemlji potpomognute oplodnj
Citiraj:
Sanja79 prvotno napisa
U ranijem e-mailu je napisao da je cijena postupka sa biopsijom 1100 €. ]
I običan postupak ICSI, bez biopsije kod njih košta 1100e, što znači da je biopsija ako se radi zajedno sa postupkom besplatna :D
U dobrim si rukama draga, želim ti svu sreću :*