Re: 2 djece- razlika 2 god.
Kod nas je malo veća razlika, 2g i 5 mjeseci
Starija curka je oduvijek bila prilično mirno dijete s kojim sam lako nalazila zajednički jezik, pa je možda i ta njena narav razlog što mi nije bilo preteško, primjerice kad sam imala (večernje) mučnine u trudnoći ona je mirno čekala u fotelji dok mama obavi "muku" i onda bi zajedno zaspale,a bila je stvarno mala
Citiraj:
boa prvotno napisa
uspavljivanje, šetnje, hranjenje, kuhanje ručka, posvećivanje dovoljno pažnje jednom i drugom, teglenje kroz štenge na 3 kat itd.
kad se beba rodila, uspavljivale smo se skoro uvijek same jer MM radi do navečer, i to tako da smo sve tri legle u bračni krevet, a onda bi nakon što zaspemo se prebacivali po potrebi. nekad sam i malu uspavljivala u fotelji, starija bi bila kraj nas na krevetu i sl, uglavnom snađeš se u datom trenutku
šetnje su najljepše, mala u kolica velika za ruku i ajmo, a svakako sam nastojala bar svaki drugi dan otići sama s velikom da imamo vrijeme samo za sebe i da se ne osjeća zakinuta
kuhanje ručka - uglavnom navečer za sutra ili za malo više pa smrznem, znala sam po noći skuhati 2-3 vrste jela i onda hladiti na balkonu i smrzavati po porcijama :roll: - ili neki vrlo brzinski ručak dok ih netko pazi.
posvećivanje pažnje obratiti pažnju na starije dijete jer je u njegov svijet uletio mali smotuljak koji mu može poremetiti taj svijet. dakle, uključivati starije dijete u sve aktivnosti i obavezno ono što sam već napisala - svakako izdvojiti vrijeme samo za vas, bez "malog smotuljka"
teglenje što se tiče špeceraja je iz mog života zauvijek izbačeno otkad postoji konzum-online trgovina a sad i mercator-online, toplo preporučam. a što se tiče teglenja djece, ne bih ti znala jer smo prije imali lift a sad smo na 1. katu pa nije greda (a i cure se penju brže od mene).
sretno i ne brini :love:
Re: 2 djece- razlika 2 god.
Citiraj:
boa prvotno napisa
Naime, trudna sam 2 mj. i strašno mi je teško. Spava mi se, umorna sam, zlo mi je, jedva preživljavam, jedva malu otpeljam u vrtić, jedva se prošetam s njom, jedva sve. A još i radim. Uglavnom full mi je teško.
moji će isto biti točno dvije godine razlike, a za ovaj kvotani dio ti moram reći:to je samo prvo tromjesečje. meni je bilo isto tako. bila sam umorna,umorna...ali prođe. sad je ok, a što nas čeka...ha vidjet ćemo.
ni prve ni zadnje s dvoje male djece. :*