Patrik je prošao godinu dana i voljela bih mu ponuditi grah, ali zanima me kako da ga pripremim da mu što lakše padne na želudac i koju vrstu. Koja vrsta je najzdravija i ako imate koji fini receptić. :mljac:
Printable View
Patrik je prošao godinu dana i voljela bih mu ponuditi grah, ali zanima me kako da ga pripremim da mu što lakše padne na želudac i koju vrstu. Koja vrsta je najzdravija i ako imate koji fini receptić. :mljac:
Što je? Nitko ne kuha bebačima grah? Bojite se popratnih smradova? :mrgreen:
Mirta jede raznorazne grahorice od jedno 8 mjeseci
ja ih spremem makrobiotički
kuham u malo vode šok načinom uz obaveznu kombu algu
A to znači...?Citiraj:
mara prvotno napisa
ja sam skuhala i dala mu par boba, al nije htio
al zato moram vaditi male grahice iz mahuna i njih obozava :?
moja ga je probala sa 6 miseci, smiksanog sa manistrom.
guštala ko malo prase.
sad ga neće :mrgreen:
Nina je s godinu dana počela jesti sve kao i mi pa tako i grah :) a sad već jede i kobasu s grahom :mrgreen:
to ti znači kuhati na malo vode i zaljevati sa hladnom vodom, tako da "šokiraš" grahoricuCitiraj:
mara je napisala/o:
Mirta jede raznorazne grahorice od jedno 8 mjeseci
ja ih spremem makrobiotički
kuham u malo vode šok načinom uz obaveznu kombu algu
A to znači...?
navodno je tada puno probavljivija
a i ja sam primijetila da ima puuuno manje plinovitih nuspojava :mrgreen:
E odlično, puno hvala na ideji!Citiraj:
mara prvotno napisa
Hvala na ideji :*
A jel zna netko koja je vrsta graha najbolja za početak?
Nisam primijetio da "šok terapija" uopće funkcionira, a jedina posljedica je drastičan gubitak vremena. Jednako s grahoricama, seitanom i slično.
Umjesto toga: namakanje. Dok ja spavam - zrnje se namače.
Svakako pričekati s grahom do godinu dana starosti, a najbolje koristiti ljuštene varijante (dal).
to je za vas štrebere koji i dan unaprijed znate što ćete kuhati.
ja odlučim u 16 h što ću taj dan!
Ja volim grahorice, al' one ne vole mene :( tako da ih rijetko kuham. MM jako voli, pa me mora napomenuti uveče da stavim grah da se namače za sutrašnji ručak :oops: jer i ja kuham ručkove za 20' :mrgreen:
16:00 Apricot: "haloooo, pizza, tri miješane molim, ŠTAAA? tek za pola sata???" :cekam:
16:05 Apricot: grize štapiće :cekam:
16:15 Apricot: grize štapiće :cekam:
16:20 Apricot: grize štapiće :cekam:
16:25 Apricot: (nema više štapića, traži po kuhinji)
... :cekam:
16:30 Apricot: grize nokte :cekam:
DIN-DON!
16:35 Apricot: "PA GDJE STE DO SAD!? CRKOSMO OD GLADI!!!" :evil:
iiiiiiiii, wrong!
jučer smo imali mahune na lešo.
s lukom i krumpirom.
gtovo za cca 40 minuta.
kakva pica, kakvi bakrači?! u mojoj kući?!?!?!
Nemojte vi meni pizze i štapiće na topicu o grahu molim vas lijepo :mrgreen:
Mi jesmo prešli godinu dana pa bi zato lagano i uvela. Čula sam da je bijeli grah najlakši pa sam ga kupila.
Dakle bolje kvasiti i prvu prokuhanu vodu baciti nego šokirati?
Davore a kakve su to ljuštene varijante? Jel se to negdje kupi ili sami ljuštimo?
namakala, prolila vodu i skuhala ko i za nas.
samo nama zapržim češnjak, peršin, crvenu papriku, i 3-4 žlice graha, malo rajčice i sve umješam u grah. tako sada jede
prije bi u samo skuhani grah ukuhala žlicu pure, riže ili tjestenine i u početku tanjur same juhe sa 3, 4 zrna, izbjegavajući koricu, pa drugi put s koricom i malo više graha i gledala oće li mu škoditi ili ne. nije.
ima i slanutak meni je jako fini samo leši s krumpurom i maslinovim uljem a Doki ga obožava.
leću nismo odavna jeli....
Ljuštene grahorice se uglavnom pronalaze u raspolovljenom obliku, odazivaju se na naziv "dal" i najjednostavnija za naći i skuhati je crvena leća. Naziv dal dolazi iz indijske kuhinje, a zapravo ih ima jako puno vrsti.
Da probaš azuki?
zbog ... ?
Mene pitaš?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Zato što ga većinom djeca dobro prihvaćaju, čistač je bubrega, ima poprilično bjelančevina...
OK.