-
Crveni prstići
Curke, da li je netko imao susreta sa crvenim čoškovima kod noktića na nožnom palcu. Moj J. već desetak dana ima u čoškovima nožnih palaca upaljeno. Izgleda kao da mu raste nokat u meso, ali kad mu ja to pritisnem on ne reagira, znači ne boli ga, a meni kad se to desi užasno boli, pa pretpostavljam da nije to. Ti čoškovi su crveni, kao da se malo i guli koža. Neznam šta bi to bilo. Da li je ko imao takvih problema? Hvala!
-
Nama se ovo povremeno desava na desnom palcu. Ni ja nisam sigurna sta je , jer ga ne boli. Verovatno da sam malo vise posekla nokat i sad zapinje. Ni mog malog ne boli tako da ne obracam previse paznje na to.
-
Da to je tkz."divlje meso". Napravi se u situacijama kad djetetu razmaknemo meso oko nokta i fino odrežemo nokat i onda se meso vrati na mjesto i kako nokat raste tako oštećuje dio oko njega. Ponekad prođe samo od sebe, a ponekad (kao kod nas) je potrebno otići kod pedikera koji "stručno" oblikuje nokat da se vrati na svoj prvobitan smjer rasta.
Mi smo išli u MEDI PED u Ogrizovićevoj u Zagrebu i to jedno pet puta, a nakon što smo lagano dobili osip kad su nam u Klajčevoj rekli da nas naručuju na operaciju pod općom anestezijom da djetetu "isčupaju" nokat :shock: . Sreća i hvala na jednoj med.sestri koja nam je šapnula da odemo kod pedikera jer se može dogoditi da i nakon tog famoznog čupanja nokta ponovno dođemo u istu situaciju. A zašto baš MEDI PED? Zato jer su oni jedini htjeli primiti dijete ispod tri godine. Bili su toliko susretljivi i dragi i vrlo bezbolno riješili naš problem.Ono što smo naučili iz ove situacije je to da se djetetu svi, ali baš svi nokti režu ravno i u razini sa vrhom jagodice prsta.
-
Hvala ti na odgovoru i pomoći!
-
A. se jednom tako zacrvenilo i ja sam mu malo posipala bivacin prašak po vrhu noktića. Prošlo je preko noći.
Od tad noktiće režemo ravno.
-
I mi rezemo ravno, ali sta je sa onim coskicima sto ostanu, valjda njih treba isturpijati? :?
-
Obavezno poslije rezanja noktiće prstiće posprejam Dermosprejom ili Octynseptom.