Dobre strane Yu-gi-oh karata (kad i vi igrate) ;o)
Evo jednog poluozbiljnog topika ... sjecate li se jos Yu-Gi-Oh karata? :mrgreen:
(vec dugo nisam vidio temu o njima na ovom forumu, mozda zaista vec pomalo izlaze iz mode? :? )
Vedran ima jedno 100-150 tih karata koje uglavnom skupljaju prasinu u nekom kutu sobe i onda kad ih nekim slucajem primjeti onda ih preslaguje pola sata ili sat i najcesce ih opet odlozi u neki drugi kut gdje opet strpljivo cekaju tjednima da ih ponovo otkrije. No, u nekim jos rjedjim trenucima pita on MZ ili mene hocemo li se kartati sa njime ... mi obicno izbjegavamo te karte i najcesce odgovaramo da ne zelimo, nego da bi se radije kartali s njime Crnog petra, snaps, memory ili bilo sto drugo ... dijelom zato sto su nam te karte nemile zbog svih tih cudovista, a drugim dijelom (priznali mi to ili ne) i zato sto ne kuzimo pravila.
No, jucer sam ipak, pomalo i preko volje, pristao kartati s njime i nakon jedno pola sata kartanja (u stvari "kartanja", to i nije bas prava kartaska igra) skuzio da to iam i svoje prednosti:
- Vedran je dobar dio vremena zabavljen svojim kartama, preslagivanjem, proucavanjem itd tako da imam dovoljno vremena za odmoriti se, procesljati vlastite misli, baciti oko na neki clanak u novinama koje su slucajno :mrgreen: otvorene bas pored mene na podu
- obzirom da su svi natpisi na kartama na engleskom, onda to vrijeme dobro dodje i za ucenje pojedinih engleskih rijeci, a nije lose ni za matematiku ono zbrajanje napadackih i obrambenih snaga
- Vedran voli biti "autoritet" (ja to zovem "sindrom ucitelja ili turistickog vodica" :) ) i objasnjaviti i poducavati nekoga. Obzirom da sam ja tudum za ta pravila i strpljivo slusam njegove upute, onda se i on osjeca vaznim u tim trenucima
- u preslagivanju karata po podu (u sto se uopce ne kuzim, vec to radim samo po svojim estetskim kriterijima :lol: ) se isto nadje pokoja zgodna tema za razgovor, od matematike ("gle, dobio sam pravokutnik!") pa do drugih tema ("poredao sam karte kao dugine boje") ...
Evo, ja sam nasao 4 dobre strane, ima li mozda jos koja? ;)