Moratorij kredita nakon PŠS (Zaba)
Evo da podijelim s vama informacije do kojih sam sama relativno teško došla, pa možda kome i pomognem.
Zagrebačka banka se hvalila s moratorijem stambenog kredita u trajanju od 1g tijekom porodiljnog. To je do nedavno vrijedilo samo za obične stambene kredite, ali ne i za kredite koji su nastupili nakon stambene štednje u Prvoj stambenoj štedionici, iako su i to bili stambeni krediti Zagrebačke banke.
Od 7. mj. ove godine (mislim da točno 18.7.2007) promijenili su pravilnik i omogućili moratorij tijekom porodiljnog, odnosno u trajanju od maksimalno 1g .. i to jedamput (znači ako ste na porodiljnom više puta zbog više djece.. ko vam kriv) i za ove kredite.
Od dokumenata su mene prvo tražili doznaku (koja je u HZZO-u i može se dobiti jedino kopija), a naknadno i potvrdu od HZZO-a da sam na porodiljnom (jer iz doznake to nisu uspjeli pročitati). Očito još nisu usavršili proceduru.
Mi smo za sada tek predali sve dokumente i još čekamo odobrenje moratorija.....
Re: Moratorij kredita nakon PŠS (Zaba)
Citiraj:
Jasna prvotno napisa
To je do nedavno vrijedilo samo za obične stambene kredite, ali ne i za kredite koji su nastupili nakon stambene štednje u Prvoj stambenoj štedionici, iako su i to bili stambeni krediti Zagrebačke banke.
Griješiš, stambeni krediti Prve stambene nemaju veze sa stambenim kreditima ZABA... to su dvije različite stvari...
Re: Moratorij kredita nakon PŠS (Zaba)
Citiraj:
Moover prvotno napisa
Citiraj:
Jasna prvotno napisa
To je do nedavno vrijedilo samo za obične stambene kredite, ali ne i za kredite koji su nastupili nakon stambene štednje u Prvoj stambenoj štedionici, iako su i to bili stambeni krediti Zagrebačke banke.
Griješiš, stambeni krediti Prve stambene nemaju veze sa stambenim kreditima ZABA... to su dvije različite stvari...
Potpisujem.
Prva stambena štedionica d.d. zasebna je pravna osoba, u ovom slučaju financijska institucija čije osnove poslovanja uređene su po Zakonu o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje.
Većinski vlasnik je Zagrebačka banka. To što ZABA i Prva stambena štedionica imaju (očigledno) neki sporazum oko procesa odobravanja kredita te eventualnog "dijeljenja" kadrova, to ne znači da je kreditna politika jedne financijske ustavnove (u ovom slučaju ZABE) istovjetna drugoj "tvrtki kćeri" (u ovom slučaju Prvoj stambenoj štedionici).
Dakle, ukoliko imate neki zahtjev/molbu u svezi kreditne politike Prve stambene štedionice, pošaljite ga direktno na odgovorne osobe u Prvoj stambenoj štedionici.