Jel preveliki za autosjedalicu?
On sad ima 8 godina i 26 kila. U autu imamo booster koji dođe samo pod guzu, bez naslona, vežemo ga pojasom od auta tako da mu visinu pojasa koja prelazi preko ramena reguliram kopćom od boostera, a koji ujedno i ima ručke koje osiguravaju pravilno postavljanje pojasa preko zdjelične kosti. No imam veliku nedoumicu i nekako mi se to ne ćini dovoljno. On kad zaspe na dužim putovanjima, pojas s ramena mu ispadne.Sav se nakosi i kao takav nije nikako zaštičen. Trenutno kupujem mlađem sinu MAXI COSI RODI XP i vrlo sam blizu odluke da kupim dvije. Ono što me zanima je to dali je moj osmogodišnjak preveliki za tu sjedalicu? Ne zanima me ono dali se isplati ili ne i koliko će je koristiti, već to dali mu ipak treba takva sjedalica ili mu je ovaj booster ispod guze dovoljan?
Re: Jel preveliki za autosjedalicu?
Citiraj:
rinama prvotno napisa
već to dali mu ipak treba takva sjedalica ili mu je ovaj booster ispod guze dovoljan?
Koliko ja znam, i ono što kupuješ mlađem sinu je buster s naslonom, a ne AS. Mi imamo istu takvu za moju 4,5 godišnjakinju.
Čini mi se da je to isto što ti sada ima i Domagoj...
Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Citiraj:
rinama prvotno napisa
već to dali mu ipak treba takva sjedalica ili mu je ovaj booster ispod guze dovoljan?
Koliko ja znam, i ono što kupuješ mlađem sinu je buster s naslonom, a ne AS. Mi imamo istu takvu za moju 4,5 godišnjakinju.
Čini mi se da je to isto što ti sada ima i Domagoj...
Da sve je to booster, krivo sam se izrazila u naslovu, samo mi ovo što trenutno ima djeluje kao da i nema ništa, pošto se u nekim momentima pojas makne s ramena. Nekako mi se čini da ovaj što ima naslon fiksnije taj pojas drži i još k tome ima bočne stranice i može sprijećiti da dijete kad zaspi klimata po sjedalu, a što nam se sad zna dogoditi.
Citiraj:
rinama prvotno napisa
Nekako mi se čini da ovaj što ima naslon fiksnije taj pojas drži i još k tome ima bočne stranice i može sprijećiti da dijete kad zaspi klimata po sjedalu, a što nam se sad zna dogoditi.
To da, u svakom slučaju. Moja mala kada u njoj zaspe i dalje sjedi kao svijeća, osim što joj je glavica naslonjena na bočnu stranicu.
Pretpostavljam da mu je dovoljan sam buster, ali ako vidiš da bi mu bilo ugodnije s naslonom- svakako je čvršće.
Inače, brižna mamice, svima nam je neudobno spavati sjedečki. :*
Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Inače, brižna mamice, svima nam je neudobno spavati sjedečki. :*
Ma znam, ali muka mi je kad se okrenem iza i vidim kako se nakosio, sav visi na stranu, a pojas svugdje samo ne tam di bi trebao biti.
Pusa i tebi.
Idem doma peć kolaće, imamo tulum.