Trebam pomoć - odbila antibiotik
ukratko...
domagoja prošli vikend uhvatila prehlada, šmrkavica iz jaslica.
u nedjelju imao temperaturu, i u noći na ponedjeljak isto, no tokom dana nije bilo temperature. bili kod pedice pon popodne i ona komentirala kako je izgradio imunitet vidi se jer je pala temp ali neka za svaki slučaj popije kuru amoxila. moja instinktivna reakcija je bila da ne dam, dugo sam mm-u objašnjavala i pravdala svoj stav oko antibiotika i to još zbog prehlade. bila sam sigurna u svoju odluku. dobio je operil kapi, prospan sirup jer je počeo i kašljati, davala sam i bijeli sljez sirup i poprolaid sirup za imunitet.
prošao je cijeli tjedan, znači 9 dana on i dalje jako zrelo kašlje, iz nosa mu ide gusti zelenkasti sekret i još u subotu su mu se i okice upalile :( ima zelenkaste krmelje, stalno se prave i sluznica je lagano natečena. a kašlje i dalje...smanjio mu se apetit ali je inače vesel.
sada će još na kraju ispasti da sam pogriješila jer sam odbila antibiotik?! pojest ću se ako bude tako, a da ne spominjem kako će mi mm reagirati. otišli su jutros vaditi krv da vidimo leukocite i luda sam lagano dok čekamo nalaze.
jesam li pogriješila?
Re: Trebam pomoć - odbila antibiotik
Citiraj:
Tonja_1 prvotno napisa
bili kod pedice pon popodne i ona komentirala kako je izgradio imunitet vidi se jer je pala temp ali neka za svaki slučaj popije kuru amoxila. moja instinktivna reakcija je bila da ne dam, dugo sam mm-u objašnjavala i pravdala svoj stav oko antibiotika i to još zbog prehlade.
sada će još na kraju ispasti da sam pogriješila jer sam odbila antibiotik?! pojest ću se ako bude tako, a da ne spominjem kako će mi mm reagirati. otišli su jutros vaditi krv da vidimo leukocite i luda sam lagano dok čekamo nalaze.
jesam li pogriješila?
Ja bi rekla da jesi. Ne zato jer si odbila antibiotik, nego zato jer si ga odbila bez krvne slike. Po meni, trebala si inzistirati da se napravi krvna slika, a ne inzistirati da ne dobije antibiotik.
Pedijatrica je isto tako pogrijesila jer je htjela dati antibiotik bez da je utvrdila pravu dijagnozu.
Nadam se da si ti bila u pravu, ali to je manje vazno. Najvaznije je da dijete dobije pravu terapiju, koja god ona bila. A nekad je to i antibiotik.