stevia,sol i priprema hrane
da li netko koristi steviu za dijete mlađe od godinu dana (ili općenito,da li kosristite)? čitala sam o tome i pošto neko voće koje mu dajem bude dosta kiselo (ali je ful domaće) ne pojede baš puno,dok recimo kada stavim kap čiste stevie smaže sve.isto tako,kako imamo od urologa da pijemo puno čaja radimo mu holleove čajeve ali ih ne želi ni taknuti dok mu ne kapnem 1 kap stevie.uveli smo je prije tjedan dana u bebinu prehranu,baš zbog tih čajeva.ne znam baš puno o tom zaslađivaču,no onako odokativno mi se učinio bolji no šećer.pošto on pije cranactiv kao profilaksu,u kojoj je po dozi 3mg stevie,pretpostavljam da smije periodički uzeti tu jednu kap,kada baš imam neke ful kisele jabuke i sl.,no ima li netko više informacija o tome?
drugo,kada i kako sol? ja sebi rijetko solim,no da li beba prima dovoljno soli kroz hranu,s obzirom da se dosta natankava tekućinom?
treće,miksanje hrane?čitala sam da miksanje uništava staničnu strukturu jela,no moj malac čim je mrvica neka ze zahliktava pa ne znam kako bi mu onda pripremila kašicu nego miksanjem?
dodatak:ispirete li rižu ili ne,namačete li "sjemenje" ili ne preko noći?
danke!