Nova sam i imam pitanje...
Evo da se najprije predstavim. Imam 38 g, a MM 40. Nemamo bas puno staza u postupcima MPO (iza nas je jedan neuspjesan AIH, 1 stimulirani i 1 prirodni IVF), ali s obzirom na to da ipak imamo vec puno godina poceli smo i mi ubrzano i ozbiljno razmisljati o posvojenju. Cesto sam vas u zadnje vrijeme citala i puno sam vec saznala o svemu sto me zanima, ali ipak imam pitanje.
Cini mi se da bi nas najveci problem mogao biti sto nismo u braku - stvarno smo jako dugo u vezi, a zadnjih oko 7 godina i zivimo skupa, ali jednostavno se jos nismo vjencali: ne zato sto to ne bismo zeljeli ni zato sto bi nam to bilo protiv nekakvih uvjerenja, nego vise iz nekakve inercije i razmisljanja da brak kao cinjenica ionako nece promijeniti nista u nasim odnosima ni u nasoj ljubavi. Nekako smo mislili, budemo kad dodje beba, a od bebe jos nista... E sad, mene zanima ima li uopce smisla predavati molbu kao par koji drzava definira kao "izvanbracnu zajednicu" ili mi je pametnije pozuriti vjencanje (koje bi ionako uslijedilo, ali mozda ne ovako na brzinu) - ali onda cemo opet prema papirima imati kratak bracni staz. Molim vas za savjet, ako netko ima iskustva.
RE.nova sam i imam pitanje
:* već ima tjedan dana što sam predala molbu...
čekam odgovor
...a vrijeme uopće ne prolazi... :/
:D bok curke¨!!!!!!!!!dobila sam odgovor od centra.sljedeći tjedan idemo ja i MM na razgovor.za sada uopće nisam nervozna.....
:
lo
l: 8) :preskaceuze: pozdrav..... :love:
:D hvala leonessa!!!!!!!!!nadam se da ću uspjeti ostati sabrana i svoja... 8) .
ali već sam bila dva puta zvala soc.radnicu i čini mi se simpo osoba i jaaaako ljubazna.
nadam se da će takva i ostati. :lol:
jeli itko zna šta sjijedi nakon razgovora????????????
:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
:D draga leonessa,
pročitala sam sada tvoju priču.stvarno je osobita.sva sam se naježila.
jedva čekam da i ja podijelim svoju priču s vama kada i ja postanem MAMA :klap: :coffee: :heart:
Re: nova sam i imam pitanje
Citiraj:
dubbiii prvotno napisa
1.)znači:ja i MM prošli smo psihološku obradu(juupii),došli su nam doma vidjeti u kojima uvjetima živimo(sve super) i napokon dobili obavijest da smo podobni postati roditelji(bolje ne može)i na kraju poslali svih 80 molbi po cijeloj Hrvatskoj.sada me zanima nakon koliko trebamo zvati centre da vidimo ima li šta?ili trebamo čekati prvo njihov odgovor?
:D za obavijest.
Ja sam vrlo brzo nakon slanja molbi počela zvati (čini mi se nakon mjesec, dva).
Citiraj:
dubbiii prvotno napisa
2.)zanima me dali neko zna ima li u tržištu koja knjiga o posvojenju?malo sam tražila po gradu ali nema baš ništa.
pozdrav :heart: :love: :dancingfever:
Kakve knjige te zanimaju - psihologija ili slikovnice?
Za bolje razumjevanje biološki majki preporučam ti Catherine Bonnet - Gesta ljubavi.
Psihologija posvojenja, odnos roditelj - dijete i sl. nisam uspjela pronaći na hrvatskom.
Od knjiga o odgoju djece mi je nekako najviše "legao" Jasper Juul, ali ima ih stvarno puno na tržištu.
Ono što bih definitivno preporučila su radionice "Škole za posvojitelje" (ako si iz Zagreba ili okolice). Teško je upasti, tj. čeka se jer je to jedina škola tog tipa u Hr, ali vrijedi - trust me :yes: .
Citiraj:
dubbiii prvotno napisa
:MM kaže da zovemo svaka dva tjedna,a meni se čini da je to premalo...
Uuuu, mila moja, mislim da je to "prevelik zalogaj" ;) . Za početak, nemoj se opterećivati brojkama i količinom poziva. Moraš znati da će jedna petina poziva biti uspješna (tj. da ćeš razgovarati s "pravom" osobom). Teren imaju dva-tri dana tjedno, pa slučajeve mirenja, odlasci na sudove, u bolnice i sl.
Bitno je da su pozivi koje odrazgovaraš kvalitetni (a to znači da saznaš što više informacija).
Tabela, da, meni je pomogla.
S obzirom da nisam zvala s posla već samo od kuće (prije posla) kvalitetan razgovor sa svakim centrom sam uspjela ostvariti svaki cca 3. mjesec.
A razgovor koji daje nadu je bio jedan jedini . Naravno, nakon tog prvog razgovora uslijedila su dvotjedna ili mjesečna zvanja (prestala sam zvati ostale centre) i svu energiju sam uložila u pozive tom centru. Rezultat je u mom potpisu :heart: :heart:
Citiraj:
dubbiii prvotno napisa
:bye: :bye: :bye: :bye: hvala cure,mislim da ste mi pomogle.radim sve tako brzo i želim da se se to sve to brzo i dogodi. Znam da će to potrajati.Otočanko koliko si ti dugo čekala ?Više od godinu dana...????Za tebe Zdenka2 pročitala sam negdje oko 2-3 godine,jeli tako??zar to nije dugo,predugo..ali nema predaje ni za mene.jeli uredu zvati centre dva puta u jednom tjednu????? :* :*
Dubbiii, istina je da sam drugo dijete čekala jako dugo - blizu tri godine. A za prvo dijete još uvijek držim rekord u brzini - pet dana otkad sam poslala molbe uslijedio je taj sudbonosni poziv.