Zanima me kako održavati intimnu higijenu neposredno nakon poroda,još u bolnici,a posebno kada dođem kući.Nigdje ne mogu pročitati ništa o tome.
Printable View
Zanima me kako održavati intimnu higijenu neposredno nakon poroda,još u bolnici,a posebno kada dođem kući.Nigdje ne mogu pročitati ništa o tome.
mislim da je najdolje običnom vodom, posebno kada je rana od epiziotomije svježa
Samo vodom, više puta dnevno, u početku najbolje kod svakog odlaska u WC. Ja sam u porodilištu svaki put piškila pod tušem jer me rana pekla.
Voda, ništa više (ni manje) nije potrebno.
i ja se slažem.
I meni je doktor rekao samo voda više puta dnevno.
Još jedno pitanje:Da li izravnim mlazom tuširati vaginu ili ne?Kako poslije velike nužde?Znam da su pitanja možda glupa,ali nikada nisam imala prilike pitati nekoga,bolje rečeno,uvijek mi je bilo neugodno!
Uđeš lijepo u kadu kad obaviš posao, i istuširaš se od pojasa dole, ne prejakim mlazom :)
I dobro posušiš čistim ručnikom ili gazom, nježnim tapkanjem.
voda cista! nikakvi sapuni ti niti inace nisu pozeljni,a pogotovo nakon poroda...
i ja sam piskila pod tusem, jos nekih 10-tak dana doma...lagani mlaz mlake vode...
velika nuzda: isto tusiranje nakon...
Obicna voda koja je preporucljiva i inace, najbolje bez ikakve kemije dolje, bio porod u pitanju ili ne, najbolje je redovno pranje cistom vodom.
Inace sve gore napisano potpisujem.
ja sam si znala usmjeriti/ublažiti mlaz rukom tak da si baš ne pičim direkt s tušem. doma sam ranu sušila fenom, to mi je bilo bolje od ručnika jer me sve boljelo i peklo, a i nisam si htjela "to" dodirivati jer bi me vjerojatno šlag strefil kad bi šavove osjetila pod prstima :/
piškila pod tušem i doma i u rodilištu, a nakon velike nuzde opet u kadu. i kao i svi do sada samo voda i nista vise. ja sam se tapkala toaletnim papirom, s tim da sam odabrala neki koji se nije raspadao i lijepio, cak mislim da je u igri bio K toaletni papir.
sada kad vidim koliko zena piski pod tusem u rodilistu sam presretna sto sam se uvijek tusirala u gumenim japankama!
Inace, odgovor, ovo sto je vec receno; samo vodom i dooobro osusiti. Ne pretjeruj sa pranjem prvih dana ( u jutro i navecer i nakon velike nuzde je dovoljno ), jer ti se prije vremena mogu otopiti savovi ako ih budes imala. A onaj odvratni miris i onako neces moci izbjeci , ali proci ce za par dana.
voda i caj od kamilice,tako ovdje rade u bolnicama.