Jeste li primijetili kakav utjecaj kofeina na vaše bebače? Putem mlijeka, naravno!
Printable View
Jeste li primijetili kakav utjecaj kofeina na vaše bebače? Putem mlijeka, naravno!
Ne. Pijem kafu u velikim količinama (jedna do dvije velike šolje na dan, one za mlijeko). Veliki sam kavopija, i bez kafe se jako teško probudim, a i niskotlakaš sam. Pila sam iste tolike količine i trudna. Mislim da se curka navikla "od malena" pa joj ne smeta ;)
Šalu, na stranu, neke bebe, navodno, slabije spavaju ako mama pije kafu. I mene su bili nabijedili da M sigurno ne spava zbog kafe koju ja pijem, pa sam prestala piti 7 dana. Jedini rezultat tog eksperimenta je da sam ja imala glavobolje i stalno mi se spavalo. Ona i ovako i onako nije htjela spavati.
pijem kavu, no na razinu kofeina se tijelo privikne, valjda se i ona privikla jer ne primječujem promjene ako ne pijem kavu par dana
kofein kao i ostala hrana i pice dijelom zavrsi u mlijeku.
no ako se kava konzumira u umjerenim kolicinama zanemariva je doza koja zavrsi u mlijeku.
od jedne salice kave nece djetetu biti nista.
no naravno, ako uocavas promjene, probaj je izbaciti da vidis da li je kaka uzrok.
Tako je bilo i kod nas. Ja pijuckam kavu doslovno cijeli dan. MM hoće poluditi jer hodam po kući sa šalicom i ostavljam ju kojekuda, isto popim šalicu ili dvije dnevno. Kako je I. jako malo spavao po danu i često se budio po noći, prestala sam je piti. Rezultat: glava me svaki dan bolila kao da sam bančila do jutra na najžešćem tulumu, bila sam preko mjere nervozna, a I. svejedno nije spavao.Citiraj:
Šalu, na stranu, neke bebe, navodno, slabije spavaju ako mama pije kafu. I mene su bili nabijedili da M sigurno ne spava zbog kafe koju ja pijem, pa sam prestala piti 7 dana. Jedini rezultat tog eksperimenta je da sam ja imala glavobolje i stalno mi se spavalo. Ona i ovako i onako nije htjela spavati.
Ja pijem stvarno puno kave,bar dvije,tri šalice dnevno( sa puno mlijeka).Nisam smanjivala ni u trudnoćama niti tijekom dojenja.I nije nikome smetalo.Da budem iskrena,to je nešto čega bi se jako teško odrekla. U trudnoćama sam izbacila cigarete,sad dok dojim zapalim max dvije,tri ali bez kave ne funkcioniram
kavu nisam pila od poroda pa do L 3 mjeseca, nakon toga pola šalice samo ujutro. Neprimječujem razliku kod Lorene. Colu i gazirano, cigarete i alkohol nisam konzumirala od željom za trudnoćom :)
inace ne pijem kavu...u trudnoci me svi maltretirali da bih trebala poceti zbog niskog tlaka,ali meni taj okus nije odgovarao nikako ...evo sada mi bebica ima 7 mj i posljednjih mjesec dana ja se ne odvajam od kave..pocela sam ju piti zbilja jako puno i uopce ne kuzim odakle takav preokret doslovno preko noci...u pocetku sam se brinula dali ce to sto utjecati na L.,ali ona ionako nikada nije pretjerano puno spavala,tako da... :/ ...a ja sam skontala da se zbilja puno bolje osjecam otkad locem kavu jer vise nisam onak pijana :mrgreen:
Ja sam prije par dana počela piti kavu ali bez kofeina od anamarije, odllična mi je a ne šteti djetetu. :mrgreen:
Ja obožavam kavu i probala sam bez nje dan, dva i čini mi se da se nije ništa promijenilo po pitanju spavanja.
Ali mala se zadnjih mjesec dana jako često noću budi pa sam pomislila da je kava možda uzrok pa su me zanimala vaša iskustva.
Ona se probudi 6 puta noću a ja bih sad trebala izdržat dan bez kave...
Inače popijem jednu do dvije...s mlijekom
ja pijem,a moja mala spava ko top..samo po noci ima show.
ja pijem kavu, ali sam još u trudnoći smanjila na samo jednu kavu dnevno (prije sam pila po 3-4 ).
Ja dojim uz nadohranu i pijem kavu - ova spava (odnosno ne spava :x) bez obzira na to. I u trudnoći sam pila 1-2 šalice dnevno, nisam se toga odricala.
Ja sam u trudnoci pokusala skroz izbaciti kavu ali sam imala nesnosne glavobolje a lijekove naravno nisam namjeravala piti.
Tako sam ostala na jednoj kavi.
Sad mi se zna dogoditi da se par dana ne sjetim popiti kavu, onda me glavobolja opet upozori da je vrijeme za istu :mrgreen: .
Ali isto tako mi se dva puta dogodilo da sam popila 2 kave u toku dana, onu drugu u kasnim popodnevnim satima, i moje dijete se oba puta probudilo oko 3,4 u jutro, naspavano i nasmijeseno spremno za igru :mrgreen: .
A ja kao zombi.
Moj zakljucak: vjerojatno ovisi kako je beba naucila. Mome P. provjereno smeta.
Do 2 šoljice dnevno je Ok...Sve preko toga je suvišno...Bar sam ja tako pročitala...A to je količina koju ja uglavnom dnevno popijem...U trudnoći sam probala da prestanem skroz al zbog izrazito niskog tlaka nije išlo...
uh, sad mi je lakse.. ja pak mislila da nitko ne pije kavu osim mene, nemajke i netrudnice. prije sam pila 2 male ujutro, u prvoj trudnoci smanjila na jednu, dojim pa se zadrzala na jednoj, sad sam opet trudna i niski tlak me j***, a bojala se popiti vise od jedne, cak u par dana :/ . mam si sutra popim dvije :mrgreen: