baš sam si razmišljala koliko smo potrošili na robicu u ovih 14 mjeseci, na početku smo dobili brdo nove robice a imamo i puno robice posuđene od rođakinje, kojoj bebač ima 3 god., najviše smo potrošili na platnene,a na robicu stvarno malo.
Printable View
baš sam si razmišljala koliko smo potrošili na robicu u ovih 14 mjeseci, na početku smo dobili brdo nove robice a imamo i puno robice posuđene od rođakinje, kojoj bebač ima 3 god., najviše smo potrošili na platnene,a na robicu stvarno malo.
previše i nepotrebno.
ali šta ja mogu kad volim da mala ima x pari hlača, xx pari cipela, xxx majica....i dosta stvari koje sam kupila nije nikad niti obukla ili bi obukla jednom, pa ja to malo zaturim i zaboravim i ona preraste.....
ali je činjenica kako previše trošimo. da na nas dvoje toliko trošimo ko na nju mm i ja bi se nosili ko na modnoj reviji.
puno i previše a još ih je dvoje koji su uvijek obućeni ko manekeni i svako melo odlućimo ja i mm stat na loptu i prestat kupovat i onda se neki dan vrati sa puta s trenirkema za oboje jer kao kod nas nema puma za klince a on našao vani pa kako da ne kupi i opet ode 80 eura!
Htjela sam napisati nista, a onda sam se ipak sjetila. Kupila sam joj kupace gace imse vimse i dvije kapice s posebnom uv zastitom te par bodica jer je smjela nositi samo one koji nemaju drukere na ramenu. Jos sam kupila desetak rodinih pusa i desetak kamarisa, a onda presla u bezpelenase :)
Sve ostalo je naslijedjeno od 2 godine starijeg bratica i godinu dana starije sestricne. I ponesto kupe bake :*
Vise nego na svoju. Npr. ja svoj kaput nosim vec 6 sezonu, cizme 3., neke veste isto godinama...A curka sve preraste za 1 godinu. No dosta odjece i dobije od tete, baka, djedova...No oni uglavnom kupe onako nesto lijepo, a ja uglavnom pidjame, carape, strample, donji ves, trenirke, papuce...
Cipele obavezno nove, za ostalo mi ne smeta što je naslijedjeno (dapače, drago mi je jer će vrlo brzo doći vrijeme kad će curke svu odjeću htjeti same izabrati tako da sad taj novac radije preusmjerim na knjige, korisne igračke i sl.). Draže mi je da ima nekoliko novih slikovnica nego da ima supermoderne hlače itd. Djeca su ionako u svemu predivna, preslatka i uvijek moderna.
Definitivno previše....
No ne mogu si pomoći- za sada!
Kad se okupi familija, obučem malom hlače broj manje i "usput" spomenem kako moramo u shopping jer mu je sva robica premala, a on taako brzo raste.
Slijedeće što čujem je: "A koji broj on sad nosi?"
I problem riješen :lol:
Sjećam se kad je bio mala beba nikad se nismo mogli suzdržati da negdje nešto ne kupimo čim spazimo. Držalo nas je to skoro dvije godine.
Previse :oops: Upravo se vratila iz Buffala USA jer je nas canadski dolar sad jaci od njihovog a kod nas cjene u Canadi grozne. Nisam platila carinu :D :D :D :D I naravno umjesto da sam kupila samo ono sto treba malo se zaletila :) Ali su puno jeftiniji od nas. :)
ne previše,jer dosta toga dobije,
naravno prvo se njemu kupe cipele ,jakna itd
ali , iskreno, ne kupujem mu pete cipele ili treću jaknu, već kupim sebi ili mm
sad sam čak počela na poslu nositi i kutu da ne moram svaki dan izmišljati nove odjevne kombinacije
Dok nije krenula u vrtić gotovo da joj nisam kupila niti krpice, sve je dobila, što nošenog što novog.
Ove jeseni konkretno samo cipele i novu pidžamu za vrtić.
Krpa se s onim što ima od ranije, (i ima ga čist dosta) a krpam se i ja, pa šutim. :mrgreen:
Dobro, ja imam i starije dijete. Njegove cipele puno više koštaju, i kupovanje njemu mi višestruko koristi, šta ostane iza njega nosimo MM ili ja. :mrgreen:
trosim puno, al uzivam u tome.
OvakoCitiraj:
Loryblue prvotno napisa
Ne mogu odoljeti da Roku ne uzmem hrpu garderobe,a još uz sve to i dobije jako puno
Znam da pretjerujem i da se i s puno manje robice može lijepo obući dijete,ali ne mogu si pomoći :)
ne trosim puno. dosta nove odjece dobiju za rodjendane i sl.
najvise kupujem idi, ona nema od koga naslijediti (osim ponekad nesto... ali ne redovito).
noi ne znam kad sam zadnje nesto kupila od odjece. (pa ni gace ni carape) - sve dobio/naslijedio.
leo isto tako.
ami kupim neku sitnicu jer mi je slatko. i kupila sam male platnene pelenice, al rabljene.
obucu im kupujemo redovito. al nemaju po sezoni po nekoliko pari obuce, vec jedan-dva.
Potpis uz par izmena - kaput nosim četvrtu sezonu a čizme sam kupila juče nakon 4 godine prezimljavanja u cipelama i autu. Imam jedne farmerice i jedne crne pantalone pa se uklapam :/Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Mi baš i ne dobivamo robicu, sve moramo kupiti. Puno više smo dobivali kad je bila mala, onda sam nadobivala vreće i vreće robice pa bih kupila samo ponešto slatko. Cipele po sezoni ima jedne, i jedne za po kući.
Ove jeseni joj još nisam kupila niti jaknu niti kaputić jer su joj dobri od prošle godine.
Lagala bih kad bi rekla da mi je lako odolit nekom preslatkom komadu odjeće ali nastojim to ne činit. Pošto doista preraste za cijeli broj (bar do sada) većinu odjeće od sezone do sezone, obavimo veći shoping početkom jeseni i pocetkom ljeta (HM). Tu po Zg-u mu kupim eventualno ako baš nešto povoljno vidim kad su sniženja.
Obuće nema po nekoliko nego uglavnom po jedan par (zimske cipele, tenisice, papuče), ionako i to preraste od jeseni do proljeća pa ne vidim potrebu kupovanja više pari cipela.
trošili smo pretjerano do njegovih godinu dana a sad ipak malo važemo...svejedno potrošimo ali ni približno kao prije.što se tiće cipela uvijek ima jedne za sezone jedino tenisice ima po dva para
Obzirom na Lovrine 'potrebe', mogli bi trošiti i manje. Svejedno, mislim da ipak ne pretjerujemo (previše :oops: ).
A i Lovre je vrlo 'zahvalno' dijete - robicu sporo prerasta. :lol:
Još uvijek vadimo iz ormara stvari koje je dobio za babine... ;)
xxxCitiraj:
traktorka prvotno napisa
i kažem da neću, ali ne mogu odoljeti
i robu, i igračke
realno stvarno joj ne treba 20 majica, jer puno dobije od kume čiji je mali 1 god, stariji, neke stvari tipa majica za vrtić i za po doma ne bi ni trebala kupovati, trebala bi joj uzeti samo nešt lijepo za po van, ali ja ne mogu odoljeti
pa još kad je neka akcija..........
i onda mi se desi da kupim na sniženju, kao za iduću godinu i zametnem i nađem kad je prerasla
užas
a ja nosim čizme još iz Trsta, a tamo nisam bila 5 godina
nemam mjere za nju
kupila sam joj lani na sniženju perjanicu, što je najgore sad mi se baš ne sviđa, a na kraju je ispalo da je lako mogla progurati zimu u staroj koja je puno ljepša (mada sam stvarno mislila da joj neće biti dobra, broj je 100, za 2-3god, a Vanja ima 4.5 i 117 cm, ali baš je neki dobar model i dobra joj je) i još imamo nasljeđenu jednu perjanicu tako da V ima 3 perjanice, stvarno nepotrebno
a što je najgore od svega, ja sam tip hrčka
sve mi je lijepo, za sve sam emotivno vezana, i već imam doma skladište od robe i igračaka
trošim puno na njenu odjeću i cipele i, kao što je netko već rekao, uživam u tome...
čak sada više nego dok je bila mala beba, ne palim se baš na odjeću za bebe ali zato ove curske stvari su mi mrak i ne mogu odoliti....
uvijek ima bar dva para cipela plus tenisice... uvijek ima dvije jakne, dok se jedna pere da ima drugu :roll:
nepopravljivi sam šopingholičar i sve dok si to mogu priuštiti nije me sram priznati :saint:
Ja ne trošim skoro ništ jer moja mama sama pretjera. Ona kupi hlače, majice, gaće, potkošulje, štrample, pulovere. Ja ne smijem spomenuti da moram otići u dućan jer nam nekaj treba, već se ona pojavi drugi dan s tim. Sad već i pazim kaj govorim jer mi je neugodno kaj nam kupuje tolko. Mi uglavnom kupujemo cipele i jakne. Tak da smo recimo za ovu zimu potrošili 500 kn (200 jakna i 300 cipele) i mislim da je to to do proljeća jer ima hrpu robe (osim ak naletim na nešto što mi se jako sviđa). Za po doma nosi od sestrične robicu.
Al kad se moja mama već pobrine za odjeću, ja joj volim kupiti neke super igračke. A i tata isto. Tak da se i mi možemo igrati...
puuno :mrgreen: a puno i dobije...šta da radim kad se nemogu kontrolirati u dućanima :mrgreen:
Honey :lol:
Leonu uglavnom oblače bake, djed i obiteljski prijatelji. A što ću im ja, kad se ljudi tome vesele :mrgreen:
Ali dogodi se, kao ove jeseni da Leonček naglo izraste i treba kompletno obnoviti garderobu, a nigdje nikakavog progodnog blagdana na vidiku, pa moramo sami sve iskeširat. Sva sreća pa nisam ni inače šopingoholičarka, inače, pomozbog :lol:
Šalu na stranu, ja joj kupujem ovu "potrošnu robu" + cipele, a jakne, skuplje hlače i vestice donose ostali, pogotovo deda-švabo :heart:
I to sam već puno puta rekla da on sigurno u Njemačkoj ima ljubavnicu koja mu pomaže kupiti tako lijepu robicu. Sve sumnjam da bi on, tako ferbenblind kakav već je, to bio sam u stanju tako lijepo izabrati i iskombinirati. Za sad nisam od njega iščupala nikakvo priznanje :lol:
ne previše, ali uživam u tome
kupujem i na rasprodajama, nešto posuđeno, nešto dobijeno...
cipele uvijek nove kao i slape,dobije,dosta tu kupim ili u turbo limachu na rasprodajama...rado bi i vise ali ne uspijevam.super mi je sto ovdje kupim to me spasava
majstor je uvijek lijepo obucen...manaken :mrgreen: :mrgreen:
Mi sve dobijemo, a što ne dobijemo, kupim tu i na rasprodajama. Osim cipela.
Od kad se malena rodila, kupila sam i pol stvari za nju u dućanu :oops:
Honey, metoda ti je suuuuuuuper :lol:
mislim da smo mi u granicama :)
ne mogu reci da malo kupujemo ali isto tako ni da previse kupujemo
nemamo od koga sta naslijediti a nadam se da cemo imati kome svoju robicu proslijediti :)
Joj, ova tema je za mene. Ja sam bolesni ovisnik za kupovanje i odjeće i obuće i igračaka za Zaru i još sam nepopravljiva.
Zara ima veći ormar od mog koji je doslovno krcat.Znam da joj ne treba ni trećina toga ali ne mog odoljeti kad vidim nešto zgodno i uvijek kupim.
i meni je teško odolit nekom prelijepom komadu robe, pogoootovo na početku, ali sam skužila,s obzirom da nam stvarno nije potrebno jer ima robe i za dvoje, radje potrošim na neku skuplju edukativnu igračku, slikovnicu, nešto za sobu, knjige ili slično.
- ali cipele volim da ima nove, ali za to se uvijek ponude none, tete i ostala familija
Mislim da ne trošimo ni previše ni premalo.
Odem 2-3 puta godišnje u Austriju i tamo mu nakupujem za nekoliko mjeseci (sezonski) pa ovdje eventualno samo nadokupim ako nešto preraste. Obuću kupujem tako da ima istovremeno 2 para koja su mu dobra, po zimi gležnjače i buce, a kad zatopli tenisice i cipele/sandale.
Zimske jakne obično ima dvije, jedna koje mi nije žao za vrtić i jedna šminkerska za izlaske.
Nemam osjećaj da pretjerujem sa robom, više me taj osjećaj prati za igračke i svakodnevne "sitnice".
ja bi ponekad rado da trosim vise - ali bivsa sveki i njena mama (ter moja mama) su bolesne za kupovinom luki...
i jos imaju uglavnom super ukus ili su skuzile moj - tako da nikad nemam pre veliku potrebu za trosenjem na garderobu...
a nisam shopingoholicarka...
Identično. Još imamo baku kupoholičarku, pa kad se baka i mama sastave...Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
mi smo skoro sve kupili sami. i sad kupujemo, ali ne pretjerujemo. nesto HM, nesto rasprodaja, forumska burza, i par komada nekih zgodnih i skupljih stvarcica na snizenju.
dijete je uvijek lijepo obuceno i svi uvijek pitaju 'a di ste to kupili.' :)
Ja sam van svake kontrole u kupovanju za L...znam da nema smisla ali si ne mogu pomoci. Jucer sam joj kupila dva para cizama, skuplje su od mojih. Usput, suprug potice moju "bolest" i smatra da za malu nista nije preskupo. Imamo dvije curice koje dobijaju robicu od nas i ja sa najvecim gustom prosljedim L-inu robu.
Previše i puno više nego na sebe... svaki put idem nešto kupiti sebi jer mi treba, a završim na dječjem odjelu i kupim samo njima n-tu majcu i xy par hlača, ili 10tu suknjicu koju možda obuče jednom ako budemo išli na neki rođendan... A sebi ću drugi put kad skinem malo trbuha ili kad budem raspoložena još isprobavati- za danas me boli glava...
U zadnje vrijeme sam se skulirala i rekla dosta, više ne kupujem osim nužnog jer samo skupljam vreće i vreće robe koja im ne treba...
I više ne kupujem skupe marke, ionako su vječito u običnim pamučnim mjačicama i donjim djelovima trenirki pa kupujem najjeftinije i po mogućnosti na rasprodaji, baka kupi za doma neke na placu za 20kn...
PS: I onda odem u marks&spencer samo na 2 min sebi kupit grudnjak i kupim njima kompletiće za 700kn :roll: ili svratim na 10 min u TL pogledat sjedalice (uskoro Stelli treba nova, bliži se 18kg) a usput kupim neke Esprit preslatke stvarčice. Za sjedalicu moram još pogledat okolo...
Stvarno sam za ubit. Inače nose i najjeftinije i najskuplje, ko i ja. Nekad i s placa, zna baka neku ženu što sama šiva od OK matrijala (kupujmo Hrvatsko!). Važno mi je da je stvarno pamuk i da ne smrdi po kineskom (bez uvrede Kinezima, ne smrde oni, ali znate onaj poseban miris ili brr sintetika ili nepamučne čarape/štramplice od kojih se ježim i u kojima noga sigurno ne miriši itd). Od umjetnog jedino flisevi koje nosimo ko jaknice i ja i MM ih isto jako volimo i zimi i ljeti kad zahladi
skoro pa ništa, mi smo sekundarci :mrgreen: (gotovo sve smo dobili od većih rođaka i prijatelja)
Ja kupujem robu za Andriju, jer vise nemamo izvora sa strane, na moju pregolemu zalost. Lovro i Vid nasljedjuju, ponesto dobiju za ordjnedane i slicno. Kupim im jedino stvari koje je Andrija dobio iz pete ruke pa su se do njih dvojice skroz ofucale... I opet imamo previse... :/
Vise nego na sebe.
Nema nista polovno, niti uzimam od drugog, niti volim to.
Kupujem mu po potrebi, vrlo cesto na snizenjima znam uzeti broj- dva veci.