150min tjedno bez djeteta?
napokon sam se dogovorila sa mužem i pronašla odgovarajući hobi 2 puta dnevno. nakon 10 mj. jupi!
i vratim se doma ravno sa treninga, puna dojmova, a u kući noćna mora.
sve razbacano, mali urliče, trese se, jeca, a muž luuuud.
cenio se pola sata, muž kaže da je sve provao, al uzaludno.
ja sam samo došla, uzela dijete u ruke, niti mu cicu nisam dala nego ga samo primila i trenutno je prestao plakati.
šta da radim? ne mogu vječno biti pored njega.
htjela bi se i ja malo opustiti. pa ne tražim večernji provod nego sam sat vremena???
ponekad mi se čini da sam rob svog odgoja, rob AP, rob sise, rob karla.
nakon muževe reakcije teško da ću sljedeći put imati njegov pristanak.
na koji način se smiruju 10mjesečnjaci navikli na mamu i sisu 24/7???
Re: 150min tjedno bez djeteta?
Citiraj:
M.a.r.t.a prvotno napisa
ali samo ponekad. priznaj da inače u tome uživaš. :)
u sličnoj sam situaciji i ponekad mi se čini da sam posesivna, a mm isfrustriran jer ne uspijeva umiriti dijete.
ja sam stalno s bebom, ja ga tješim kad plače, presvlačim ga, hranim, dižem kada padne, nasmijavam, igram se s njim, a mm je samo promatrač.
kod mene u tom grmu leži zec.
od početka sam trebala više uključiti mm-a u sve te radnje oko djeteta.
ali nije to ništa nepopravljivo, jedino što je sada teže.
Citiraj:
M.a.r.t.a prvotno napisa
napokon sam se dogovorila sa mužem i pronašla odgovarajući hobi 2 puta dnevno. nakon 10 mj. jupi!
i vratim se doma ravno sa treninga, puna dojmova, a u kući noćna mora.
a da počnete sa tvojim kraćim izlascima, polagano, tipa prvo jedan dan na 10 min. u dućan, drugi dan na 15 min. po kruh, treći dan na 30 min. do susjede itd.
Mi smo to radili samo obrnuto, tata ga je jedan dan uzeo sa sobom 15 min. po kruh, drugi dan 20 min. piti vani kavu i igrati se u pijesku, treći dan njih dvojica čiste dvorište 30 min. itd. Ja sam bila u kući, oni vani. Nikada nismo imali problema sa odvajanjem. Za razliku dok smo curicu ostavljali, ali u stanu, i sa neinteresantnom bakom, jaooojjjj.
Citiraj:
M.a.r.t.a prvotno napisa
nakon muževe reakcije teško da ću sljedeći put imati njegov pristanak.
na koji način se smiruju 10mjesečnjaci navikli na mamu i sisu ?
ovo mi je upalo u oci. AP podrazumijeva ukljucenost oba roditelja, nije to AM, attachment mothering :mrgreen: ;)
ovo boldano mi je posebno neshvatljivo, njegov pristanak :?
pa sta to nije i njegovo dijete?
razumjela bi da razmisljas hoces li i dalje nastaviti s pilatesom zbog toga jer ti ej tesko u takvom stanju ostaviti dijete, i to zbog djeteta, ali ti razmisljas hoce li tm pristati? :?
ovo trece su ti vec odgovorili. otac se treba sto vise baviti djetetom kad si ti doma, i onda on malo po malo bude naviknuo ostati sam s tatom. tak je kod nas bilo. mm se otpocetka puno bavio dorianom, presvlacio, uspavljivao, nosio, igrao se s njim, a svalki vikend su oni dva isli zajedno u setnju, i sad nema nikakvog problema ako mene nema cijeli dan. i dorian stvarno obozava mm-a.