Produženo dojenje i reakcija drugih
Pozdrav svima !
Ja sam ovdje još vrlo nova i samo sam se htjela malo požaliti nekome tko se nalazi u možda sličnoj situaciji... Imam dijete od 16 mjeseci koje je silom prilika krenulo u vrtić, ali kada je ravnateljica saznala da još dojim dijete održala mi je govor o tome da za moje dijete to ništa ne znači, da je do godinu dana u redu, ali preko nema potrebe jer ništa više nema u tome mlijeku!!! Osim toga, da je to dojenje samo zbog mene, a da djetetu ništa ne vrijedi i ne sjećam se više kakve je još rečenice izgovorila. Ja sam u čudu samo šutjela i nisam se snašla, pa nisam ni rekla da moje dijete nema ni dudu ni flašicu, a da to nije pohvalila...
Evo, malo sam žalosna, ali naravno da ne mislim o ukidanju dojenja koje tako puno znači meni i mojoj najslađoj bebi.
Re: Produženo dojenje i reakcija drugih
Citiraj:
nacija prvotno napisa
ali kada je ravnateljica saznala da još dojim dijete održala mi je govor o tome da za moje dijete to ništa ne znači, da je do godinu dana u redu, ali preko nema potrebe jer ništa više nema u tome mlijeku!!! Osim toga, da je to dojenje samo zbog mene, a da djetetu ništa ne vrijedi i ne sjećam se više kakve je još rečenice izgovorila.
pa ti lijepo potrazi na portalu tekstove o produzenom dojenju i njegovoj vaznosti i odnesi ravnateljici
Re: Produženo dojenje i reakcija drugih
Citiraj:
anjica prvotno napisa
Citiraj:
nacija prvotno napisa
ali kada je ravnateljica saznala da još dojim dijete održala mi je govor o tome da za moje dijete to ništa ne znači, da je do godinu dana u redu, ali preko nema potrebe jer ništa više nema u tome mlijeku!!! Osim toga, da je to dojenje samo zbog mene, a da djetetu ništa ne vrijedi i ne sjećam se više kakve je još rečenice izgovorila.
pa ti lijepo potrazi na portalu tekstove o produzenom dojenju i njegovoj vaznosti i odnesi ravnateljici
Draga quote, mislim da nema smisla pravdati se sa gospođom, samo sam se jako iznenadila, pa i razočarala. U krajnjoj liniji, to je moja stvar i nje se ne tiče. Ipak, hvala na komentaru.
Moja reakcija na tuđe komentare
Podižem da sad ne bih otvarala novi topic, sve su, uglavnom iste priče...
Međutim, meni je problem što se u meni uskovitla takva bura da ne mogu biti ni tolerantna ni napraviti propuh u glavi ni ništa...
Druga je priča zašto je tako, to ne spada na ovaj pdf, ali, spomene li mi netko prekidanje dojenja, ja poludim. Stvarno poludim!!!
Toliko sam u komi da bih i dijete najradije odgurnula od sebe!
(ako treba, prelinkajte me na zdravlje odraslih).
Dogodi se da čitav ostatak dana stvarno ne dam D. cicu. On se izbezumi, pa ja moram pobjeći od njega da mu što ne napravim!!! Kao da ga počinjem mrziti, kao da je on kriv što nas ljudi krivo gledaju. Ljutnju prema njima projiciram na njega pa na M-a, pa na rodbinu pa na cijeli svijet!
Događa li se ikome ovo????
Na stranu šala, jadala sam se ovaj vikend na raznim topicima. Sutra sam dogovorila razgovor s vrtićkim psihologom - imam svoje razloge, preosjetljiva sam na tu temu i ne dam da me svaki dan ahezavaju u zdrav mozak. Moje dijete doji jer želi i koliko želi- tako je bilo do sad i tako će biti i dalje!
Ja bih htjela smanjiti dojenje na 2-3 dnevno, ali ima niz objektivnih i subjektivnih razloga iz kojih nisam uspjela. A nitko ne kaže da već sutra neće ni pitati za cicu.
Stvarno uživamo u dojenju bez ikakvih posesivnih manipulacija s moje strane. Ja sam presretna kad mi ga netko zaigra da zaboravi tražiti cijelo dopodne. Ne kužim što znači ' da mama doji zbog sebe'??? Pa ne bih ga mogla dajiti ni da ga štrikom vežem za sebe da on to ne želi. Niti ga ne nudim - osim kad ima napadaj bijesa...
Pročitala sam skoro pa sve tekstove na ovom portalu, ali teorija je jedno, a praksa... Jednostavno sam u takvom razdoblju da ne mogu podnijeti primjedbe na temu dojenja...