zanima me da li imam pravo na povrat poreza ako sam radila do 15.03.2007.i nakon toga sam imala komplikacije u trudnoći? i ako možda netko zna koliko bi povrata dobila?
Printable View
zanima me da li imam pravo na povrat poreza ako sam radila do 15.03.2007.i nakon toga sam imala komplikacije u trudnoći? i ako možda netko zna koliko bi povrata dobila?
podnesi zahtjev početkom godine, ali ne može ti nitko reći koliko bi dobila, treba izračunati na konkretnom primjeru
imaš pravo, samo ti ne može nitko reći kad nema tvoje podatke.
no možda možeš napraviti zajedno s nekim tko ti može objasniti ovdje kako se to računa, jer ti se gleda cijela godina, a u tvom slučaju imaš 4 isplate...
Ukoliko su ti plaće isplaćene i uplaćeni porezi i prirezi, imaš pravo povrata poreza i prireza.Citiraj:
cisko-kid@net.hr prvotno napisa
Iznos na koji imaš pravo izračunati ćeš u poreznoj prijavi, a ovisiti će ti o visni uplata te izračunu osobnih odbitaka.
e baš ovo pitanje me zadnjih par dana mučilo. situacija je vrlo slična, ja sam radila do 22. 3. 2007. pa na komplikacije. znači imam pravo, a koliko ovisi o mojoj plači tj. koliko je poreza uplačeno.
koliko će netko dobiti povrata poreza ovisi o mnogim stvarima. naravno da tu ulaze i porezi i prirezi koje nam uzimaju iz plaće, pa onda ovisi koliko godišnje zarađuješ, jer ni tu nisu isti uvjeti, ovisi i da li imaš osobni odbitak i druge porezne olakšice. (kamatu stambenog kredita, račune ako si nešto renovirala u kući, stanu - čak se i klima uređaj može uzeti kao porezne olakšica, dopunsko zdrav osiguranje...) da li si na prostoru od posebne državne skrbi.....
Da li u poreznu olakšicu ulaze računi za trudničke pregleda obavljene kod privatnog ginekologa?
Helena28 ulaze samo trebali bi biti svi podaci lijepo ispisani, znači tvoje ime-prezime i adresa, datum kad je izdan račun, broj računa, njihov žig i adresa.
Anne, na računima jedino fali moja adresa, a ostali podaci koje si navela su čitko ispunjeni, tj. isprintani. Da li ti računi vrijede za p. olakšicu?
Da vrijede sigurno jer ni meni iako su mi rekli nije bila adresa ali nažalost kao sve ostalo kod nas, ovisi na koga nabasa tvoja prijava u poreznoj i hoće li cjepidlačiti. Jednoj su mojoj frendici priznali i običnu onu blok priznanicu-uplatnicu, a drugu su zafrkavali za adresu pa poučena iskustvom ove druge ja sam ti to napisala.
Moj je savjet da svakako priložite sve račune od svih liječničkih pregleda. Meni su sve priznali i baš mi je dobro došlo. Isto nisam imala ispisanu adresu, a na jednom mi je čak i ime bilo krivo napisano. Možda ovisi kome padne u ruke, ne znam.
povrat ćete sigurno dobiti, račune sve obavezno priložiti, meni su priznali račun od ginekologa i račun iz ljekarne (koji nije bio na ime?)!
gdje izlaze ovi Winnie the Poohovci u Vinkovcima?
a za poreznu olakšicu zbog studiranja kaj se prilaže?
radi se o postdiplomskom ....fala!
Ako nemaš neku ogromnu plaću, vjerojatno će ti vratiti sav porez. Napravi probni izračun.Citiraj:
Cijelu 2007 g. sam bila na porodiljnom, imam li pravo na povrat poreza?
ako si bila cijelu godinu na porodiljnom onda nemaš jer ti se nije uplaćivao porez.
Hvala! :*Citiraj:
niccoleta prvotno napisa
nisam baš sto posto sigurna ali mislim da nemaš pravo na olakšicu. no svakako provjeri u poreznoj upraviCitiraj:
petarpan prvotno napisa
kak se radi probni izraun?
Upišeš podatke o isplaćenim plaćama, plaćenom porezu i prirezu... u 2007. godini u programić za povrat poreza za 2006 i vidiš kaj bi ti otprilike trebalo biti vraćeno. Ak nemaš taj program, pošalji mi mail adresu na pp pa ću ti ga ja poslati.Citiraj: