ne sviđa mi se način lječenja...
moja jako dobra prijateljica ima problema s začešćem. godinama je imala neredovite cikluse, 3-4 puta godišnje menstruaciju. odabrala je privatnog ginića kojemu potpomognuta oplodnja nije specijalnost.
napokon se odlučila za neke pretrage, i dijagnosticiran joj je PCOS i anovulatorni cilklusi (potvrđeni su folikulometrijom). ima iscjedak iz grudi, što vjerojatno upućuje na visoki prolaktin. nije vadila hormone!!!
menstruacija joj je izazvana utrogestanima (uzimala ih je oralno) i nakon toga je popila prvi ciklus komifena. rezultat baš nije ohrabrujući, folikuli su narasli samo do 10 mm. sad opet pije utrogestane pa će probati s većom dozom klomifena.
meni se tu ne sviđa par stvari, a najviše to što ginić tvrdi kako ne treba vaditi hormone jer sigurno ima PCOS i hormonalni statu joj ne bi puno pomogao.
dajte mi please par argumetenata zašto mora izvaditi hormone. koliko se sjećam iz postova nekih cura, nije svejedno koja će se vrsta stimulacije koristiti s obzirom na hormonalni status.
ne sviđa mi se niti uzimanje komifena bez poznatog hormonalnog statusa!?! A i ta neuspjela stimulacija klomifenom - ne govori li to dosta u prilog vađenju hormona?