Evo da i ja otvorim temu na ovom znacajnom mjestu.
Kad su i kako vasa djecica prohodala? :mrgreen:
Edita vec odavno stoji samostalno, ali imam osjecaj da ju je strah da napravi korak. :/
Printable View
Evo da i ja otvorim temu na ovom znacajnom mjestu.
Kad su i kako vasa djecica prohodala? :mrgreen:
Edita vec odavno stoji samostalno, ali imam osjecaj da ju je strah da napravi korak. :/
Moj Fran tek s trinaest mjeseci. Od 10-tog mjeseca je bio na nogicama, ali je čekao dok nije bio posve siguran da se slobodno pusti. Meni je to bilo draže nego da je stalno padao i onda bi ga samo uhvatio strah.
13 mjeseci i pet dana.
Puzala, puzala... digla se i napravila 14 koraka.
NILADA nije pala.
NILADA = NIKADA
Ti si bas brojala te korake :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Ja sam prohodala sa 7.5 mjeseci i kazu da nikad nisam pala. :mrgreen:
Brat je prohodao sa 13,14 mjeseci i bio je pun cvoruga :mrgreen:
Naravno da smo brojali - pa ne prohodava dijete svaki dan :P
Samostalno se dizao od 7.5 mj
Prohodao tocno s 13 mj :)
Baš točno na prvi rođendan, valjda da što prije dođe do poklona!
Isto nije padala, a i sada kad ide npr preko praga ili nečeg neravnog, jako pazi i oprezna je.
Brunci se dizao uz krevetic s 8 mjeseci, a prohodao je s 12.
Padao je i pada, ali se dobro doceka.
E da, i dok nije prohodao rijetko je samostalno stajao (bez da se drzi za nesto).
Luka je prohodao sa 12 mjeseci i 2 tjedna 8)
Padao, pa padao je, ali taj tren kad je prohodao nije pao naravno :lol: :lol: On je jako puno puzao, bio je sprinter u puzanju :)
Joco je jos daleko od hodanja, nekako imam osjecaj da ce on prestici mamu za hodanje (mama je prohodala sa skoro 15 mjeseci :oops: ).
Joco ni ne puzi, to mu je najveca tlaka kad ga stavim na trbuh. Mrzi to
S godinu i tri dana se prvi put pustio, dotad je hodao uz namještaj, a dizao se na noge od nekih 10 mjeseci (nisam skroz sigurna). Puzao je od 5 mjeseci starosti (prvo urikverc, a onda prema naprijed), tak da mogu reći da se dosta napuzao :mrgreen:
Otkad je prohodao pao je dosta puta, ali na ruke ili guzu i to ugl. zato jer srlja i ne gleda. :mrgreen:
Dizao se na noge od 8 mjeseci.
Sa 10,5 je prehodao hodnik (cca 10 koraka), ali nakon toga je tražio ruku još 2 tjedna.
Sa točno 11 mjeseci se pustio i hodao. I to kao da hoda već mjesecima.
Hoda, stane, čučne, digne se, nastavi hodati, ulazi u zavoje. I to sve bez da se i jednom primio za nešto.
Veliki je ziheraš i ne pada uopće.
Maja je prohodala sa 12,5 mjeseci. Prije nikad ni koraka, a onda je pustila stol, otišla do ulaznih vrata pa natrag u dnevni boravak i opet... tri i pol sata nije ništa rekla, ništa pogledala samo je hodala stalno istu rutu. Nakon tri i pol sata je došla natrag u dnevni boravak, naslonila se na garnituru i zaspala ko top.
s 12,5 mjeseci.
E da Smokice, tako je i Sven kada je prohodao. Ništa drugo ga danima nije zanimalo.
Samo je ulazio u zavoje, i to smo mu se najviše smijali, jer je to radio s rukama u zraku, i to tako da kada bi ulazio u npr. desni zavoj, obavezno je podigao još više desnu ruku. Izgledao je kao prometni policajac. :lol:
I tako danima bez prestanka.
david se u stvari neposredno nakon sto je prohodao cijelo vrijeme vrtio u krug. onda jos nismo imali problema s kavama na otvorenom. on bi uzeo radijus od cca 2 metra i stalno ukrug. samo smo morali paziti da nema chikova i ostalog smeca u njegovom "djelokrugu". bio je glavni smetlar jedno vrijeme...
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Smokica prvotno napisa
Tvoj profesor Baltazar!
Daniel sa 16.5 mjeseci (uz distoni sindrom) - padanje minimalno, držanje za ruku samo za sigurnost (bez vješanja). Bio je turbo puzač.
Luka sa 1 godinu minus tjedan dana - pada staaalno....Nije previše puzao, ali je s 10 mjeseci proplesao :roll: držeći se za niski stolić .
Smokica, Brunda, Mamazika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Leona je prvih 6-7 koraka napravila dan nakon prvog rođendana :love: ali zaključila je da je to bezveze i da je puzanje puno brži način da nekud dođe :lol:
No, tri tjedna kasnije se predomislila i dala još jednu šansu hodanju, pa je ovaj put dobro procijenila kako ima tu potencijala :) i odonda hoda :love:
A što se sigurnosti tiče...rijetko pada, a ako i padne napravi to vrlo vješto i odmah se digne...
Mene više brine sad ova pentralačka faza, jer se ko malo majmunče vere po svemu, samo čekam kad bu pljusnula odnekud ...
Dovuče stolac do pisaćeg stola, pa se uzvere na stol, pa na printer, pa se primi za kvaku od prozora, popne na pzozorsku dasku, drži se sama i gleda djecu kako se sanjkaju ispod prozora :lol:
Sve sama :shock:
Frane sa 10 i pol mjeseci. Jako sigurno i samostalno. Ali zato sad s godinu i pol pada non stop. Popikava se na sve zivo. I u svoje vlastite noge. :?
Isa sa 8 mjeseci, samo sad u zdnje vrijeme mi ponekad malo gubi ravnotezu, al dobar je... :)
Onje zamijenio zubei hodanje ;)
sa 10 je prohodao, al se dugo trudio :lol:
sa 6 se digao sam na noge, sa 8,5 je napravio prva dva koraka :heart: a s 9 tu i tamo koji od stola do stolice i slično
Moja Zorka s nekih petnaest mjeseci.
ida:
propuzala s 5mj, digla se na noge u kreveticu s 8mj, prohodala s 10mj. dosta impulzivna, padala ali nije dramila ;):D
noa:
propuzao s 6mj, digao se na noge sa 7mj, prohodao s 11mj. jako pazljiv, puno vjezbao i sa 7ipol mj stajao sam nasred sobe, al - ni makac ;). pada vrlo rijetko i i dalje je jako pedantan :D sad, sa 2god i 5mj hoda po zidicima visine i preko 50cm bez pomoci.
Korina je samostalno stajala sa 10 mjeseci, a 10,5 prvi samostalni koraci od stola do krveta dakle dva metra. Sa 11 skroz samostalno, padala je ali i to se mora proći.
Marija je prohodala s 13,5 mjeseci, ali imam osjećaj da je mogla i prije, ali kao da je bila u strahu (e kad bi bar sad bila takav ziheraš!).
Tomislav je bez ikakvog pridržavanja prohodao s 11 mjeseci, ali je već od prije bio u penjalačkoj fazi, obožavao se penjati po stepenicama držeći se za ogradu. I sada su mu najdraže stepenice, ljestve, kosine...
Luka je samostalno stajao sa 7 mj a prohodao je prvi puta sa 10 mj, ali to je ipak bilo malo nesigurno tako da je stvarno prohodao sa 11 mj
Sa devet, devet i pol mjeseci je mogla samostalno napraviti 3-5 koraka, s time da bi obavezno krenula tako da bi se sama podignula pridržavajući se za namještaj, ali ja to nisam 'priznavala' za hodanje.
Sa 10 i pol mjeseci (imam negdje zapisan i točan datum :lol: ) me sestra nazvala na posao i rekla da je Nina prohodala cijelu kuću bez zaustavljanja. Nisam povjerovala (zbog ljubomore jer je to napravila kad mene nije bilo doma :lol: ) ali mi je navečer demonstrirala - iz naše sobe u sestrinu pa u hodnik pa malo u kupaonicu ponovo u hodnik pa u kuhinju i natrag bez zaustavljanja (stan ima oko 100 kvadrata) i tako nekoliko puta. I da, od tada se ne zaustavlja...
Sa 7 ustao i pomalo vježbao hodanje uz sve živo. Puzao ko veliki :)
Sa 10 mj i par dana napravio prve samostalne korake, onda se neko vrijeme bojao hodati vani. Sa 11 1/2 se odvažio van kuće hodati :)
S 14 mjeseci.
Vrištala je od veselja.
Irma je prohodala baš danas!!!!!!!!!!
To bi značilo 4 dana nakon prvog rođendana, ima stil Frankenštajna, ali hodanje joj je suuuuper!
Tirna sa 9 i pol mjeseci. Bili smo prilično iznenađeni! :shock:
Sad već trčkara, a najnovija fora je da hoda unatrag
Moja Dora ima 13 mjeseci i još nema naznaka o samostalnom hodanju :mrgreen: Diže se i hoda uz namještaj i to je to
petra je prohodala s 10mj
Mejra je prohodala sa 11 1/2 mjeseci. Mozda bi i prije ali je nosila protezicu za dislocirani kuk blizu godinu dana.
Do 12 1/2 mjeseci bila je pro!
Mejra, 2. okt. 2003
Kao službeni odvjetnik obitelji Tweety, javljam da je mali Fran Bubamarac von Tweety prohodao jučer u nedjelju 20.03.2005. u dobi od točno 10 mjeseci i 20 dana...Napravio je samostalnih prvih sedam koraka. Kasnije i više jer je bio motiviran sa malim curicama... :* :love:
Jipiiiiiiiiiii, bravo za malog gegavca :) :) :)
Sta se racuna u "prohodat"?
Prvi, samostalni koraci, ili hodanje bez ímalo puzanja u toku dana?
Kad pusti tvoju ruku ili se prestane držati za namještaj i ode....pa makar i 3 koraka... :mrgreen: a u međuvremenu neka puzi.... :*