....bile su savršene!!!!
I one okrugle i one druge!
Molim lijepo autoricu da se javi sa receptićem.
hvala :*
Printable View
....bile su savršene!!!!
I one okrugle i one druge!
Molim lijepo autoricu da se javi sa receptićem.
hvala :*
:shock: :shock: :shock:
mogući urazlog Aprinoh razrogačenja :saint:
-praline joj promakle
-prejela se pralina pa joj je zlo
-praline je sama pravila, ali joj se učinile da nisu uspjele pa ih je donesla na rasprodaju
Jedini mogući razlog Aprinog užasnutih smajlija:
Citiraj:
čokolada prvotno napisa
budući da drugu i treću mogućnost odbacujemo kao nemoguću...
ali, stvarno: NIKADA na rasprodaji nije bilo toliko slatkiša: donosilo se šakom i kapom!
a klamarica je donijela valjda 9 tura mafina, prefinih. i to sve u celofanu s crvenom mašnom :heart:
Svaka čast ženi, ja kad sam vidjela tu piramidu ostala sam :shock:, onako sve umotano s mašnom, vauuuuuu. I fiiiiino! Tako da evo jedan :naklon: .Citiraj:
apricot prvotno napisa
mafini, preprefini :naklon:
praline me zaobišle :shock: :(
ali, tko je radio onu pregenijalnu pitu od sira ?!?
lijepo molim za pisane upute :trep:
Evo ja opet na forumu sve u nadi da je osvanuo recept pa da se bacim na posao ;)
Mafini isto odlični!
Lunin tata, prefino nešto!Citiraj:
andrea prvotno napisa
Evo došla sam na forum pitati za recept. Pa to je bio tako fini kolač :mljac: Nadam se da će Luna užicati recept...samo da joj tata ne peče kolač "od oka", ubiću se....Citiraj:
apricot prvotno napisa
luna, il nek se tata ulogira il piši ti, kako vam volja :joggler:
potpisCitiraj:
momtobe prvotno napisa
molim sve u miligramima :saint:
Praline nit vidla nit mirisala :shock:
Kolač od sira nisam stigla probat :(
Muffini klamaričini :mljac:
Imga ti si bila toliko vrijedna :heart: da sam začuđena kako si uspjela probati i muffine. Svaka čast!!!
Yok, nego sam u svakoj slobodnoj prilici trpala muffine u usta pa za pitu ni nije bilo mjesta :lol:
I meni su promakle praline i pita od sira, ali sam zato probala (strusila) par muffina. Njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! :D
Molim na sunce recepte za nas provincijalke!
dora_06 je krivac za to!
Na početku isprike za nejavljanje, jučer mi je bio rođendan tako da nisam stigla od silnih čestitara :)
Za sve one koje su probali :D i za one koji nisu :cry: evo recepata kolačića
Čokoladni ježići
20 dkg badema
20 dkg čokolade za kuhanje
Bademe prokuhati par minuta u kipućoj vodi tako da se lakše oguli kožica.
Oguljene bademe malo posušti i rezati na štapiće (NE listiće).
Staviti ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 5-10 min da malo potamne i fino zamirišu.
Na pari otopiti čokoladu, bademove štapiće malo ohladiti te staviti u otopljenu čokoladu, sve zajedno lagano promješati.
Žličicom vaditi bademe u čokokadi i staviti na foliju da se ohlade. Ohlađene još malo staviti u frižider.
Bademi narezani na štapiće i pomješani sa čokoladom daju oblik malih ježića pa otuda i naziv kolačićima.
Znala sam kupiti već oguljene i narezane bademe pa bi postupak pripreme ježića bio još kraći.
Čokoladne kuglice
35 dkg čokolade u prahu
1 dcl slatkog vrhnja
10 dkg sitno mljevenih badema, lješnjaka ili oraha (tko što voli)
15 dkg čokoladnih mrvica
Slatko vrhnje zakipiti i u njemu otopiti 35 dkg čokolade u prahu.
Dodati mljevene bademe i sve dobro promješati.
Kad se smjesa malo ohladi staviti je u frižider da se stvrdne.
Nakon sat vremena, smjesu izvaditi iz frižidera, oblikovati kuglice.
Kuglice uvaljati u čokoladne mrvice.
Tko voli čokoladu i ne mari za kalorije :lol: neka proba !
Donjela sam još i bajadere al recept nije niko tražil
Da mi cure nisu rekle da je napravljeno, ja bi stvarno mislila da je kupovno ( pogotovo kuglice). Ježići preeeeefini.
Stavljam na popis za božične kolače ove godine.
jel netko spomenuo praline, :shock: :? , cure, da vas utješim, nije samo vama promaklo :(
Super Dora06!
Hvala!
A sad dalje, imam recepte za praline i klamaričine muffine, još fali pita od sira Lune Rocco...
Tko zna jel ona uopće švrlja po receptima :?
LUUUNA, pitaj tatu!
Dora06, puno hvala :*
Ajme, tata će se rascvasti kao poriluk na mjesečini. :love: 8)
Baš trebaju doći mama i on u posjetu svom najdražem unuku, pa ću mu reći da sjedne za komp i napiše recept (naučio se služiti računalom u 70-oj godini, čak i slaže slide show prezentacije svog unuka :shock: ).
Samo da i ja pohvalim ježiće i kuglice, mljaaaaaac kako su bili fini! :) A čine se i jednostavni, možda pokušam napraviti.
Evo došao dida tvorac pite od sira. Zahvaljujem se na pohvalama, to je kreatorima najdraže, jasno osim ako se sve pojede. Nadam se da ćete i vi tako dobivati pohvale, jer kolač je vrlo jednostavno ispeći.
Evo recepta:
U zdjelu (malo veću) za miksanje staviti 3 jaja, tri šalice brašna, 2 šalice šećera, 1 šalicu mlijeka i 1 šalicu ulja, 2 vanili šećera, jedan prašak za pecivo, naribati koricu jednog limuna i sok istog limuna, te jednu žličicu cimeta. Sve to dobro izmiksati. Pleh namazati putrom te u isti izliti polovicu smjese i staviti peći. Kad se smjesa skruti, dakle nakon cca 20-tak minuta, na to staviti filu i zaliti s ostatkom smjese i staviti natrag u pećnicu i peći još cca 50 minuta (vidjeti kad je korica gore fino smeđa) izvaditi i posipati s šećerom u prahu (hrvatski štaubšećer). Kolač peći na 170 stupnjeva.
FILA: U zdjelu staviti 3 jaja i šalicu šećera, izmiksati dobro te dodati malo limunovog soka i malu žličicu cimeta, te dva svježa sira i 10 dkg cveba. Dobro promješati i staviti na pečeni dio kolača (naprijed napisano)
Na istu smjesu može se ispeći jako fini kolač od voća, a umjesto sira fila se sastoji od:
jedna konzerva bresaka (bez kože),jedna staklenka višanja i idealan prilog su dvadesetak šljiva. Voće se iscjedi od soka i izreže na sitnije komadiće,stavi se malo limunovog soka,mala žličica cimeta,promješati i staviti isto kao i sir na pečeni dio kolača,te preliti s ostatkom sjese. Peći isto kao i sa sirom i pošećeriti šećerom u prahu.
Dobar tek!
p.s. Ovo je sve pisao moj tata, pa ne gledajte gramatičke pogreške. :mrgreen:
ćeš ti IKADA naučiti da su to pravopisne pogreške?!
a tati :heart: za kolač...
ipak mi je najbolji kad ga on ispeče
za vikend ću ga pokušat ispeći, nadam se da će mi ispasti isto onako sočan, kao što je bio onaj na rasprodaji
hvala, hvala :heart: , baš sam sretna :D
a što je to cveba? :?
[quote="Luna Rocco"]FILA: U zdjelu staviti 3 jaja i šalicu šećera, izmiksati dobro te dodati malo limunovog soka i malu žličicu cimeta, te dva svježa sira i 10 dkg cveba. Dobro promješati i staviti na pečeni dio kolača [quote]
Što je cveb iz fila i koliko dkg sira ustvari ide?
baš ste cvebe!
pa grožđice!
:lol:
cvebe su grožđice, a 2 sira su dva sira -ona s placa od kumica, valjda. Ja nikad svježi sir ne kupujem na kile, mada ima i toga na placu.
Iz mog dugogodišnjeg iskustva pečenja torte od sira, tu količina stvarno može biti otprilike
Točno tako. Ili ona dva kupovna, mislim da je svaki ~500 g.Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
apri, već smo te nedavno učile razlici između pravopisnih i gramatičkih pogrešaka. :roll: Pravopisne tipa "šečer" sanirala sam na licu mjesta. :mrgreen:
a šta je gramatička, majke ti?
gdje su izmiješana vremena, rodovi, brojevi ili padeži? :*
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Nepravilne konstrukcije, dali smo ti nekoliko primjera na onom topicu. Moj omiljeni primjer su rečenice koje počinju s "da li".
Pravopis je nešto drugo.
Ajde, bježi raditi kolače, ovi će čak i tebi uspjeti. :P :*
Mislim, čovjek peče božanstvenu pitu od sira, em je sam trud njegov, em nigdje nije napisao kako mu je kćer (umjesto kći) - pomogla, a kamoli sama pekla, a ne vidim ni da je gdje započeo sa "Da li"... :/
Luna :roll:
Moje najmladje dijete se ne pali na kolace nego Luna na tvoju sisu u avataru i cijelo jutro otkad ju je snimio me vuce na komp i dere se "sisi, sisi". Tek toliko da se zna da i Luna ima obozavatelja na ovom topicu.
Jel se to i malo prohladi pa se onda vadi žlicom ili je masa dovoljno gusta da se ne razljeva. Predpostavljam da zahvatiš nekoliko štapića u malo čokolade pa dobiješ "ježiće".Citiraj:
Dora06 prvotno napisa
a di je recept za one super banana muffine?? aaaaa
ja dobila pp-om 8)
pa ga ne mogu podijeliti :P