kako očictiti kamenac koji se nakupio u dnu termosice?jako je uska i dugačka... :?
Printable View
kako očictiti kamenac koji se nakupio u dnu termosice?jako je uska i dugačka... :?
Probaj sa octom.
ocat
Ocat kako cure kazu i stavi kasiku rize i dobro muckati.
ocat+zlicica soli; pusti da zakuha i sipaj ga u tu termosicu.
moze i limunska kiselina s vrelom vodom.
Ili ocat+soda da probas?
xCitiraj:
joy prvotno napisa
probala sam s octom i kasnije s limunskom, ma ne ode sve kao kad direktno recimo u kuhalu za vodu kuhaš ocat..ovo ocat+vrela voda je nekako blago za taj kamenac.. :/
Ja sam u Mülleru kupila limunsku kiselinu za domaćinstvo, s njom čistim kamenac iz kuhala za vodu. Sve ode jako brzo, možda da probaš s tim.
Oprosti, sad sam vidjela da nisi iz Zagreba, ali valjda se to još negdje može kupiti.
Zakuhaj ocat i tako kipuć ulij u termosicu
Jutro! Ima u DM-u za kupiti vrećica tj. budu 2 u pakiranju - prašak za skidanje kamenca - super čisti sve - pa probaj. To stoji na policama kod vrećica za frižider i ostalih papirnatih potrepština
A meni pale napamet one tabletice za cistit zubne proteze.
Mislim..kajaznam..mozda pomogne.. :/
pa ocat ili malo sode bikarbone otopljene u vodi ili limunske kiseline. eto. kraj.Citiraj:
retha prvotno napisa
u DM ima mala srebrna plosnata bočica u kojoj je otopina za skidanje kamenca za kuhala za vodu. kvaka je da ti termosica mora biti vruča uliješ par kapi ( doslovce ) promučkaš i kamenca više nema
hvala, očistila s nekim tableticama iz ipercoopa
Inače ocat ne djeluje odmah (na debele naslage), ali ako se ostavi preko noći, jamačno skida i najdeblje naslage. Ja skinula i iz termosice, i iz džezve.
ocat u kuhalo za vodu.....jel treba zakipiti ili smo ostaviti da djeluje?
opet ja s limunskom :P
meni je draze raditi s limunskom jer nit pecka za oci kad je vrela, a bome i ima ugodniji miris. ja ulijem vodu u kuhalo, dodam odokativno limunsku i pistim da zakuha.
i ja sam se prebacila na linunski, sav kamenac iz posuda skidam s njom.puno je ugodnijeg mirisa od octa. :)
A kad već pišem o tome samo da vas podsjetim da ne zaboravite nakon što voda proključa u kuhalu istu i prosuti, naime ja neki dan kolegici koja je došla cca pol sata nakon što sam uključila kuhalo da se očisti s vodom i limunskom napravila kavu s tim :oops: (totalno sam zaboravila što je unutra, još si mislim vrela je voda, super)sreća pa sam ja prva probala i još se mislim kakav čudan okus :lol:
ocat i to alkolholni!
Hvala! idemo probati, ima već dosta kamenca.