-
Odjava računa
Zanima me ako netko zna ili je nedavno odjavljivao račune.
Živim u zgradi i uskoro se selim,pa bi me interesiralo kako to ide sa odjavom računa.
Znači šta mi treba za odjavu,struje,vode,telefona,pričuve itd?
Dali se to moram obratiti predstavniku stanara,pa on to radi ili moram ja hodati po tim ustanovama?
I koji papiri su mi točno potrebni za odjavu?
-
ja sam sve sama obavila. kopirala kupoprodajni ugovor u dosta primjeraka, napisala pisamce svima isto - prodala sam stan,evo dokaza, selim, odjavite mene, prijavite ovoga drugoga. i svima sve poslala poštom, nešto osobno odnijela, nešto je moglo i mailom.
isto sam napravila i pri useljenju u novi stan.
nisam se htjela nać u situaciji da mi stižu na moje ime neki troškovi koje nisam napravila, šta je sigurno, sigurno je.
što se, pak, tiče hepa, imaš na njihovim stranicama postupak što učiniti pri seljenju. ti moraš podmiriti sve svoje i prepustiti mjerilo-brojilo sljedećem. ima neki forumular za potpisat.
kod telefona isto imaš caku, možeš ostavit svoj priključak ili ga otkazati. i to imaš sve na njihovim stranicama.
-
Re: Odjava računa
[quote="jazo"]Dali se to moram obratiti predstavniku stanara,pa on to radi ili moram ja hodati po tim ustanovama?
quote]
Oprosti, ali ja ne znam da li bih na ovo :shock: ili :lol: jer mi je nevjerojatno da netko misli kako bi predstavnik suvlasnika hodao umjesto njega po tim ustanovama i mijenjao te sve podatke ? Osim toga on uopće nije ovlašten za to, taj posao.
Kad sam selila u novi stan, uzela sam zadnji odrezak od plaćenog računa, kupoprodajni ugovor za stari stan i kupoprodajni ugovor novog stana i potvrdu MUP-a o promjeni prebivališta, te sam s time obilazila sve ustanove. Bolje ti je imati čim više papira jer ne traže svi isto.