Cjepivo-pomozite mi da odlučim
Moja D. je nedonošče pa samim tim i neurorizična.
Za par dana puni 6 mjeseci i danas smo dobili zeleno svjetlo od neuropedijatra za cijepljenje pročišćenim cjepivom.
Na papir je napisala INFRARIX.
Ja o cjepivima ne znam ništa, znam samo da mogu imati strašne nuspojave. Mogu li te nuspojave ostaviti trajne posljedice???
Infrarix, Priorix, 5u1, 3u1, 6u1???
Gubim se u sve tome :/
Molim Vas recite mi sve vaše ZA i PROTIV cjepiva,
pomozite mi da odlučim.
Re: Cjepivo-pomozite mi da odlučim
Citiraj:
Snjeska prvotno napisa
Ja o cjepivima ne znam ništa, znam samo da mogu imati strašne nuspojave. Mogu li te nuspojave ostaviti trajne posljedice???
.
Ne mogu ostaviti trajne posljedice.
Ne boj se cijepiti dijete.
Sve te priče o neurorizičnosti su na klimavim nogama, najblaže rečeno.
Tisuće i tisuće djece se cijepi. I s dijagnozom "neurorizičnosti" i bez nje. I nitko nije imao prestrašne nuspojave s trajnim posljedicama.
:)
Citiraj:
Snjeska prvotno napisa
Na papir je napisala INFRARIX
Bit će da je INFANRIX
Citiraj:
Molim Vas recite mi sve vaše ZA i PROTIV cjepiva
Oh, no, not again!
Citiraj:
sad kad suzaks doleti s Capslock-om.
Kidam nalijevo!
PS Snjeska, razgovaraj otvoreno s neuropedicom i reci joj sve svoje dileme, mislim da ti je to najbolji put.
Citiraj:
mujica prvotno napisa
Citiraj:
Snjeska prvotno napisa
.
mujice, ovo je malo neodgovorno od tebe. :/
Snješka, posavjetuj se s neuropedijatrom. :love:
Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Citiraj:
mujica prvotno napisa
Citiraj:
Snjeska prvotno napisa
.
Stvarno?
A zakaj? :shock:
Citiraj:
mujica prvotno napisa
Citiraj:
Citiraj:
mujica prvotno napisa
Citiraj:
Snjeska prvotno napisa
.
Stvarno?
Pa čuj, ima neuropedijatara koji su napisali studije o utjecaju cjepiva na neurološki sustav i razvoj epilepsije, a ti to olako omalovažavaš svojim komentarima. Čak da si i sam neuropedijatar - a, koliko sam shvatila, nisi - nije u redu tako omalovažavati ono što sama struka priznaje.
Citiraj:
Pa čuj, ima neuropedijatara koji su napisali studije o utjecaju cjepiva na neurološki sustav i razvoj epilepsije, a ti to olako omalovažavaš svojim komentarima. Čak da si i sam neuropedijatar - a, koliko sam shvatila, nisi - nije u redu tako omalovažavati ono što sama struka priznaje.
hm.... nisam to nigdje pročitao.
a kažu li ti neuropedijatri da je rizik za epilepsiju od cijepljenja (ako uopće postoji - a koliko znam, ne postoji) veći kod nedonoščadi nego kod djece rođene u terminu?
Sumnjam.
Citiraj:
mujica prvotno napisa
Citiraj:
hm.... nisam to nigdje pročitao.
a kažu li ti neuropedijatri da je rizik za epilepsiju od cijepljenja (ako uopće postoji - a koliko znam, ne postoji) veći kod nedonoščadi nego kod djece rođene u terminu?
Sumnjam.
Kad si došao na forum, raspitivao si se oko korelacije neurorizičnosti i cijepljenja, dali smo ti linkove (ja, između ostalog, i link na dvije studije), zahvalio si se i napisao da očito postoji veza. Ne razumijem u čemu je problem, ne vjerujem da imaš tako kratkoročno pamćenje? :?
Da ne ispadne da izmišljam:
Topic:
http://roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=36421
Tvoj zaključak nakon iznesenih linkova:
Citiraj:
Pročitao sam članke koje ste naveli i stvarno, upućuju na to da treba biti oprezan s DTP cjepivom kod neurorizične djece. Sad mi je jasnije. Hvala.
Citiraj:
Kad si došao na forum, raspitivao si se oko korelacije neurorizičnosti i cijepljenja, dali smo ti linkove (ja, između ostalog, i link na dvije studije), zahvalio si se i napisao da očito postoji veza. Ne razumijem u čemu je problem, ne vjerujem da imaš tako kratkoročno pamćenje? :?
Poslije sam čitao još i nisam baš uvjeren u ikakvu korelaciju
Citiraj:
mujica prvotno napisa
Citiraj:
Citiraj:
mujica prvotno napisa
Citiraj:
Snjeska prvotno napisa
.
Stvarno?
Od šogorice mali je prije 8 godina cijepljen, završio u bolnici (reakcija na cjepivo), ne znam što se točno dogodilo ali sada zbog toga teško priča, sva sreća da je ostao živ.
Tako da eto, ipak treba paziti kaj se priča...