prvi put u vrtić 2,5 godine
neka me admin opomene ako ima već ovako što, ali stvarno je svuda svega pa se ne mogu snaći..jedino da čitam SVE REDOM!!
no, dakle, otvaram novi topic!
moja anja kreće u vrtić prvi puta u ponedjeljak sa 2,5 godine! inače je dosta često šmrkava pa očekujem to i dalje! no više me brine faza prilagodbe!!? dajte neko gorko iskustvo koje je ipak završilo dobro :D
šta mi je činiti? kako ju ostaviti??boli me želudac kad pomislim na to :cry:
Re: prvi put u vrtić 2,5 godine
Citiraj:
nataša prvotno napisa
dajte neko gorko iskustvo koje je ipak završilo dobro :D
evo, imam ja jedno bas takvo.
tonka je isto za ozbiljno krenula ove jeseni, s 2,5 (prije ljeta ju je cuvalica vodila na sat-dva, ali to je bilo skroz drukcije nego kad je trebala ostati citav dan, jesti tamo i spavati).
Prvih nekoliko tjedana bilo je jako burno, u vrticu je stalno plakala, meni je predbacivala sto je vodim (govorila kako je tamo tuzna i ne zeli ici).
Onda je jos neko vrijeme potiho negodovala, a nakon otprilike dva mjeseca bila je, mogu reci, potpuno prilagodjena. To znaci da sad s veseljem ide u vrtic, tamo se vrlo lijepo igra, nasmijana je kad je ostavljam, i o vrticu prica samo lijepe stvari. Cak, kad je nedavno bila tjedan dana doma sa mnom zbog bolesti, bila je zalosna jer ne ide u vrtic.
Prvih mjesec dana i mene je stalno bolio zeludac (iako nisam imala predrasuda prema vrticu, ovo mi je vec drugo dijete), a ovo sad mi je prekrasno za vidjeti.
Re: prvi put u vrtić 2,5 godine
Moja se Lea, pak, nakon 2,5 godine provedene samo sa mnom tako dobro privikla na vrtić, da sam imala osjećaj da je jedva dočekala da krene :mrgreen:
Zaista nisam očekivala da će tako biti. Prihvatila je to izvrsno, iako je poprilično introvertirana osoba. Čak i sad, kad je malo-malo pa bolesna, skroz žica da ide u vrtić i samo o tome priča.
Stoga se opusti da ne osjeti tvoju nervozu i, tko zna, možda i tebe tvoje dijete pozitivno iznenadi :*