Moja beba se prejeda!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moja Mia ima 20 dana,trudimo se oko dojenja,ona se ljuti,neče da povuče kako treba,izbacuje cicu,oče samo kad joj ja stiskam cicu pa joj mljeko samo curi.
Patronažna mi je rekla da je ljena jer je imala žuticu i da zato ne vuče,p mi je predložila da se izdajam jer on stalno traži cicu (po noči svako sat ipo do dva) pa da vidimo koliko pojede.
Beba od 20 dana popije80 ml izdojenog mljeka na bocu i onda još cijelu sisu.
Mala se prejeda ,popije previše,pa povrača,pa ima grčeve pa ne spavamo cijelu noč,i svaku uru traži opet jest.
Najede se a opet trpa ruke usta,plače i još bi jela.....ja neznam šta ču više s njon :?
Smije li ona čaja ili vode?
Re: Moja beba se prejeda!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Citiraj:
Yorkica prvotno napisa
Moja Mia ima 20 dana,trudimo se oko dojenja,ona se ljuti,neče da povuče kako treba,izbacuje cicu,oče samo kad joj ja stiskam cicu pa joj mljeko samo curi.
Patronažna mi je rekla da je ljena jer je imala žuticu i da zato ne vuče,p mi je predložila da se izdajam jer on stalno traži cicu (po noči svako sat ipo do dva) pa da vidimo koliko pojede.
Beba od 20 dana popije80 ml izdojenog mljeka na bocu i onda još cijelu sisu.
Mala se prejeda ,popije previše,pa povrača,pa ima grčeve pa ne spavamo cijelu noč,i svaku uru traži opet jest.
Najede se a opet trpa ruke usta,plače i još bi jela.....ja neznam šta ču više s njon :?
Smije li ona čaja ili vode?
Yorkica,
nemoj zaboraviti da beba ne traži sisi samo zbog hrane, nego i zbog pića i zbog maženja i zbog društva i zbog mamine blizine i zbog straha i želje za pažnjom, nosanjem i slično.
ne savjetujem niti čaj niti vodu jer je to još mala beba i mislim da nema potrebe.
reci mi koliko puta na dan beba piški? da li kaka?
što se tiče grčeva probaj ih predvidjeti, dati djetetu tad da doji, ako neće probaj masažu trbuha pokretima odozgo prema dolje kao da lagano izbacuješ zrak iz bebinih crijeva. probaj se okupati s bebom ako možeš. to što ima vjetrove je ok jer u biti beba sama izbacuje zaostali zrak.
da li se grčevi javljaju svaki dan? koliko dugo to traje?
jako je važna tvoja opuštenost, djeca osjećaju naš nemir i strah i nervozu. probaj koliko možeš sve brige i poslove dati nekom drugom, a ti se probaj što više posvetiti bebi.
neka ti netko nešto skuha da pojedeš. :)
moguće je da zbog novorođenačke žutice beba sporije jede, da zaspi ili da bude umornija. moraš joj onda češće nuditi.
neka te ne brine bljuckanje normalno je bebe sebi na taj način reguliraju višak koji su posisale.
dojenje se uči, učiš ti i uči tvoje djete. treba vam vremena, polako.
javljaj kako napredujete.
Re: Moja beba se prejeda!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Citiraj:
Yorkica prvotno napisa
Mi nismo baš puno stariji i iskusniji, ali nosimo se s istim 'problemom' cijelo vrijeme, sad imamo 2 mjeseca. Ima dana kad je malo manje na ciki, ako ga zaokupi nešto drugo. Ali i to bude puno. I meni se čini da mu to 'pretjerivanje' s cikom pokreće probavne probleme, ali opet, ta ista cika ih najbolje i liječi (uz sve drugo što su cure gore već navele). Super je što imaš podršku i pomoć u kući. Ja sam, nakon prvotnog čuđenja počela istinski uživati u tim našim nikad-kraja podojima. U bljuckanju i grčevima se, naravno teško uživa, ali meni daje snagu pomisao na to kako je to jedinstvena prilika da svom djetetu damo do znanja da ga volimo i da smo tu uz njega kad mu je teško. Kažu da se to poslije isplati. A nama se sve to smanjilo iako i dalje puno papamo. Ako su kod njega skokovi u razvoju, onda je on po zanimanju skakač. Evo danas smo na ciki od 10 ujutro sa pauzama samo za presvlačenje i jednom od 15 minuta kad sam ja krenula ovo pisati, ali u međuvremenu se opet prištekao :) . Isprika zbog dugog posta, htjela sam samo javiti da prolazimo slično i reći ti kako se mi s tim trenutno nosimo.