Otkrila sam plijesan unutar klima uređaja, na dijelu koji se vrti. Kako se toga riješit? :?
Printable View
Otkrila sam plijesan unutar klima uređaja, na dijelu koji se vrti. Kako se toga riješit? :?
možda najbolje da zovneš servisera da ti to riješi
kada je zadnji puta klima očišćena? trebala bi se čistiti minimalno jednom godišnje. ja bi zvala servis da mi je dođe očistiti.
Citiraj:
Zara1 prvotno napisa
ne znam kako misliš. ja očistim filter tu i tamo. servis je obavljen nešto prije više od godinu dana, dakle trebam ih zvati.
ja nemam klimu doma i nemam pojma kako bi ju sama očistila, ali na poslu nam dolazi serviser jednom-dva puta godišnje i čisti je sa nekom tekućinom.
Moj zet postavlja klima uređaje i on kaže da je treba barem dvaput godišnje očistiti nekom tekućinom koju oni imaju i dolaze na poziv.
Više puta godišnje bi trebalo skinuti onaj odvojivi dio i oprati da u vodi i deterdžentu.
Ovim nisam mislila da ti on to dođe očistiti nego objasniti kako to ide. Trebala bi pozvati servisera.
Ima ti gore spomenuta tekućina u velikim dućanima, a šprica se po dijelovima koji pušu zrak. Ima nezgodnu stranu - miris. Intenzivan je.
OBAVEZNO zovi servisera da ti ocisti klimu, to sto je mi cistimo nije dovoljno. Klima uredjaji su leglo bakterija, pa kad to puhne....
:shock:
Moj tata je od klime dobio legionelu (sada je ok,jedva se izvukao). To zna biti jako opasno. Pazite svi plizzzz
moj savjet ti je da ipak zoveš servis čiju klimu imaš jer oni imaju i specijalna antibakterijska sredstva za sve one bakterije i pljesanj koji se unutra nakupe a znaju i šta i kako treba nasprejati.
Davore, znaš li možda kako se zove ta tekućina?