kortikosteroidi kod moguce trudnoce?

Naime, ne znam spada li ova tema ovdje, ali ono što me zanima jest sljedeća. Imam jako alergičnu kožu i ponekad taj svoj osip moram mazati kortikosteroidima ili antihistaminicima. Koliko bi to mazanje bilo štetno za bebu u prvim tjednima trudnoće? Naime u danima nakon ovulacije ne znam hoće li se js oploditi ili ne. Tada sam ja u dilemi jer ne znam mogu li te kreme djelovati štetno na začeće i rani razvoj ploda????
Ako netko ima iskustva, please help! :/

Re: kortikosteroidi kod moguce trudnoce?

Citiraj:

ANKARA prvotno napisa

Naime, ne znam spada li ova tema ovdje, ali ono što me zanima jest sljedeća. Imam jako alergičnu kožu i ponekad taj svoj osip moram mazati kortikosteroidima ili antihistaminicima. Koliko bi to mazanje bilo štetno za bebu u prvim tjednima trudnoće? Naime u danima nakon ovulacije ne znam hoće li se js oploditi ili ne. Tada sam ja u dilemi jer ne znam mogu li te kreme djelovati štetno na začeće i rani razvoj ploda????
Ako netko ima iskustva, please help! :/

Gle, kortikosterodie ionako ne smiješ stavljat u kontinuitetu. Ja bih za svoju seboreu tapkala belosalic losion (isto kortikosteroid) po tjemenu za vrijeme menge ili ako sam sigurna da je prije ovulacije i to bi mi "izduralo" cijeli mjesec (taj efekt), a ljeti mi ne bi ni trebalo zbog mora. Dakle, moj ti je savjet da apstiniraš od tih krema drugu polovinu ciklusa, a ionako mi je moja dermatologica rekla da se enivej s time ne smije pretjerivat i da se to može mazat tipa jednom par dana mjesečno, a ne bi smjelo bit u kontinuitetu.

Re: kortikosteroidi kod moguce trudnoce?

bolje ti je izbjegavati..koliko sam ja upoznata to je dost stetno za zdravlje a pogotovo u trudnoci...najbolje je izbjegavati sto vise mazanja s preparatima osim za strije .... :oops: