osnovica naknade - puna ili isplacena placa???
Molim vas za pomoc u konkretnom primjeru. Dosta se pisalo i pise o slicnim temama ali nigdje nisam naisla na jasni odgovor na moju dilemu - PUNA placa vs ISPLACENA placa.
Dakle od 01.03. - 31.07. sam na radnom mjestu A sa placom od 4000 kn, zatim prekid, a od 24.09. sam na radnom mjestu B sa placom od 5500 kn.
U 20.om tjednu trudnoće sam i upravo sam dobila preporuku ginekologa za otvaranje komplikacija u trudnoci :( .
Kako vidim, otvaranjem bolovanja u 12. mj. u izracun osnovice mi ulaze tek place za 10, 9, 8 mj...i tako unazad.
Kako sam u 10. mj. imala isplatu za 9. mj. koja je tek dio pune place (jer sam zaposlena tek 24.09.) zanima me slijedece:
1) da li se za izracunavanje osnovice gleda isplata (makar i samo za tjedan dana rada) ili iskljucivo puna placa?
2) ako da, da li su mi samo 2 isplate dovoljne da bi mi naknada na komplikacijama bila maksimalna?
3) da li ce se, ukoliko se komplikacije produze sve do otvaranja porodiljnog, pri otvaranju porodiljnog ponovo obracunavati osnovica (i u tom slucaju ce mi se racunati i placa za 11. mj i placa za 12. mj, a koje sada nece uci u izracun naknade za komplikacije)?
Svakako bih nastojala uhvatit delimitirani iznos naknade na porodiljnom i zabrinjava me mogucnost da odlaskom na bolovanje sada umanjim sva dugorocna primanja.
Napominjem da imam ostvaren uvjet od 18 zaposlenih mjeseci u zadnje 2 god.
Unaprijed hvala na svakoj informaciji!
zabrinuta