Sto radite kad se popisaju nocu u krevet?
Vec je bilo puno tema o nocnom piskenju, koliko cesto, sto uciniti itd, no ne sjecam se da je bas puno pisano o tome sto radite kad vam se mali/mala popiski u krevet i koliko cesto se to u stvari dogadja.
Zrinka je prestala nositi pelene jos tamo negdje u ozujku, i po danu i po noci. Na to skidanje su je potaknule tete u vrticu, ali i ona sama to podrzava i nekakvo vracanje pelena za nju nije nikad dolazilo u obzir, a i mi smatramo da bas ne bi bilo dobro vracati kotac vremena unazad ... ali, problem sa piskenjem postoji i dalje, vec 7-8 mjeseci. PO danu su stvari kako-tako pod kontrolom (kakanje jos nije pod kontrolom, to radi iskljucivo u gacice i to cesto u vise navrata dnevno, jer ne pusta kakic van vec ga tiska nazad,a on onda izlazi van u ficlekima ... :/ ... i, naravno, ponekad se dnevno zamaze i 5-10 gacica :shock: ).
Sto se noci tice, jednom u deset noci ona ostane ipak suha, no preostalih noci se popiski najmanje jednom (oicno negdje oko ponoci), a povremeno, svakih 2-3 dana i jos jednom ili dvaput, negdje pred jutro. I ta nocna presvlacenja, pogotovo to ponocno, kad je jos u pocetnoj fazi sna, su koma ... plac, natezanje, odupiranje ... koliko god mi to pokusavamo izvesti sto brze i manje stresno, na kraju uvijek bude cijeli show.
Kakva su vasa iskustva sa tim nocnim presvlacenjima? Da li ste mozda kad ostavljali klince mokre u krevetu sat-dva-tri (recimo u predjutarnjim satima) pa da izbjegnete ta mucna presvlacenja?
I da, dilema nam je da li i dalje se ovako muciti sa time ili ipak (pokusati) vratiti pelenu za po noci? Ne zelimo to, ali ova nocna dogadjanja su zaista mucna, i nama, ali siguran sam i njoj ...