Pozdrav!
Ide li neka od vas na pripreme za porod na kojim se uči pravilno disati i slične stvarčice koje nam mogu olakšati sam porod. Naišla sam samo na vježbe za trudnice, to je također super, ali tamo se ne uče takve stvari, zar ne?
Printable View
Pozdrav!
Ide li neka od vas na pripreme za porod na kojim se uči pravilno disati i slične stvarčice koje nam mogu olakšati sam porod. Naišla sam samo na vježbe za trudnice, to je također super, ali tamo se ne uče takve stvari, zar ne?
Preporucam. Ja sam bila, prije 3 i pol godine, vodila ga je Snježana Vojvodić Schuster, bio mi je koristan. Najkorisnije od svega bilo je to što je na tečaju bio i MM koji je prodisavao zamišljene trudove najbolje od svih polaznika i polaznica tečaja :), sve zapamtio i poslije na oba porodu držao ritam dišući zajedno sa mnom. Cijena je bila 250, 300, tako nešto, ne sjećam se točno.
Jel to tečaj u organizacije Poliklinike Villi ili nešto druge? Gdje bi se mogla raspitati? Baš gledam sajt Kluba trudnica koji ima vježbanje koje vodi Snježana Vojvodić Schuster - ali to je drugo, zar ne?
Ona, mislim, vodi i vježbe za trudnice, napisala je knjigu "Vježbe za trudnice - cjeloviti program vježbanja kroz tromjesečja i priprema za porođaj", ali tečaj disanja je drugo. Trajao je jedno prijepodne, oko četiri sata. Možda da nazoveš Klub trudnica pa da pitaš gdje se održavaju tečajevi disanja kao pripreme za porod?
Sviđalo mi se i to što je bila realna i nije ništa uljepšavala.
Ako ne budeš išla na tečaj, primalja će ti pokazati kako da dišeš (ako ti na porodu bude neka OK, a valjda hoce), a sigurno ima nešto i na forumu o tome.
Sretno :)
Hvala. Već sam im poslala mail. Pa ak se ne jave, budem ih zvala.
Na Markovom porodu mi babica nije baš puno pokazala ali bilo je nekih problema (malac se nije spuštao) pa je na kraju kao alternativa carskom sve završilo skakanjem po mom trbuhu i tiskanjem "na slijepo" i epiziotomijom do neba.
Ovaj put htjela bolje pripremiti.
Ni meni prvi put primalja nije pokazala kako trebam disati (samo bi rekla "Dišite!" kad bi tu i tamo prošla kraj mene :roll:), ali drugi put sam imala odličnu primalju (Kristina, Sv. Duh). Općenito, sve je bilo neusporedivo lakše i brže (samo 45 minuta u "boksu"). Sretno :love: