-
Što jede vaše dijete?
Naš mali anđeo ima 9 mjeseci.Prije par dana uveli smo doručak jer primjetim da ne može čekati podne za ručak a sika mu služi kao poslastica.
Doručak: voće,voće s keksom
Ručak: Meso(piletina ili puretina),mrkva,krompir,cvjetaća,prokula
Užina: Voće (banana,jabuka,kruška)
Večera: Cika
Da li uvesti još koju namirnicu ili je to dovoljno za njegovu dob? :?
-
Moja djevojčica ima 9,5 mjeseci i doji 5-6 puta u toku 24 sata.
Od povrća joj dajem još: brokulu, kelerabu, tikvice, vrlo malo blitve u kombinaciji sa rižom.
Nisi navela daješ li mu žitarice, a to svakako trebaš. Bebice rado jedu palentu (napravim rjeđu). Ja sa voćem obično dajem kuhane prosene pahuljice ili rižine pahuljice, ponekad zobene, nekad griz...
Od mesa dajem i kuhanu teletinu (sa mesnom vodom i obično u kombinaciji sa brokulom). Pomalo sam joj počela davati koricu hljeba uz ostalu hranu. Eto, ja tako...
-
cure, selim vas na dohranu :)
-
O tome što djeca jedu otvoreno je more topica, npr. OVAJ.
frida editirala komentar.
-
draga mamalela,
nisam shvatila iz tvojega posta koliko beba ima mliječnih obroka tijekom 24 sata.
do navršene godine dana, mlijeko je ipak osnovna namirnica u prehrani dojenčeta, a sve ostalo je, doslovno, isprobavanje i ne trebamo očekivati od bebe da se najede mesa, povrća ili keksa.
Zapravo bi sitost trebala biti od dojenja (ili adaptiranog, ako mama ne doji), a sa svim ostalim - pomalo i polako.
Ti i dalje nastavi najviše dojiti, a nakon podoja, kad vidiš da je beba mirna i zadovoljna, ubacuj te namirnice: nema potrebe opterećivati bebin želudac s puno namirnica ;)
I, još nešto... mislim da je tvoja curica još premala za kekse koji su, zapravo, prazne kalorije i nema baš neke velike koristi, a i daju potpuno bespotreban i štetan šećer.
Ako želiš uvesti ugljikohidrate i škrob, palenta, riža ili proso su puo bolji izbor.
:heart: