Cervikalni brisevi prije MPO-a
Što se radi kad CB nisu dobri?
Konkretno, kad "nisu izolirane Ureaplasma urealyticum niti Mycoplasma hominis".
Pod kulturom piše "Gardnerella vaginalis", kao i pozitivno na Chlamydiju trachomatis.
Nalaz rađen u Rockfelerovoj. Sutra idem kod ginićke ali nestrpljiva sam.... please, komentirajte. Terapija, primanje na postupak s istima ili čekanje ...? :cry: :/
Re: Cervikalni brisevi prije MPO-a
Citiraj:
andream prvotno napisa
Što se radi kad CB nisu dobri?
Konkretno, kad "nisu izolirane Ureaplasma urealyticum niti Mycoplasma hominis".
Pod kulturom piše "Gardnerella vaginalis", kao i pozitivno na Chlamydiju trachomatis.
Nalaz rađen u Rockfelerovoj. Sutra idem kod ginićke ali nestrpljiva sam.... please, komentirajte. Terapija, primanje na postupak s istima ili čekanje ...? :cry: :/
Nema jednoznačnog odgovora. Na VV-u će ti vjerojatno reći - riješite prije postupka. Na IVF-u će ti vjerojatno odgodit. U Mariboru će ti reći - a ko vam je rekao da radite CB, to nije ništa, sve se to riješi prije antibiotikom. Odluka je na tebi i na tvom dr-u. Chlamydija ti je tu najveći zez, neš ti gardnerelle, to je ništa. Ja sam imala Chlamydiju prije Maribora, svi ginići "starijeg kova" (50+ godina) u ZG-u osim rijetkih čudili se što me primaju s chlamidyjom, liječnice sa zavoda mi je rekla - ma, kakvo odgađanje Maribora koji se čeka godinu dana, popit ćete sumamed, on rješava chlamydiju, moja dr- mi prepisala sumamed kojeg sam pila 1 g svaki tjedan jedan dan i tako 3 tjedna, obavezno vaginalete protiv gljivica, i ušla u mariborski postpuak, još su me u Mariboru pitali jesam li radila serumski nalaz chlamydije (vađenje krvi - kod nas nitko to ne radi) i presjekli smo - idemo u postupak. Nakon te chlamidije, a i sad u trudnoći, nijedan bris mi nije bio uredan, sve se izredalo, osim ureaplasme, stalno sam on-off antibiotika i situacija nije upravljiva, samo je donekle držimo u okvirima i kontroliravamo. Ali, što sam ja mogla napraviti, 38 mi je godina, dokle bi čekala čiste briseve - do menopauze? Ovisi ti koliko imaš godina, koliko si tome sklona, mislim - sasvim je moguć vremenski horizont da se 2 godine npr. boriš s ureaplasmom koja se vraća svaku toliko. Što onda - 2 godine apstinnencije? To sve treba stavit u kontektst i donijet nekakvu odluku cum grano salis i svjestan rizika. Znači, nema ti kristalno čistog odgovora - idealno je da su brisevi sterilni, ali... život je daleko od idealnog. Sretno!