Ja sam svoj porod totalno zamisljala drugacije nego li se dogodlo. Iako dobro pripremljena jer smo isli na tecaj, zamisljala sam da ce me uhvatiti trudovi da cu se fino otusirati srediti i krunuti put bolnice kad ono sipak. Iako sam imala predivnu trudnocu bez povracanja, poteskoca, mucnina, bila sam veoma aktivna pokretljiva. Suprug je imao operaciju koljena i ja sam ga dvorila vozila obavljala sve za njega i nije mi bilo tesko sve dok....
Moja prica pocinje 07.08. pet dana prije termina...
Dosla sam normalno na CTG u bolnicu kad su me pristekali nakon pola sata rekla mi je med. sestra da se odem prosetati nesto pojesti i popiti jer se beba nije jos probudila i da se vratim za 20 min. Osla ja jesti i piti obisla sve moguce stepenice u krugu bolnice zalutala u KB Osijek, vratila se ja nakon 45 min oni mene opet pristekali kao ono beba opet spava, ja kakva sam lujka nisam imala jos ni torbu spremitu, pozvali oni moju doktoricu. Doktorica kaze "Odite vi doma, spremite torbu i dodite u 12. Ako CTG ne bude bio dobar ostat cete u bolnici, imate vi tko da vas odveze." A ja njoj "Ma, doktorice ja se sama dovezla." Izasla ja onako ljuta van i pocela vikati odma na sveki koja je isla samnom "Eto ti ga na to je sve vasa krivica, kad ste mi govorili da ostanem u bolnici da vas prestanem izludivati sa svojim spremanjem." Sutila je nije smjela nis reci jel sam ju bila u stanju koknuti... Dosla ja kuci, stavila prati turu vesa, odvrnula La Bouce pocela plesati, pjevati i spremati torbu,orilo se sve iz kuce da su radnici na gradilistu pored gledal sto ja to izvodim... Kum me odvezao u bolnicu i ja ostala, bila sam toliko ljuta da nisam mogla pricati s nikim. Primljena sam na na odjel patologije, prva soba odmah pored radaone, krevet pored prozora. Bila sam toliko ljuta i tuzna da sam plakal... jel nije mi bilo jasno zasto moram ostati u bolnici kada se ja dobro osjecam a i bebu osjetim... sto im to znaci uspavana beba, pa naravno da je uspavana skuplja snagu da izade van....
Tako sam ja bila u bolnici 2-3 puta na dan sam isla na CTG i nikakvog poboljsanja dok nisam skuzila caku... Pola sata nego cu ici na CTG ja sam vam pravila 5 krugova po bolnickom krugu, penjala se do 5 kata i nazad, pravila cucnjeve, nebili se beba probudila.... upalilo je... ali vec je bio 10.8 a ja sam bila 1,5 prst otvorena a trudova niotkud... Tada me je Doktorica Rubinica odlucila poslati kod anesteziologa radi moguceg carskog reza, obavila ja to ali skuzila ja da moja doktorica Muller ne pomislja na to... tako da sam se ja posvadala s Rubinicom jer sam joj rekla da ja hocu roditi priordnim putem jer je mene Bog blagoslovio da rodim prirodnim putem a ako se nesto zakompicira neka me onda stave na craski. Hm tvrdoglavi bik pa ne mozem ti meni tako nesto reci a da me nisi ni pogusala nagelirati ili bilo sto s menom raditi...
Dosao je i taj utorak, 14.08. U jutarnjoj viziti doktorica rekla neka dodem na pregled tak je i bilo, ja dosla zadnja na red i tu pocinje...
"Stavili smo vam gel, 2 sata morate lezati, ne smijete ustajati mozete lezati na ledima i bokovima, u pola deset se dignite i dodite na CTG." Na to ja ni 5 ni 6 dizem se sa ginekoloskog stola, a oni meni "neeeeee, kuda cete vi" a ja "Pa u krevet" lezite tu mi cemo vas odvesti...meni to bilo smijesno jer su me vozili ko da sam nepokretna a ja totalno zdrava... Smile Smile Smile i tak ja lezala i pocelo mene hvatati, puhla ja lagano, ali sam se sjetila moje sestre Mile koja mi je rekla "Dok god pricas, dobro si." Tak je i bilo, latila se ja telefona i pricala ja sa svima, cimerica u sobi me je samo snajpala sto ja radim, osla ja na CTG a ono opet nista... Doslo vrijeme za posjete osla se ja setati malo me porbadalo ali sve sam ja to podnosila, nisam se dala, dosao i rucak, a ova meni kaze "Nema tebi rucka" ma sta nema ja sam sva normalna dobro mi je. Morala sam pitati gl. sestru jel smijem jesti, a ona ti meni "Ako mozete jesti jedite vi ste prvotorka ima kod vas jos vremena.." Osla ja jesti finu juhicu, gumenu govedinu i kiseli paradaj sos. Iako sam prvi puta narucila od kume pastasutu. No nisam mogla jesti jer me pritiskalo sve cesce. Dosla ja u sobu, otisla se otusirati se izdepilirati se, a cimerica Karmen me je stalno pratila, bojala se za mene, a ja lujka hlada ko led Smile . Zatim sam otisla na pregled i na klistir, iako sam se imala averziju od toga imala sam ludo iskustvo s time ibas mi je bilo dobro dok sam se praznila, dosla je sestra nakon 15 min da poslusa bebine otkucaje a ja sam jos uvijek bila na wc. Nazvala ja muza pa mu recem. "Znas ljubavi, ja polako idem u radaonu pa ti polako se spremi i dodi." Nisam htjela praviti paniku jer znam kakav je on. A on meni kaze kad da doem za jedno 2-3 sata, (ponukan tecajem kad zenu prime da muz dode za sat dva." A ja njemu "Kretenu jedan jel ti hoces prisustvovati porodu ili ne!" Tu me pocelo sarafati sve jace, nazvala ja seku Milu da malo popricam, nakon kratkog pricanja kaze ona meni, "Aha puses puses, dolazi dolazi, samo tako i smije se" a ja njoj hebi se i poklopim slusalicu... Dosla je sestra i odvela me u radaonu...
Kada su me pristekali na desni bok u 14:20, i dosla babica, a ja njoj: "Sada ce doci moj muz, moj muz ce sada doci." Tako je i bilo. Sjeo on pored mene, bljed ko krpa, "Ljubavi jesi dobro" kazem ja, a on "Da, da jesam". Spavala sam ja medu trudovima, jel sam se sjetila svoje Stele koja je pricala, samo se opusti, samo se opusti, odamraj se i spavaj... Tako je i bilo. Nakon nekog vremena pocela sam pricati sa svojim muzem. "daj mi nesto pricaj sto sutis" "Pa ne znam sto da ti kazem" Uglavnom tak je on meni poceo pricati stvari na koje sam ja morala odgovarati, a to me zivciralo jer nisam imala snge da mu odgovaram. "Odjednom sam mu pocela prigovarati sto se toliko namirisao, a ja se tu poradam. Tuznim glasom je rekao" Pa morao sam se obrijati da budem lijep svojoj bebici. Posto je kod nas bila opcija curica decko curica, vise nismo znali sto cekamo... Tada je dosao neki drugi smrad, a ja vicem "Tko to tu sta pece, a ja se poradam. Dolazi babica "Joj oprostite mi pecemo kokice" a ja Confused Stiskalo je sve vise,a isto tako sam muzu ruku stiskala jos vise, kada su me poceli jace, uhvatila sam se drugom ruku od sipku nogara, kada me je jedan probo opsovala sam muzu "P.... ti materina" a on se Smile. Oko 17 sati ja kazem muzu "Joj ljubavi, ja cu se ukakati, sad cu se ukakati, joj." Zove on babicu dosla ona kze znam to je normalno pritisce vas ali nemojte jos tiskati. Ma kak da ne tiskam kad vise ne mogu izdrzati, sad cu se ukakati, sad. Nakon toga pocelo je sve cesce i sve bolnije, a ja sam pocela vikati" Joooooj, sto me boli, glupaco ne deri se sto ti je, a joooooooooooj glupaco prestani se derati, a jooooooooooooj, joj sestre oprostite sto se derem, a jooooooooj." A sestre su umirale od smijeha i govorile da se nis ne brinem da je sve u redu, da imaju vise takvih ko ja da bi im posao bio laksi... Dok smo mi tu cakulali, dosla doktorica pogleda ona mene, i odjednom "Ajmo noge gore" Pocelo je tiskanje, jednom, drugi puta na treci puta doktorica me stisla laktom, a ja njima "Sta je malo ste me capnuli" Na to se moj muz diao da vidi i odmah je sjeo jel je vidio glavicu, malo mu se smracilo. Na cetvrti puta osjetila sam neki katapult, neko olaksanje a ja njima" Juuu, sta je to bilo" a ono odjednom "Kmeeeeeeee, kmeee" a ja ti mojoj curki kazem"Pi... ti materina, hebem ti tatu!" I odjednom ja njima. "Nemojte rezati pupcanu vrpcu, tata ce rezati , tata ce rezati, ljubavi jel hoces" Naravno da je htio nije imao drugu opciju i tako je nas babica uslikala sve troje... i moju gospodu Smile Smile Smile Kada su mi ju stavili u narucje, izljubila sam ju, pomirisala jel sam morala reci Steli da li beba smrdi jel je rekla da su njene cure smrdile Very Happy . Cvrsto ju stisla zagrlila i rekla "Pa ja sam mama" Jonna je bila 3700 i 51. Usla u radaonu u 14:20, a curka je dosla na svijet u 17:45.
Dok su me sivali ja sam lagano cakulala sa svojom doktoricom Muller koja je bila zakon, kada su me sredili odvezli su me van da vidim svoje, sva sam se smijala i pricala dogodovstine, telefonirala mahala curama sa svoga kata. Cak sam pitala kumu gdje je moja pastasuta jel sam umirala od gladi.... na kraju je zavrsila u mojoj busi....
I eto jedna vesela i nasmijana prica s poroda kao i moja curka Saint
Kiss