Čestitam Ena na prekrasnoj mrvici i pusa velikoj seki :*
Svima ostalima pozdrav :love:
Printable View
Čestitam Ena na prekrasnoj mrvici i pusa velikoj seki :*
Svima ostalima pozdrav :love:
Citiraj:
bucka prvotno napisa
Ajme slatkice :lol:
Nadam se da je Nika bolje :*
Ena čestitam na prekrsnoj Dori!!!! Pusa velikoj sekici.
Evo jedan biser i od nas:
Jučer se MM ošišao i kad smo išli po Matiju u vrtić, čim ga je vidio rekao je : "Tata kako imaš super glavu!" :lol:
i još jedan:
Umjesto da mi kaže da upalim veliku jaču lampu, rekao je "Mama daj upali glasnije svijetlo!"
Hvala svima na čestitkama! :*
Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
Prošlo je dosta dobro i dosta brzo, porod je počeo u 9 u jutro a završio u pola 12.
Prošli petak sam opet završila u zbog krvarenja i trudova.
Prvo su željeli pustiti da porod prirodno krene ali pošto sam svako malo krvarila bojali su se da nebi došlo do komplikacija prilikom poroda i odlučili su sami probušiti vodenjak.
U posteljici su našli hematom veličine ženske šake.
Obzirom na sve ovo sretna sam da je sve dobro završilo.
Srećom Dora nije pokupila e. coli, osim žutice koju smo liječili tri dana sve ostalo je u redu. :)
Sretna sam jer nemamo problema sa dojenjem.
Lana djeluje sretno, voli ju maziti i mami pomagati oko kupanja i prematanja bebe. Jedino imamo problem što joj se sada neda ići u vrtić.
Svim trudnicama želia mirnu i urednu trudnoću, a bubancima ~~~~~~~~~~ ozdravilice da što prije ozdrave. :*
I svim ostalima :love:
Draga Ena, hvala Bogu da je sve dobro. Imat ćete najdivniji Božić koji možete zamisliti.
Baš sam sretna zbog vas s obzirom da je mala šefica uranila ipak 6 tjedana.
Čuvajte se i mazite.
Draga Ena baš mi je drago da je sve super prošlo. Ljubite se i mazite! :love:
Ena, super da je sve tako dobro proslo. Sad uzivajte :love:
Enaaa!! Čestitam na malenoj Dori! :D :D Velikoj seki veeelika pusa!!! :*
bucka, nadam se da je Nika bolje
Nitica, Matija je :lol:
Larita, drš'te se obje!
Ja sam pak u totalnoj komi..Mučnine po cijele dane-od jutra pa dok ne zaspem. Ne mogu jesti jer mi se na sve okreće želudac..Trebala bih već mirovati, ali posao ne mogu sad ostaviti..hvala Bogu na blagdnaima...
ena čestitam još jednom :love:
Hvala vam! :*
lonna, :taps:
Ena, čestitam od srca! :heart: Glavno da je sve prošlo super
:D
Neka svi mali bolesnici brzo ozdrave ~~~~~~~~~~~~~~~~
Cure, ja sam lagano očajna, Neven mi je opet počeo piškiti u gaće. Ne znam kaj da radim, po ljeti mu je tako dobro išlo, sam je tražio i sve. A sada piški isključivo u gaće. OČAJNA SAM. Po cijele dane ga presvlačim, perem i peglam. Što da radim :cry: Gdje griješim? Pomozite savjetima molim vas!
mamaineven, moguce je da je to njegova reakcija na dolazak bebe.
probajte mu se maximalno posvetiti (ne mislim da ga zanemarujete, nego mislim da vam javlja da mu je potrebna extra paznja) neko vreme, pa lagano krenuti sa pricom o piskenju.
i naravno ne reagovati negativno na piskenje u gace, ali ni sa odobravanjem.
tako bih ja. ;)
Kli-kli, misliš da reakcija može početi prije nego se dijete rodi. Mislim sad sam doma s njim, po cijele cjelcate dane, pa šta će biti kad rodim? Koliko dugo bi ga ti samo presvlačila i ne reagirala. Misliš da ga ne trebam vratiti na pelenu? Hvala na pomoći :love:
Svima skupa želimo lijepe i mirne blagdane, uživajte sa svojim najbližima, trudnice moje mazite buše a najviše vam svima želimo godinu Novu punu zdravlja i smijeha vaših mališana :heart: :*
Ja ne bih vracala pelenu.Citiraj:
mamaineven prvotno napisa
A reakcija na bebu svakako moze da bude, jer njemu je verovatno malo i nejasno sve to. Ne mislim da je ljut, verovatno je zbunjen.
Koliko dugo ne reagovati, sve zavisi, dovoljno dugo da shvati da nisi ljuta, ali da ne prihvati novu situaciju kao normalnu.
Nama u slicnim situacijama pomazu indirektne price, iz slikovnica, izmedju likova - igracaka, direktno obracanje igracke itd. :lol:
MN :heart:
Samo da znate da i nama praznici pocinju oko riomokatolickog bozica jer je MMu i meni dan posle godisnjica braka. :heart:
Ena :love:
mamaineven, nemoj ga vraćati u pelenu.
I ja vjerujem da je to reakcija na novu situaciju.
Nekako slično se i Lana zna ponašati u novoj situaciji, tada se zna popiški noću.
Ili tijekom dana kada od uzbuđenja "nema vremena" otići na wc.
Puno puta znam ju naći kako stišće nogice ali ne želi ići na wc sve do zadnjeg trenutka.
kli_kli :heart: , sretna vam godišnjica braka!
Svima vam želim mirne i blagoslovljene božićne blagdane. :heart:
mn hvala na cestitkama!
ena, dobro da je sve ok zavrsilo! :heart:
nika jos dosta kaslje, ali nije strasno!
nju su jucer popodne cuvali teta i ujo, a daddy i ja otisli u zadnji cas po poklone u kc!!
ocekivali smo groooooooznuuu guzvu, ali je uopce nije bilo!! :D
upravo nam je gotova pizza, pa... odoh ja!! :bye:
Našim dragim vršnjacima, njihovim malim i velikim sestricama i braći, kao i mamama i tatama od srca želimo punoo zdravlja, sreće i veselja za sve vrste blagdana koji nam dolaze žele Tia i ekipa...
:heart: :* :heart:
Sretan Božić svima :*
Ena, čestitam! :heart:
A svima koji slave, želim SRETAN BOŽIĆ! :love:
Mi smo dobri, zdravi, osim što ga ide psovanje :roll: i to u pm :roll: :roll:
sretan božić (s malim zakašnjenjem) svima koji slave...
lara je ozdravila ali ja i dalje imam grozne mučnine i borim se s e.coli :roll:
Larita :love2: , piješ li antibiotik za e. coli.
Mene su u bolnici tješili da neće biti ništa bebi od e. coli jer je antibiotik prešao i na bebu, pa je tako i ona zaštićena.
pa kaj jedino ti imaš vremena biti za kompom.... kak se snalazite?
nema šta ne pijem, antibiotike, brusnicu i sto čuda... nije e.coli takav problem da ja nemam i drugih problema iz prijašnjih trudnoća pa ona može te probleme samo pojačati...
ali nije vrijeme za žalopojke... dobro sam, super sam i sve će biti OK 8)
Šaljem ~~~~~~ da sve bude u redu s trudnoćom ;) .
Lana je kod bake, mm na poslu a Dora papa i spava, za sada je ok.
Jedino Lana je postala osjetljivija, naglo mijenja raspoloženja, čas je vesela čas plačljiva.
Kad god joj nešto nije pravo odmah krene plakati i teško kaže zašto plače.
Nisam sigurna da li je to faza u razvoju ili zbog Dore. :/
hvala na vibricama :*
lara isto ima te plačljive faze... pojavilo se nakon bolesti, kad joj nešto ne paše počne cmizdriti i odmah ju nešto boli :roll:
moguće da je to reakcija na neki događaj, na malecku kod vas a na bolest kod nas :/
jel možeš možda organizirati da baka dođe kod vas da ti pomogne a ne da lanu šalješ kod bake?
ja se sjećam kad se moja seka rodila ja i tata smo išli na more jer im je bilo žao da ja ne idem to ljeto na more zbog seke, a ja sam zabrijala da mama hoće biti sa sekom a neće sa mnom... a ja sam baš htjela isto biti doma s njima... :(
Lana je išla baki svojom voljom.
Dan prije bili su baka i dida zajedno sa njezinim sestričnama kod nas u gostima.
Kada su odlazili Lana je toliko plakala za sekama tako da smo ju pustili da prenoći kod njih (njene sestrične žive u istoj kući s bakom i didom).
Ali tvoj primjer mi može objasniti njeno ponašanje kada nije željela ostati kod kuće već s tatom ići u vrtić, nakon što je dva dana prije nije željela ići u vrtić već ostati sa mnom.
Očito je isto pomislila da ne želim biti s njom već sa sekom pa se ljutila na mene.
to je druga stvar ako sama hoće ići...
ma ne možeš si zamisliti što si sve djete može zabrijati u glavi... doduše, ja sam bila puno starija pa mi je i mašta valjda radila punom parom...
samo puno razgovora s njom...
Sretna Vam svima Nova godina, i sa malo zakašnjenja Božić onima koji su ga već proslavili kao i onima kojima će tek doći !!
larita, nadam se da su mučnine prošle, Ena kako vam ide?
Neven je sad malo bolje s piškenjem, zna mu pobjeći ali rjeđe, i ja sam malo smirila živce. U četvrtak idem na UZV. Ena kako je po noći kod vas ? Da li svi spavate u istoj sobi ? Mi čemo morati tako jer još nismo sredili cijelu kuću pa me zanima da li se starije dijete budi skupa s mlađim , mislim čuje li plač ili ga normalno prespava! Joj, zna me uhvatiti takva panika po noći da mislim da ja to neću moći izdržati, da ćemo svi skupa poludjeti.
Pozdrav svima :love:
Dobro jutro!
Želim vam sretnu Novu Godinu, neka vam je puna zdravlja, ljubavi i sretnih trenutaka.
Nadam se da ste ju lijepo dočekali. :)
Lana spava malo u svojoj sobici malo s nama.
Iako smo komotniji kad spava u svojoj sobi, ja osluškujem svaki njezin šum i jurim k njoj kad zaplače pa puno manje spavam.
Zato mi je lakše kada spava s nama.
Do sada ju Dora nije probudila ali ako se noću probudi iz nekog svog razloga (mora na wc) baš kada dojim Doru tada teško ponovo zaspi.
L. je postala osjetljivija od kada je Dora s nama, osjeća se u njoj strah da je izgubila našu pažnju.
Moramo jako dobro paziti kako se odnosimo s njom.
Stalno joj govorimo koliko je volimo, puno više nego prije.
Ali vidi se i da prihvaća tu novu situaciju i svoju ulogu u njoj i da surađuje i više nego što sam mislila.
Pomaže mi oko prematanja Dore, ako se Dora probudi odmah juri k meni da me obavijesti, ne ljuti se ako ju ostavim samu u njezinom krevetu jer moram hraniti Doru, svako malo ju mazi, ljubi i tepa joj.
Najslađa mi je kad joj kaže 'volim svoju seku Doru'.
Vjerujem da neće biti tako strašno kao što sada misliš. U početku je teško ali uhodat ćete se, sve će doći na svoje.
Lana mi je ponovo dokazala da samo treba imati povjerenja u te naše male ljude. :heart:
Sretna Nova svima!
sve najbolje!! :D
nasoj cuvalici je u pon bio zadnji dan kod nas i od jucer niku ja vodim u jaslice svako jutro!!
nije bas bajno, ali eto...
place cim spomenemo vrtic, neda se oblacit, izaci iz stana, uci u vrtic, place... :(
jutra su nam uglavnom stresna, ali nadam se da ce biti bolje!
za sad ih je jako malo u vrticu jer puno djece ovih dana ne dolazi u vrtic, pa joj je i to valjda stres!
po noci se pocela puuuno cesce buditi, plakati, cendrati...
NG smo proslavili kod prijatelja sa foruma i male misice su bile do 00i30h budne!
jucer smo imale valjda najlegendarnije uspavljivanje ikada-zaspala je dok sam joj citala "knjigu za velike"-Budizam za majke!! :lol:
pusa svima
:lol:Citiraj:
zaspala je dok sam joj citala "knjigu za velike"-Budizam za majke!!
~~~~~~~~ za Niku da se što lakše adaptira u vrtiću
Svako dobro u Novoj godini svima!
Sve najljepše želje želim svima u Novoj-ljubav, sreću, zdravlje i razumjevanje...
ostale si dodajte sami
evo da se javimo...
nika je isla 6dana u jaslice, pa je pobrala jaku prehladu i bila 2 tjedna doma, ozdravila i isla 3 dana u jaslice i zavrsili sa upalom uha!!
ja od sutra na bolovanju sama sa njom doma!!
ko zna kolko nas toga jos ceka! :/
Joj, bucka, žao mi je. :(
:* Niki i ~~~~~~~ :heart: da što prije ozdravi.
Lana je ovih dana zaradila prehladu i konjuktivitis, ali sada je puno bolje.
svima sve najbolje u NG...
bucka, nika :taps: potpuno te razumijem i većina ih koji idu u vrtić je prošla isto :(
lara sutra ide u vrtić nakon mjesec dana, veseli se cijeli vikend, a vidjet ćemo sutra kak će biti...
premišljala sam se da li da ide sad kad sam doma... s jedne strane ne želim da se odvikne bit će joj teže kasnije, a s druge se bojim tih boleština pa ću morati s njom po ambulanti pa da i ja nešto ne poberem i tak :/
ja danas prvi dan nisam imala mučnine, nadam se da su nestale....
Bucka, nadam se da je Pika već bolje... :love:
Mi smo sredili sobicu, napokon, pa ako nekoga interesiraju slikice šaljite pp ;)
Ne javljamo se jer smo stalno bolesni. Prvo je mene ulovilo još na Badnjak. 10 dana antibiotik i sad sam kao bolje. U međuvremenu je to sve od mene pobrala i Tia. Jutros smo bili u Klaićevoj jer naša dok radi popodne. Upala uha.
Koliko to traje? Očajno sam umorna i uplašena od svega ovog.