prema vašem mišljenju sa koliko mjeseci starosti djete može krenuti na put sa roditeljima,naravno vožnja autom.put je duži od 200km vožnje. :ups:
Printable View
prema vašem mišljenju sa koliko mjeseci starosti djete može krenuti na put sa roditeljima,naravno vožnja autom.put je duži od 200km vožnje. :ups:
mi išli na more kad je malac imao 3,5 mjeseca.....2,5 sata vožnje....kad su manji lakše je...bar meni
Mi smo s jedva 3.5 mjeseca potegnuli na Brač :)
mi smo na takav put krenili kad je mala imala točno par dana manje od 2 miseca.
i sve super prošlo.
doduše ona se od izlaska iz rodilišta stalno trndusala i vozikala u autu pa joj ni taj duži put nije bio ništa specijalniji.
Nama je bilo super za putovati dok je bio manji tj. beba čim auto starta i mali zaspe. Najgore mi je bilo oko godine dana, tad mu ništa nije pomagalo dok nebi zaspao.
Sad skoro 3 god, nezaspe odmah i moram ga animirati. Nikad ga ne prejedam prije putovanja već mu dajem da papa u autu pa bilo šta.
Malo sok, voda,...zabavljam ga i onda ga uzbuđenost popusti pa uspije zaspati. I ja uvijek spavam dok MM vozi.
sad nas iza na sjedištu ima za jedno više, pa se brinem kako ću spavati :?
K. je navršila 21 dan kad je putovala s nama na relaciji Rijeka-Zadar. Sve je bilo u redu, jer je spavala, a tijekom vožnje smo imali stanku za dojenje. ;) I danas je vožnja tj. putovanje veseli. Sjedne u svoju autosjedalicu i krećemooooo ...
Njen braco P. također je bio mali putnik u dobi od navršenih mjesec dana i bilo je također sve u redu. Uglavnom je spavao tijekom vožnje i naravno s pauzama za dojenje. I sada kao veeeeliki dečko od 16 mjeseci sjedi u svojoj autosjedalici do sestrice i zajedno se dive svemu što vide u vožnji. Interesantna mi je upravo ta njihova komunikacija tijekom vožnje.
, ali uglavnom su mirni, ne zahtijevaju da ih zabavljam, umirujem ili hranim. Ponekad im stavim neku priču na cd-u ili neke dječje pjesmice i oni uživaju, plješću ručicama, a K. već zna otpjevati i cijeli repertoar. :)
mi smo sa punih pet mjeseci krenuli na more,
put odlično prošao, u 4 ujutro krenuli u 10 došli
bebač sve prespavao s jednim buđenjem za jelo :D
mi smo s manje od mjesec dana njegove starosti isli na put dug 450 km.
bec-zagreb, E. je bio star 11 dana.
Pula - Osijek i natrag. s 3 mj. starosti.
bilo je puno lakše nego danas. sve je prespavala....
mi s mjesec dana iz mtk za zagreb, cca 6-7 sati vožnje, pa onda sa 3mj iz zg za mtk pa sa 4 mj isto tako i sada idemo često i što je stariji sve mi je teže s njim u autu jer mu dosadi u sjedalici pa malo-malo stajemo
pula-zg sa mjesec dana prvi puta, od tad smo stalno na putu.
znam puno mama koje su takav put presle na relaciji rodiliste-dom :)
Zg-St pvi put sa nekih 2,5 mj. Tada, a i danas, to nam je stresno jer ne podnosi vožnju autom. Ona rijetko kad zaspe na kraćim relacijama, uopće je vožnja ne uspavljuje.
ovisi kako ti dijete podnosi putovanje. ako dobro podnosi mozes ici kamo god pozelis.
nama je do 4. mjeseca putovanje bilo nocna mora, ali smo ipak stalno negdej putovali. s 4 mjeseca se navikao konacno na to da nije stalno u mojem narucju, priokpcan na sisu i zadovoljio se da mu drzim ruku i pjevam.
a sad kad obozava putovanja bas i ne putujemo previse :lol:
znam mamu koja je sa sinčićem od 2 mj. putovala na relaciji zagreb - stockholm, avion, a aerodrom od centra grada 42 km, s njega možeš ili autom ili vlakom ili busom, pa ti vidi!
Zagreb - Vis ... sa 3 mjeseca. Bilo je veselo jer Leila nije bas prihvatila sjedalicu i voznju pa smo stajali vise puta, bilo je i placa i mojeg manevriranja sa cicom iznad sjedalice. Kad smo isli nazad bilo je lakse jer je veci dio prespavala.
Zagreb- Poreč sa 6 tjedana; prespavala čitav put. Idealna dob :)
Iz rodilišta 90 km, sa par dana iste relacije dva puta dnevno, stalno na putu, jedna baka u Međimurju, druga u Slavoniji i nikad nas nema kod kuće.....
Nedavno u istom danu relacija
zagreb-čakovec-beli manastir te natrag beli-čakovec -zagreb.
samo bez straha..... :love:
Mislim da je najbolja dob onda kad vi hoćete. Ako je dijete zdravo mislim da nema nikakvih kriterija o tome kad je najbolje vrijeme.
A. je imala mjesec dana kad smo iz Zagreba krenuli u petušestvije preko Splita, Pelješca do Dubrovnika i bilo nam je super.
U njenoj prvoj godini često smo putovali, što na jug, što u Austriju.
Mi s mjesec i po 4 sata do Umaga, spavala cijelo vrijeme.
Mi smo sheficu prvi puta vozili ZG- Split-ZG (jedan dan sim tam) kad je imala 3 tjedna. Nakon toga su sljedili mnogobrojni odlasci na jadran pa sa 5 mjeseci Munchen i Frankfurt s autom i sa 6 mjeseci smo se 'obezobrazili' pa smo krenuli putovati avionom. Kada idemo s autom na put, voznju prilagodimo ritmu principesse (najcesce spava za vrijeme voznja), kada je budna imamo hrpu igracki za zanimaciju i naravno da radimo ceste pauze.
MM je dobio par dana godišnjeg iznenada pa bismo prema moru. No, malac ima 4,5 mj i nikada nismo išli na duži put, pa ove sparine... A on i Toni bi do Splita trebali biti sami odostraga jer ja - eto - ne stanem između dvije sjedalice. I nisam pametna krenuti ili ne na put - ostali bi tri dana. I možemo li uključiti klimu a da malcu ne našteti? S Toni sam se ja uvijek vozila odostraga pa nije bilo bed, ako nije spavala ja bih je zabavljala. A ovako - nisam pametna.... Ima tko savjet?
odite na more, upalite klimu, a bebu će uveseljavati toni
i krenite na put kad beba obično spava.
hvala vam. brze ste :) problem s malcem i je što po danu skoro i ne spava osim na ciki i u naručju. krenut ćemo ujutro ranom zorom nakon prvog jutarnjeg sisanja pa možda ga jednolična vožnja uspava
Mislim da je to stvar navike kod djeteta - sto ranije pocnete, to ce se ranije naviknuti.
E oduvijek cori u autu - pa cak i sad kad je 'velika' (4.5 god.) - ponekad mi zaspe dok dodjem do obliznjeg ducana, ili od vrtica do kuce.
Mislim da je to upravo zbog toga sto je na voznju odmalena navikla.
Doduse, uvijek smo gledali na to da se svakih 2 do 2,5h odmorimo, izvadimo ju iz autosjedalice (sto je bilo posebno bitno dok je bila bebica, u sjedalici 0-13 kg), prosecemo se, uglavnom - ili prekinemo voznju komplet, ili napravimo dovoljno veliku pauzu.
Nervozna u autu nikad nije, kad je budna - pjeva. :mrgreen:
Sretan vam put i uzivajte. :*
sve ovisi o djetetu. mi smo sina u dobi od tri dana bez ikakvih problema dovezli iz rijeckog rodilista do zagreba i to u najgoroj guzvi (mislim da je put trajao preko 3 h), a kcer sa godinu dana nije mogla podnijeti ni obicnu gradsku voznju.
S B-om smo išli na more (Vodice) s mjesec i pol dana.
Mi išli na Hvar kad je D imala 2 mjeseca i 10 dana. Vožnja iz snova - ona je cijeli put spavala. Stajali smo svaka 2 sata da je malo dignemo iz sjedalice i da se nasisa i ajmo dalje.
Vraćali se kad je imala 9 i pol mjeseci - užas.
prvi put na duži put je išla kad je imala 7 tjedana, i bio je najlagodniji, spavala je od vrata do vrata, putovali smo na relaciji zagreb rovinj
svi kasniji putevi su bili daleko od lagodnog zbog njene potrebe da bude na meni 8)
Prvo putovanje je bilo sa 5,5 mjeseci. Nadoji se - zaspe, nadoji se - zaspe....ma perfektno.
Sva poslije putovanja su bila sa duzim stajanjima da se svi odmorimo :mrgreen: jer postala je strasno aktivna i nemoguce ju smiriti u AS duze od sat vremena.
Onda sam promjenila taktiku putovanja. Idemo rano ujutro kad znam da ce nastaviti spavati 2 h.
ja mislim da to ne mozes tako "koja je dob najbolja?"
svako dijete je drugacije
a ti svoje najbolje poznas
i najbolje poznas sebe
ja npr. mogu na kakogohoces dugi put s bilokolko starim klincima jer ak se meni ide onda - idemo!!!
a kad su mali uglavnom spavaju u AS
meni je sad, kad imaju 6 i 8 godina, 100 put gore nego dok su bili bebe
jer sad vriste, svadjaju se, stipaju, grizu i izludjuju me skroz na skroz i nis ne pomaze sto su vezani u AS
pomoglo bi jedino da su razmaknuti koja 3-4 metra
ili da je svaki u svom autu :mrgreen: :lol:
Ovako moja mama isto kaže, to joj je bila valjda ogromna frustracija - vožnja sama s nas troje, a mi se non stop kefamo iza :mrgreen:Quote:
meni je sad, kad imaju 6 i 8 godina, 100 put gore nego dok su bili bebe
jer sad vriste, svadjaju se, stipaju, grizu i izludjuju me skroz na skroz i nis ne pomaze sto su vezani u AS
pomoglo bi jedino da su razmaknuti koja 3-4 metra
Mi se dosta vozikamo od Oskarovog rođenja (iz rodilišta smo putovali 300 km do doma) i super se naviknuo. Ako je baš panika, dam mu cicu u vožnji (za to smo izvježbali posebnu tehniku; ja izvodim akrobacije po stražnjem sjedalu da bi on mogao papati sigurno vezan u AS) :mrgreen:. U kriznim situacijama nekad pale i neobične igračke, npr. kanister od destilirane vode, kutija prve pomoći, mamina torbica...
Nasa mala je u prvih mjesec dana u autu prevalila 3000 km i bila u 5 drzava.
Sada ima 4 mj. i moze se reci da je pravi mali svjetski putnik.
Svaki vikend smo negdje drugdje.
Put podnosi odlicno. Uglavnom spava i budna je samo kad treba jesti.
Juhuuuuuuuuuuuuuuu :D
Mi se spremamo na duuuuuuuuugi put od dubrovnika do Slavonije. Baš sam bila zabrinuta kak će to proć al sad ste me ohrabrili :D :D :D