Grize, štipa, grebe, baca stvari
Haj! Moje dijete ima 17 mj. i već neko vrijeme često zna gristi, štipati i grepsti. Ja sam dosta u malim ožiljcima na licu( nisu tako vidljivi). Kažem mu da to ne smije, on onda još više, a zna mi i baciti nešto u glavu, lupiti me jako po ruci dok spavam, i pritom se smije, njemu je to zabavno.Stoput mu kažem ne, to nije lijepo raditi, i zna ponekad i baciti flašicu, kada više neće piti ili žlicu ili kruh, sve pobaca iz hranilice na pod, kažem mu ne to raditi, i baš kada mu to kažem on me gleda i namjerno baci, kao da izaziva.
Ne znam jel je to samo faza i treba li me brinuti, jer ja stvarno svaki slobodan trenutak provodim s njim i posvetim se njemu, mada kada je bolestan je tata na bolovanju, zbog prirode mog posla ( ja ne smijem), a bolestan je svaka dva tjedana jer ide u jaslice.
U jaslicama je za sada dobar, ne radi zasad te nepodopštine. jednom kada sam došla doma, bila sam umorna i legla, on je bio s tatom doma, i iz čistog mira me lupio jako po ruci, dok sam ležala i drijemala, a prije toga mi je bacio plastičnu kutijicu na mene, i ja onako iznervirana od udarca, lagano sam ga udarila o lijevo rame, i rekla da to ne smije raditi, ne znam šta više da napravim, on je pao na pod, i ostao tako na trbuhu, nije se htio diči, pa sam ga ja digla i lijepo mu objasnila da to ne smije. On je imao facu ko da će zaplakati, ali nije i počeo mi mirno dodavati igračke, sa suzama u očima. Bilo mi je jako žao radi toga, ali mislila sam da će to upaliti, ali ne upali, i dalje radi sve isto. Jel ste vi imale iskustva sa takvim stvarima i kako se postaviti?? :? Ja mislim da je ovo za bacanje stvari najbolje ignorirati, a za griženje i sl. se izmaknuti što više možeš i ne previše prodike držati, samo reći jednom ne, valjda kuži šta je ne.