Kako na spavanje bez dojenja?
Za manje od mjesec dana počinjem raditi, a za L. ne postoji drukčije uspavljivanje osim na cici. Probali su i MM i moja mama koja bi ga trebala čuvati, ali ne ide bez mene nikako :( . Nisu samo dnevna spavanja u pitanju, jer ponekad ću raditi do kasno navečer. Što i kako, ima li tko kakav savjet? :?
Re: Kako na spavanje bez dojenja?
Citiraj:
mama sanja prvotno napisa
za L. ne postoji drukčije uspavljivanje osim na cici. Probali su i MM i moja mama koja bi ga trebala čuvati, ali ne ide bez mene nikako :( .
Ne ide ni bez mene - kad sam doma. ;) Kad nisam, Pupica i MM lijepo hajaju.
Citiraj:
Što i kako, ima li tko kakav savjet? :?
Prvo dijete treba večerati, da ne bi bilo gladno. E, onda se ponudi vodica. Zatim se igraju dok malena ne počne pokazivati znakove pospanosti ili dok ne dođe uobičajeno vrijeme za počinak.
Onda se promijeni pelena, obuče pidžama i tata bebu nosi, tu i tamo joj ponudi vode.
Ako je jako umoran (tata! :) ), legnu na krevet, ponekad joj pjeva uspavanku, draga je po glavi ili ona nasloni glavu na njegov trbuh.
Uspavljivanje pali tek kad se ugasi svjetlo, jer inače ona gleda naokolo i traži da joj se dodaju stvari s police. :mrgreen: Ostane samo malo svjetlo, tek toliko da se vidi hodati po sobi.
Nemoj se brinuti, sve će funkcionirati. Ne znam koliko baka i TM inače sudjeluju, da li ponekad premotaju dijete?
Re: Kako na spavanje bez dojenja?
Hvala curke :love: , još jedna frendica mi je rekla isto. Stariji isto nije htio nikome osim mene zaspati kad sam bila u blizini, ali kad me nije bilo zaspao je bez problema, samo njega nažalost tada više nisam dojila pa je to ipak bilo drukčije.
Citiraj:
dutka_lutka prvotno napisa
Nemoj se brinuti, sve će funkcionirati. Ne znam koliko baka i TM inače sudjeluju, da li ponekad premotaju dijete?
MM sudjeluje jako puno, L. je više vezan uz njega nego uz mene - osim kad je uspavljivanje u pitanju. Moja mama ne živi s nama, no ponekad ga zna pričuvati i jako ju voli.
Pokušaj uspavljivanja bez mene je bio kad me nije bilo u blizini, nije htio zaspati sve dok se nisam vratila i "prištekala" se. A voda mu baš ne ide, rijetko kad hoće piti :( .
Znam da možda pretjerano brinem, ali što ću, volim razmišljati unaprijed i pripremiti se.