Koliko placate cistilicu?
Nasa je zatrazila povisicu na 35 uz komentar kako negdje dobiva i po 40. Je li istina?
Dobra je (katkad stogod razbije, fleka itd.), ali me zanima je li istina....
Printable View
Koliko placate cistilicu?
Nasa je zatrazila povisicu na 35 uz komentar kako negdje dobiva i po 40. Je li istina?
Dobra je (katkad stogod razbije, fleka itd.), ali me zanima je li istina....
30kn. Tako smo dogovorili prije skoro 2g, kad je pocela cistiti i peglati. No, ja uvijek dam nesto vise. Npr. kada zaracuna 90kn, dam 100kn.
Isto kao Deaedi - 30 kuna na sat . Osim što zaokružim iznos, uvijek joj dam božićnicu i uskrsnicu. Smije uzeti što god hoće za popiti i pojesti iz hladnjaka. Vrijedna je, pedantna i brza, a nadasve diskretna i poštena.
Znam da neke rade po 35 kuna, a neke čak i po 40.
To je tržište rada i one isto imaju pravo vrednovati cijenu svog rada. Nisam čula da je netko sam povisio satnicu svojoj teti čistilici, dakle one su prisiljene povišicu tražiti same. Na svakome od nas je da li ćemo to prihvatiti ili nećemo. Smatram da osoba sa kojom smo zadovoljni i u koju imamo povjerenja ipak zaslužuje povišicu svakih par godina.
Naša čistilica/peglačica je koštala 40 kn/sat, imala sam povjerenja u nju, ali nisam bila zadovoljna radom. I evo, ponovno sam ja čistilica/peglačica, ali veš je napokon složen kako treba, pegla nije crna, u kutevima nema prašine. :P
počela je kod mene prije četiri godine sa 25..., pa je bilo 30, pa 35...
od 1.1. ću joj davati 40 jer vidim da i druge tako dobivaju.
Stvarno su vam skupe tete pomagačice (čistilica mi je ružna riječ pa je neću spominjati)
Moja pomagačica je počela prije 3 godine s 20 kn sad smo na 25 i nikad se nije bunila niti tražila više. Možda zato što dolazi 2x tjedno po 8 sati pa se na kraju mjeseca ipak skupi neka svota.A i nagradim je za rođendan,Uskrs,Božić ili eto tek tako kad vidim da se stvarno naradila taj dan.
Ne omalovažavam ničiji rad ali pitam vas koja od vas ima na poslu dnevnicu 320 kn neto neoporezivo (8 sati po 40 kn na sat).
Smatram da je to ipak previše jer ja se isto tako dobro naradim dnevno svojim 8 sati a često i duže za ni približnu satnicu.
Ali tržište diktira cijenu rada pa tko je u mogućnosti plaćati toliko svojim tetama pomagačica samo izvolite.
Istina je.
sve moje prijateljice plaćaju po 40.Citiraj:
tučica prvotno napisa
ja sam zadnja podigla, ali zato što jedino ja imam stalan dogovor (dva puta tjedno po pet sati), a svima njima dolaze povremeno, kad im zatreba.
i dobije i božićnicu i uskrsnicu i regres.
nasa dobije za 6h-200kn!
Da li je tvoja teta pomagačica prijavljena u radni odnos na 16 sati tjedno, odnosno na skoro pola radnog vremena? Da li joj isplaćuješ bolovanje kada ne dođe i pola godišnjeg odmora? Plus već spomenutu božićnicu, uskrsnicu i regres...Citiraj:
tučica prvotno napisa
Ne ?!?!
Onda mislim da radi zaista za bagatelu i u pravu je Apri koja će svojoj sama podignuti satnicu.
Ma nemam ja ništa protiv da tko može,hoće ili kako se već dogovorio plaća ali 40 kn po satu je ipak too much.
Znam da je to ipak fizički posao jer sam sama čistila 2 godine svojih 220 kvadrata i crkavala vikendima čisteći,perući i peglajući i da sam se na tetu pomagačicu odlučila kako bih ipak sa svojim djetetom provodila kvalitetne vikende u igri, izletima i sl. a ne da sam kronično iscrpljena,živčana i stalno s krpom u ruci.
Naša teta pomagačica osim nas ima još dvije obitelji kojima ide 1xtjedno i mjesečno zaradi finu neoporezivu svotu.
Isto tako poznajem gospođu koja jednoj obitelji ide svaki radni dan i zaradi 6500 kn mjesečno i brine im o cjelom domaćinstvu,djetetu pa čak su i roditelji toliko komotni da joj djete ostavljaju po 10 dana dok su oni na Karibima,Mauritiusu i sl.
Ja bih osobno toj ženi dala i 65000 kn mjesečno jer taj njen trud i briga o njima svima tako "komotnima" nema cijene a oni mogu samo Bogu zahvaljivati što je imaju jer da je nema bili bi izgubljeni i u vremenu i u prostoru.
Možda je tebi too much, njoj sigurno nije.
I ne razumijem što je tu njoj neoporezivo, osim to što mi, kao poslodavci nismo platili poreze i doprinose za djelatnicu koju unajmljujemo za čišćenje. Još se time busaš u prsa junačka...
Gle,piplica nemam se namjeru s tobom tu sad prepucavati.Napisala sam svoje mišljenje a poštujem i tuđa.
Što je kome malo ili puno o tome se uvijek može diskutirati.
Tučice, vidim da se o cijeni rada može govoriti, ali pitanje je da li se poštuju prava radnika?Da li si o tome voljna raspraviti? Tu se vidim odmah zatvara diskusija...
Koliko dajete npr. za bozicnicu? Npr., ja sam razmisljala da je prosjecna bozicnica kod nas oko 1000kn, a prosjecna placa oko 4500. E sad, cistilaca kod mene zaradi mjesecno 4xcca.120kn=480kn. Ok, neka je 500kn. I sad, ako idem tim omjerima, ispada bozicnica oko 100kn, sto mi je nekako malo i glupo za dati.
Gle,ja našu tetu pomagačicu nisam bičem tjerala da radi kod nas,niti je lancima vezana da ne može otići kad poželi,niti ima flaster na ustima da ne može reći što hoće i da li joj nešto smeta.To što je nisam prijavila je njezina osobna želja i volja, a što se tiče njezinih prava ima sva moguća prava koja rijetko koji radnik ima; dođe kad njoj odgovara,ako ne može doći nazove i odgodi kad joj paše,dobije božićnicu,uskrsnicu,poklon za rođendan,brdo moje garderobe,moj frižider je i njen,redovito dobije plaću i akontaciju plaće ako zatraži i što je najvažnije i ona i ja smo zadovoljne
Kod nas čisti jednom tjedno pet- šest sati, mi joj damo za Božić 200 kuna. Ako joj i ostali daju toliko, dobije 1000 kuna, što je solidna božićnica!
Čaki da i je tako, to te ne opravdava pred zakonom da držiš radnika na crno.Citiraj:
tučica prvotno napisa
Sve je to tako relativno. Npr. moj prvi susjed meni uzme ravno 40 kn za odvesti me na posao (12 km od kuće) ukoliko mi se dogodi nešto vanredno - da ne mogu upaliti auto, da nisam stigla na javni prijevoz ili već nešto (obično se dogodi neki kratki spoj kad vam je najhitnije za stići na posao)... Niti mu je to neki teški fizički posao niti mu oduzme sat vremena (ukupno 24km tamo i natrag je nešto jače od pola sata), ali tih 40 kn meni znači da uvijek imam jednu sigurnu rezervu u rukavu...Citiraj:
tučica prvotno napisa
on ide u istom smjeru i uzme ti 40 kn ?
ili te vozi na posao i vrati se doma ?
A ja sam se poveselila da je tema čišćenje kuće a ne tete pomagačice...
Sad ste me zbedirali...
:roll:
imaš topic o tome
gostoprimstvo :mrgreen:
:lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
on joj je as u rukavu ako joj se nešto okrene naopako ;)
a bila sam "tamo",ja volim svoju kuću čistu,ne smeta mi kod drugih...Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ne zagledam se okolo kad dođem nekud...
Vidim da se zakotrljalo... Ni meni nije zao platila kad sve stima, sama sam se naradila zadnja dva tjedna jer se uvijek nekako razboli uoci blagdana pa mi je vec DOSTA. Ipak, prostor je velik i uvijek ima posla za 8 sati. Dakle, to je 280 kuna pa vec znam da ce biti 300, onak', zaokruzimo. A onda puta 4 pa računajmo. Znam i cure koje svoje kucne pomocnice za 8 sati dnevno (bez cuvanja djece, molim lijepo!) plaćaju po 2500 kuna pa se pitam ne bi li se vise isplatilo imati nekoga svaki dan, makar je poslala ranije doma nego ovako? 6500 kuna ne dam, ne znam sto bi mi trebala raditi za toliko novce, cuvati nekoliko djece i sve drzati pod kontrolom.
Već dugo razmišljam o nekome da mi pomogne jer sam lijena i neorganizirana do beskraja :oops: , ali nekako ipak ide...
Kad pogledam ove cijene, čak i mislim da bih riskirala ponekad po 200 kn da mi netko malo pospremi...
Da li te tete nađete po preporuci ili u oglasu - kako doći do nekog pouzdanog???
ja sam svoju "preuzela" iz firme u kojoj sam radila.
ona i danas tamo radi dva puta tjedno, tamo je i prijavljena...
božićnicu, uskrsnicu i regres dajem u visini polovice mjesečne plaće, kolika god da je u tom trenutku: do sada je bila 750 kuna, sada ć biti 900.
puno mi je, itekako... ali svaki put kad pomislim da njezinim otkazivanjem smanjim troškove... shvatim da mi je draže odreći se nekih drugih stvari...
Svatko se od nas rastegne koliko mu je prekrivač dug.
Ja nemam spremačicu jer živim u 50 kvadrata, da imam veći stan odrekla bih se nečeg da ne rifljam stalno.....
To je meni stvarno previse. Ni ja ne dobivam u svojoj firmi regres ni uskrsnicu, samo bozicnicu.Citiraj:
božićnicu, uskrsnicu i regres dajem u visini polovice mjesečne plaće, kolika god da je u tom trenutku: do sada je bila 750 kuna, sada ć biti 900.
Istina. Moj je dug do 30kn/h. Ako bi cijena porasla, otakazala bi je. 40kn/h mi je previse.Citiraj:
Svatko se od nas rastegne koliko mu je prekrivač dug.
jednom sam u Gloriji pročitala članak o nekim našim uspješnim poduzetnicima, bila je prikazana njihova ogromna kuća, na zadnjem katu je bazen... to sam zapamtila ( negdje van Zg )
i veli gospođa da ona to sama čisti, preko 1000 kvadrata :?
e pa sad.... da mi je sudbina udijelila karte da se širim na 1000 kvadrata močo , metla ili neki sofisticirani usisavač me ne bi vidjeli....nikad
a gospođa možda uživa kad briše km pločica
različiti smo
Ja definitivno razmišljam o teti pmagačici, kad se preselimo u novi stan. Taman ću biti okrugla pred porod a kad se malac rdi, trebat će mi tu i tamo ekstra par ruku za počistiti.
E sad, zanima me što vam sve spada u "pomaganje"?
JA bih recimo da mi jednom tjedno očisti :
- podove
- kupaonicu
- prozore (ako treba)
- kuhinju (prebrisat ormariće ak su musavi i sl)
- peglanje veša samo kad se ne čiste prozori i kuhinja (ionako ne brijem na peglu i ravne crte)
Jesam li blizu ili daleko? :)
Tučica kak je to kod tebe?
Tako je i kod mene: pegla mozda oko 1h, otkada imam postenu susilicu i manje. Usise, opere podove, opere kuhinjske ormarice, sudoper, radnu plohu. Po ljeti opere o plocice na balkonu. Obrise prasinu, opere kupaonu. Mozda 1x mjesecno opere prozore. Za to joj treba oko 2-3h. Stan mi ima oko 70m2.Citiraj:
JA bih recimo da mi jednom tjedno očisti :
- podove
- kupaonicu
- prozore (ako treba)
- kuhinju (prebrisat ormariće ak su musavi i sl)
- peglanje veša samo kad se ne čiste prozori i kuhinja (ionako ne brijem na peglu i ravne crte)
tiwi, moja radi to što si nabrojala.
samo što opegla jednom u dva mjeseca jer mi ne peglamo nego nekoliko puta godišnje neku košulju.
kada smo na GO, onda joj dam zadatak (s obzirom da nas nema i da nikakvi uobičajeni poslovi nisu potrebni) da očisti prekidače, utičnice... i te neke stvari koje se ne čiste baš svaki dan...
dok sam živjela u manjem stanu, sve smo sami, ali sada... i još vrt...
..buuuuaaaaaaaaaaaa..ja plachem.........ni ja nemam tetu spremačicu..odnosno imam-imamo isto ime i prezime. :mrgreen: :mrgreen: :lol:
apri, ja sam ostala oduševljena kak je kod tebe uredno. Morati ću i ja uzeti čistlicu.
Kada smo se preselili iz 60 u 100 m2, usisavanje i pranje podova je trajalo beskonačno. Sada smo se već naviknuli
moram te razočarati :P ; zbog blagdana nije bila 12 dana, evo je danas tu.Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
volim, čisto, ali mi ne smetaju dječje igračke po cijelom stanu; volim da se zna kako tu ipak netko živi.
zato u kupaonici nikada ne slažem šampone, kreme i sve što treba... već, kako koristim - tako ostavim.
i to naša teta zna pa ni ne dira.
niti posprema knjige kojih je hrpa na svakom ćošku.
moja mama je horoskopska djevica, tu su takve mame spominjane. Da li iz inati ili čisto po prirodi, nisam pretjerano uredna (ali niti neuredna) i stalno si obećavam čistilicu, ali nikako da se odvažim na taj korak
Super, svidjaju mi se odgovori :)
Ma za ovih 30ak kvadrata mi je bed imati pomagačicu, ali da bi mi dobro došlo - to stoji. Nakon brzinskog sauganja, ubacivanja i izbacivanja veša iz mašine pa nabrzaka očišćene kuhinje MM ima poriv ić na hitnu jer me tolko bole križa i trbuh, da se ne dižem iz dvosjeda sat vremena.. :/
Al evo - upravo je stigao materijal i majstori počinju pa za kratko vrijeme ulazimo u svojih 80ak kvadrata koje sigurno neću sama čistiti :mrgreen:
Tučica, daj pitaj svoju tetu jel bi došla i k meni ili ima neku prijateljicu za preporučiti, a da je iz Samobora. Bit ćemo na Gizniku.
Prema info koje ja imam cijene sata se kreću sad već i 35-40 kn i to je veća cijena za čišćenje nego peglanje.
Ja osobno čistim sama, ali sad trenutno zbog strgane noge nisam u mogućnosti čistiti kuću pa sam dogovorila sa šogoricom (koja to inače u fušu radi) da mi 1x tjedno očisti sve: kupaona (to mi je najvažnije), svi podovi - sauganje i pranje, prašina sa namještaja, paučina i prije je i peglala a sad nema potrebe jer mogu odsjediti sat vremena i sama popeglati (jedino nekog zagnjavim da mi sve pripremi: donese dasku, veš, peglu, narikta stolac i poslije sve pospremi - kako sam na 2 štake ja to ne mogu nikako izvesti).
Stan je cca 65 kvadrata i ona to za nekih 3-4 h napravi (nije na normu pa može sjesti popušiti, popit kavu ili jednostavno odmoriti).
Da se razumijemo to nije ono bolesno pedantno izvlačenje svake sitnice ali u globali ja to i ne očekujem. Važno mi je da se počisti detaljnije (ženska ruka to uvijek bolje napravi nego muška koliko god se MM trudio to nije niti blizu).
Inače kad se sjetim ko cura sam cijelu subotu i nedjelju doma čistila (stan je bio cca 85 kvadrata) i 2 buraza - možete si misliti koliko je bilo posla. I to mi je tada bilo normalno da se doslovce narintaš za vikend.
Sada uopće ne patim na pedanteriju često tokom tjedna kad mi je muž noćna počistim nešto tako da za vikend radije odskitamo negdje u grad, izlet i sl.
Zarekla sam se da neću biti rob kuće jer život tako brzo projuri i ne želim da se sjećam samo krpe i metle :mrgreen:
Djece na žalost još nemamo pa smo i manje osjetljivi što se pas smuca po stanu (fala bogu ne linja se jako i ima kratku dlaku).
Inače dok se mi vratimo sa posla predvečer više se i ne vidi prašina :lol: , samo kad smo ujutro subotom doma onda ona zabljesne u punom svom sjaju (ako taj tjedan nisam bila vrijedna).
meni je to ipak malo previsoka satnica. razmišljam da ta osoba koja je negdje prijavljena kao čistačica nema veću plaću od 2 500 kn i kad pribrojiš sve doprinose to ispadne nekih 25 kuna na sat - što bi po meni bila nek a realna satnica.