Kako raditi zadaću bez stresa?
:? Moja kćerkica je u 1. razredu. Jako je zaigrana. Inteligentna je i znam da zna, ali zbog te zaigranosti i brzopletosti stalono ima grešaka na kontrolnom. Kad sam stroga i zahtjevam da se doma vježba, ona je nesretna i plače, a kad joj govorim sabrano sa svim strpljenjem ovog svijeta ona me ne shvaća ozbiljno. Znam da ocijene nisu mjerilo znanja, ali ipak one odlučuju o daljenjem životu u školi pa i dalje. Ljutim se kad dobi 4 jer znam da je samo zbog zaigranosti, a ne neznanja. rekla mi je da je me nikad ne bi za učiteljicu jer sam stroga itd. Imam grižnju savjesti,a ne znam kako pomoći i njoj i sebi. Sama sam u svemu tome jer sam razvedena i svi od mene očekuju da dijete i u školi i doma uputim na pravi put. Kako? Trebam pomoć, savjete...bilo što.Hvala[/b]
Re: Kako raditi zadaću bez stresa?
Citiraj:
IvanaH prvotno napisa
Sama sam u svemu tome jer sam razvedena i svi od mene očekuju da dijete i u školi i doma uputim na pravi put. Kako? Trebam pomoć, savjete...bilo što.Hvala
draga ivana,
meni se čini da problem nije u zadaći (ili da je to najmanji problem od svih koje imaš).
nije strašno biti sam. :) ali ti nisi sama. imaš svoju kćer :love: . vas dvije imate divnu mogućnost da izgradite ljubav i prijateljstvo. ta mogućnost je neprocjenjiva, ali ti je na dohvat ruke. :heart:
tko su ti "svi" koji od tebe nešto očekuju??? s kojim pravom??? imam osjećaj da ti njihova očekivanja prema tebi projiciraš na tvoja očekivanja prema tvom djetetu.
tvoje dijete ti samo pokazuje da tvoje ponašanje nije dosljedno. u jednom trenutku si stroga, u drugom "puna razumijevanja". e, vidiš - nisi :mrgreen: . i nju tvoje ponašanje zbunjuje. :/
zamoli ju da sama napravi zadaće, a zajedno ih kontrolirajte. izbaci strogoću, ma kako ti to izgledalo nemoguće :mrgreen: . ako svaki dan doista budeš puna razumijevanja - i ona će to prihvatiti.
brzopletost, hmmm :mrgreen: moja ima skoro 13 godina, i skoro sa svakog testa dođe s komentarom: napravila sam glupu grešku :? :mrgreen: :mrgreen:
i djeca su ljudi. nešto manji od nas po visini i težini, ali s pravom na greške ;) . nemaju sva djeca 5.0 . zato i postoje druge ocjene. nagradi ju za svaku peticu, pokaži joj da si ponosna na nju. ne kažnjavaj i ne viči za četvorke - jer će ti se dogoditi da će početi tajiti ocjene. a to sigurno ne bi htjela. povjerenje se dugo gradi, a lako ruši. ona mora znati da vjeruješ u nju.
ja se raspisala :mrgreen: