Nakon svih ovih bakanalija zaželila sam se nečeg sličnog.
Kuhari i kuharice, imate li koji recept?
Printable View
Nakon svih ovih bakanalija zaželila sam se nečeg sličnog.
Kuhari i kuharice, imate li koji recept?
Ja sam za Silvestrovo u društvo odnijela savijaču od gljiva nakon koje su svi tražili recept:
SAVIJAČA OD GLJIVA
(za 4 osobe)
- 8 kora za savijaču
- 250 g svježih šampinjona
- 500 g svježih bukovača
- 2-3 glavice luka
- vrhnje za kuhanje
- vezica peršinovog lista
- maslav
- nekoliko kriški prosušenog integralnog kruha
- sol, papar
Nasjeckajte luk na sitno i pržite ga na vrućem ulju, za to vrijeme operite i narežite gljive na malo krupnije komadiće. Dodajte gljive na prženi luk i pirjajte ih par minuta.
Kada puste vodu, dodajte mrvljeni tost kruh, sol papar i sjeckani peršin. Sve to dobro promiješajte i maknite s vatre.
Posložite kore za savijaču na krpu, namažite ih s maslacem ili malo ulja, posložite smjesu od gljiva po korama i zamotajte savijače (po dvije kore).
Posložite savijače u posudu za pečenje, malo ih zalijte sa vrhnjem za kuhanje i stavite ih u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko petnaest-dvadeset minuta.
SAVIJAČA SA GLJIVAMA
kore za svijaču 12 kom ( Klarum kore su 12 kom u pakovanju)
0,5 kg gljiva
10 dkg suhe slanine ili šunke
2 kisela vrhnja
3 jaja
2 bijela mesa ( piletina )
sir za ribanje
papar
vegeta
sol
peršin list
Gljive kratko propirjatis nasjeckanom slaninom, manjom žlicom vegete,u mlaku masu dodati jaja, peršinov list, papar.
Bijelo meso izrezati i istuckati u tanke šnicle, posoliti.
2 kore jedna na drugu-gornju premazati s 1 kiselim vrhnjem. Ostaviti 2 žlice za gornji premaz.
Staviti još dvije kore i premazatipolovicomsmjese gljiva, jaja i slanine.
Staviti još jednom dvije kore i na to poslagati bjelo meso. Popapriti meso, naribati sir i saviti savijaču. Staviti u tepsiju i premazati sa 2 žlice kis. vrhnja.
Tako napraviti i drugu savijaču.
Peći na 180 stupnjeva 45 minuta
Poslužiti uz salatu ili tartar umak.
hvala cure. kalimero, tvoj zvuči posebno, probat ćemo oba!