Kako osvježiti lakirane parkete?
Nakon majstorskih radova na zidovima, parket u sobama mi ima bijele fleke i izgreban je (naravno da sam ga pokušala zaštititi, ali ne može živ čovjek unaprijed predvidjeti sve što majstorima može pasti na pamet :evil: ).
Ima li neko čarobno sredstvo koje uspješno skida fleke od boje i glet mase, a ogrebotine nekako zapuni da se manje vide? Vidjela sam neko sredstvo za njegu parketa u dm-u, ali su sitna slova na deklaraciji (originalni natpis dakako prelijepljen deklaracijom) i loše osvjetljenje u trgovini, pa sam uspjela samo pročitati da se preporuča za njegu parketa i brodskog poda i da u sebi ima voska. A meni se nekako čini da je to za nelakirani parket, onako laički, što dobijem kad lak premažem nečim što ima voska?!
Brušenje i ponovno lakiranje ne dolazi u obzir, radi financija, dakako.
I, da li dublje i veće ogrebotine nastale npr. kad komadić šute zaglavi pod vratima pa se ona nekoliko puta tako otvore i zatvore, mogu sama samo po tom tragu malo pobrusiti nekim finim brusnim papirom i prijeći tankim kistom? Ili bi rezultat mogao izgledati puno gore od postojeće situacije, pa bolje da ne diram?