Nisam smislila bolji naslov :roll:
Uglavnom, ja bih štednjak s ravnom pločom, a koliko ja znam takvi su samo na struju a mi imamo plin i mm neće ni čut, jedino ako ima s plinom, pa jel ima?
Printable View
Nisam smislila bolji naslov :roll:
Uglavnom, ja bih štednjak s ravnom pločom, a koliko ja znam takvi su samo na struju a mi imamo plin i mm neće ni čut, jedino ako ima s plinom, pa jel ima?
ako misliš na staklokeramičku ploču, postoje i plinski ali kažu da su komplicirani za čišćenje (pretraži malo stare topice). konačno se kod nas mogu kupiti i indukcijski i to je definitivno moj sljedeći izbor.
mi imamo2 plin 2 struja, ali to di je plin je mao podignuto, ono mislim da nema šanse da bude skroz ravno :?
ja imam na struju i ne bi nikad mijenjala za ijedan drugi
reci muzu da ti je ovaj na struju jako brz, brzi od plina, ako mu je to bio kriterij
ali je i struja skuplja od plina
mi smo isto na struju
jako brz vuš vuš
kriterij mu je cijena, a struja je skuplja od plina
moj jedini kriterij je lako održavanje, ubijam se s ovim klasičnim štednjakom i jaako bi voljela taj kaj se samo prebriše :D
jel to stvarno tako?
ms.ivy kak misliš teški za održavanje, ak je samo ploča, kaj nije to šema da samo prebrišeš i mirna Bosna :/
plin doma nemam pa bi instalacija poremetila tu racunicu
mi imamo na plin, isti je kao i obični, samo što umjesto inoksa ili emajla ima staklokeramiku.
da mogu, odmah bih ga mijenjala za indukcijsku
krpa i zilet koji se kupuje za tu namjenu (ja u mulleru) su dovoljni
stvarno je mrak za odrzavanje, ovaj na struju
kako si ti to zamislila na plinskom, samo ploča?!Citiraj:
anima prvotno napisa
da je samo ravno (kao na strujnom), iz čega bi išao plin? na što bi stavila lonac?
pa mora imati dizne iz kojih ide plin i rešetku na kojoj će stajati lonac.
staklokeramički šparet na struju brže zagrijava i hladi se i daleko je ekonomičniji od klasičnog špareta na struju.
netko je za staklokeramiku s plinom pisao da je teško čistiti oko ringova. onaj na struju je milina za čišćenje.
obrati pažnju na broj mjesta za kuhanje - ima ih sa 4 ili 5, sa dva brža...
no, kako rekoh, da kupujem novi - indukcijski. najbrži, najštedljiviji.
mi imamo gradski plin ali ja sam kupila staklokeramiku na struju. Takav štednjak sam imala i prije, u stanu bez plina i super mi je zbog svega. Svi se čude kaj ne kuham na plin ali ja se plina bojim i ova staklokeramika mi je baš super.
Razmišljala sam i o indukcijskom, ali mi je izgledalo prekomplicirano zbog suđa.
mi imamo gradski plin ali ja sam kupila staklokeramiku na struju. Takav štednjak sam imala i prije, u stanu bez plina i super mi je zbog svega. Svi se čude kaj ne kuham na plin ali ja se plina bojim i ova staklokeramika mi je baš super.
Razmišljala sam i o indukcijskom, ali mi je izgledalo prekomplicirano zbog suđa.
anima, vidi kako izgleda plinski, daleko od ravnoga:
http://www.betterdiy.com/images/TEKA...-CGLUX60BL.jpg
xxxCitiraj:
ivarica prvotno napisa
vidim da je indukcijski za nas kojima mlijeko prekipi i cokolada izgori :lol:
neeee, ja bi samo onu ploću, znači, takvog nema na plin :(Citiraj:
apricot prvotno napisa
a kakav je to indukcijiski, nek netko stavi link ako zna, jel taj na plin?
Ovi ringovi i ovo okolo, MRZIM to čistit, užas
indukcijski je na struju
kako reče apri, a gdje bi izlazio plin i kamo bi stavila lonac da imaš samo ploču?
što se indukcije tiče, sjeti se fizike iz srednje škole:
Indukcijska ploča za kuhanje zagrije hranu u posudi brže od klasične staklo keramičke ploče ili plina a pri tome potroši manje struje. Toplina se nalazi samo ispod posude a polje prestane raditi u trenutku kada maknemo posudu. Snaga se u trenu smanji na najniži stupanj, što uzrokuje minimalnu potrošnju el. energije.
Prilikom mogućeg izlijevanja na ploču neće se ništa dogoditi pošto ploča nije ugrijana. Ploču jednostavno obrišete sa običnom krpom.
Indukcijska ploča radi na način magnetnog polja koje se usmjerava samo na dno posude. Sadržaj u posudi se jako brzo ugrije, jer nije potrebno da se najprije zagrije grijač, zatim ploča, dno posude i tek onda sadržaj. Kod tradicionalnog kuhanja sa plinom i strujom toplina se prenosi preko ploče na dno posude. Kod indukcije postupak je nešto drugačiji. Ploča ostvaruje toplinu neposredno na dnu posude.
Posude za kuhanje na indukciji mora biti od magnetnih materijala. Ako niste sigurni da je posuda prava, na dno stavite magnet. Ako se magnet učvrsti posuda je prava u suprotnom posuda nije primjerena za kuhanje na indukciji. Najbolje su emajlirane posude i posude od lijevanog željeza, a upotrebljavati možete i posude od nehtrđajučeg čelika ali pod uvjetom da imaju magnetno dno. Ne možete upotrebljavati posuđe od keramike, plastike, stakla, aluminija. Indukcijska ploča sama prepozna posudu na svojoj površini te se automatski uključi. Ali prepozna i posudu koja nije primjerena te se zbog toga neće uključiti.
Indukcija prepoznaje i sadržaj u posudi te u slučaju da u posudu ulijemo ulje i ono se pregrije, indukcija će se automatski prestati dodavati energiju. Također ako se dogodi da sadržaju u posudi ispari, senzor prepozna pregrijavanje te se automatski isključi. Upravo ove karakteristike uvrštavaju indukciju u najsigurnije kuhanje.
ms.ivy hvala, odmah ću isprintati mm pa nek si vidi ;)
znači ipak ne troši toliko puno struje?
proguglaj malo usporedbe za točne podatke, ali glavna prednost staklokeramike (a pogotovo indukcijske ploče) i jest štedljivost/manja potrošnja energenta.
hoću indukcijsku!
(za koju godinicu)
ja imam takav i stvarno je tesko ocistiti spojeve, gotovo nemoguceCitiraj:
ms. ivy prvotno napisa
e to je stvarno traženje kruha preko pogače (moja faber ploča radi besprijekorno), ali da utemeljimo kasicu..? :joggler:
jedini je bed kaj treba posebno sudje za kuhanje i ake se prebacujete na keramicke ploce trebate stvarni ravne tave da bi stvar funkcioniralaCitiraj:
ms. ivy prvotno napisa
a kakve su neravne tave?
nisam osobno provjeravala, već čula od frendova koji su planirali kupiti indukcijsku ploču, da navodno zrači i da je se ne smije montirati ako je kuhinja manja od kaj-ja-znam-koliko m2. E sad ako oni lažu, lažem i ja...
Jel kuhas ti ili TM?
Hocu reci..nema sanse da meni MM bira nesto sto ja koristim tri ili vise puta na dan.
I boli me dzon sto on to placa i amen.
I ja bih link na neku indukcijsku.
I koliko to košta. Otprilike. :oops:
Kuham ja, nema on pojma kak je održavat bilo šta :roll:Citiraj:
retha prvotno napisa
Ali ipak se moramo dogovorit, nema kod nas ja tako kažem...
Njegov je argument plin je jeftiniji kaj ćeš sad na struju, kaj da mu ja velim?
Mada, morat ću se jaako potrudit za to jer stvarno ne želim te ringove i to ponovo...
LINK!
Mbee, nekaj si fulala :lol:
MBee, ovi grudnjaci i gaće su super, ali ne znam kuhati na njima! :lol:
potpisujem ali kao smo kuhinju dobili na poklon od mojih nisam imala priliku birt. MOj taica je birao umjesto nas, jer smo bili glupi i rekli šta god kupite nama je dobro i tako ja se sad mučin da očistin ta kola a nikako mi ne uspjeva :evil:Citiraj:
anjica prvotno napisa
:oops: LINK!
pojma nemaš!Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
MBee sigurno predlaže da kuhaš U njima!
Amalthea, ostarila si!
Samo vi mene zezajte, sad sam :oops: :oops:
Pravo zboriš. :love:Citiraj:
apricot prvotno napisa
ja sam si ju sama birala :xCitiraj:
mali karlo prvotno napisa
super mi je izgledala, a o ciscenju nisam uopce razmisljala :)