djeca koju je teško odgajati
Upravo sam pročitala članak na portalu i uhvatila se za glavu. Mislila sam da nas je netko promatrao toliko je točan opis mog sina. Milijun puta sam se dosad upitala time-out da, ali on nema pred sobom mog sina s kojim to apsolutno ne uspijeva ili ne čuje on milijun protuargumenata na svaki moj zahtjev, ili to što uvijek ali baš uvijek pregovara ma i za najmanju sitnicu. Mislim da ćemo se dobro oznojiti dok ne odraste.
Osim toga uvijek su mi smetali komentari nekih mama koje imaju po prirodi mirnu i poslušnu djecu kako je on neodgojen ili nemiran ili pokazale bi one njemu..., a u stvari nemaju pojma koliko ja ulažem u odgoj svog sina, ali kod njema pali samo i jedino dogovor i mogućnost barem nekakvog izbora (a i to ne uvijek).
Također je u aktivnostima uvijek kolovođa, i što je zanimljivo uvijek je on organizator bez obzira što počesto tu ima i dosta starije djece, ali im se on uvijek nekako prirodno nametne i nimalo se ne libi podijeliti uloge i organizirati igru (osobina koju ja nemam ni za lijeka).
Kako izlazite na kraj vi koji imate takvu djecu?
Meni najteže pada postavljanje granica i poštivanje reda, jer on uvijek sve preispituje i u stanju je beskonačno raspravljati i makar i zaobilazno ostvariti svoju zamisao.