Broj i duzina podoja - kojim se tempom smanjuju/povecavaju?
Mislila sam ovo staviti na pdf 0-1, pa na probeme s dojenjem, ali zapravo, to ne mora biti problem, nego cinjenica, no mene muci...
naime, moja je beba bila velika dojilica, puno je dojila, relativno cesto a iako su ti podoji uvijek bili relativno kratki - od 5 do 10 minuta, rijetko bi trajali duze i jako rijetko se "nacicavala". Osim kad je bila bolesna, sve do nedavno dojila 10 do 12 puta na dan. A u zadnje vrijeme u 24 sata zna imati samo 5 ili 6 podoja, a kad god joj nudim dojku u medjuvremenu ima grif "bih pa ne bih pa bih". I onda mlijeko krene spricati, ona pocne vristati i tu je kraj. razmak izmedju podoja zna biti samo dva sata ali zna biti i po 6-7 sati. Ima dana kad u 12 sati doji samo dvaput. Pelene su mokre ali manje mokre nego ranije. Slini i dalje puno i tu takodjer gubi tekucinu.
Inace je velika, sad ima puna 4 mjeseca, blizu 8 kila i 65 cm.
jel moguce da je moje mlijeko kaloricnije?
Juros sam izdojila u bocicu (za put) i bilo je 130 ml ko iz sale. No, ona ni u tih 6 podoja ne isprazni dojku do kraja. Stalno imam osjecaj da imam previse mlijeka. (Inace ne izdajam vise, ovo jutos je bilo iznimno.)
Sto se raspolozenja tice, imam osjecaj da jest malo nervoznjikava, ali nacelno je i dobre volje, brblja, smjeska se...
jel normalno da beba koja je dojila 12 puta s 2 mjeseca sa 4 mjeseca doji samo 6 puta? Ima li to veze s njenom tezinom i smanjenjem prirasta? Je li mlijeko kaloricnije?
Hvala unaprijed i nadam se da je moja briga bezveze bas. Inace, kontorlirali smo urin (ona ima VUR) - sve ok. Jedino ima sluzavu i rijetku stolicu, ali jednom na dan, malo je zeza nos... no mislim da je u globalu zdrava.