Druženje zdravi-bolesni, tko je tu lud?
Stavila sam pod Izazove roditeljstva, mada se odnosi na zdravlje. Zanima me Vaše mišljenje, kako postupate u takvim situacijama? Moje zlato je staro 7 mjeseci i od dana rođenja ne dopuštam da nam u posjete dolaze bolesni (zarazno bolesni) niti mi ne dolazimo u posjete bolesnima, a niti idemo na druženja kada smo mi bolesni (pa baš ako je i samo šmrcanje u pitanju). Dosta ljudi me gleda :shock: i misle da sam skrenula. Evo zadnja situacija: deda i baka su valjda užasnuti jer im nismo došli u posjetu, a deda ima "samo" upalu pluća. U vrijeme gripe i inih viroza nemamo potrebu za druženjem izvan našeg kućnog kruga domaćih bakterija i virusa. Ne vodimo dijete u šoping centre,... Takav režim izbjegavanja večih skupina ljudi u vrijeme viroza mislim zadržati do cca godinu dana, a i na dalje naravno mislimo izbjegavati zarazno bolesne. Kako se Vi nosite s takvim situacijama? Mene u toj cijeloj priči smeta ne poštivanje naše odluke (mene i MM), odnosno ljutnja drugih ljudi radi takve odluke. Nije mi problem reči ako ste bolesni ne dolazite, jer smatram da sat vremena druženja nije vrijedan da se moje dijete bolesno muči.
Napominjem da mi imamo tu sreću i mogućnost da smo se na neki način podredili onom što mislim da je za dobrobit bebe i ne osuđujem nikog tko je jednostavno prisiljen npr. voditi dijete u šoping centar, ja govorim o situacijama kada imamo mogućnost birati.
Ako ste iz ovog namljevenog posta shvatili moje dvojbe, komentirajte kao Vi reagirate, kako to rješavate??? :)