Kako često idete ginekologu? Ja nisam bila tri godine i uopće mi se ne ide. Ne osjećam ništa zabrinjavajuće. Otkad ne dojim (tri tjedna) više me ništa ne pika u dojci i ciklusi su mi ok.
Printable View
Kako često idete ginekologu? Ja nisam bila tri godine i uopće mi se ne ide. Ne osjećam ništa zabrinjavajuće. Otkad ne dojim (tri tjedna) više me ništa ne pika u dojci i ciklusi su mi ok.
ja zbog prevencije (imam puno oboljelih od raka u obitelji) idem svaka tri mjeseca. ali mislim da je jednom do dva puta godišnje potrebno. bolje spriječiti...
jednog u godinu, godinu i pol
pikula, jednom godišnje OBAVEZNO odi...Citiraj:
pikula prvotno napisa
tak je i naša teta antonija (s broja 9, možda si ju poznavala?) rekla da ne osjeća ništa zabrinjavajuće :(
Ja idem jednom godišnje, napravim papa test i UZV.
Baka mi je umrla od karcinoma maternice, a teta i druga baka su imale histerektomiju . :(
Inače svaka tri mjeseca. Iako, zadnji put sam bila u lipnju prošle godine i naručena sam za rujan-listopad, ali na tom zadnjem pregledu mi je našao neke ciste i rekao da se nada da će se povući do idućeg pregleda, a ako ne da će mi raditi neke markere. Toliko sam se ustrtarila i stalno odgađam, danas ću-sutra ću i nikako da odem. Strah me da nešto ne nađe. I skoro pa svaki dan pomislim kako moram otići, ali nikako da okrenem broj i naručim se..
Ako je sve u redu, onda jednom godišnje.
vodenjak, možda one tumor markere koje sam i ja radila... i da, znam koja te panika ulovi na sam spomen toga... i mene je pucalo, i to žestoko :mrgreen: ... tek kad sam dobila rezultate, bilo mi je malo lakše...Citiraj:
Vodenjak prvotno napisa
(btw - izvade ti krv, i to je to).
nemoj odgađati, u tvom je interesu jedno od ovo dvoje:
a) ako je sve u redu (a vjerujem da je) - bit ćeš puno mirnija
b) ako i ima nekih promjena - uočit će se na vrijeme
Idem jednom godisnje, cesce ako je picvajz. Bas se spremam poci ovih dana.
skoro da smo si postali i kafe-frendovi.... koliko visim u ordinaciji.... :lol:
svaka 2 do 3 mjeseca ,a po pterbi i češće
jednom godisnje na papu obavezno a po potrebi i cesce, u zadnje 3-4 godine jako cesto al eto isplatilo se :D
Pošto sam prije 6 godina imala CIS, idem barem svakih 6 mjeseci na pregled, papu i ultrazvuk.
To što ništa ne osjećaš ne znači da se niš ne događa, ni meni nije bilo niš, pa onda opla, iznenađenje :shock:
Jednom godišnje papa i brisevi, a otkako sam kod MPOovaca, zna se dogoditi i 5 puta mjesečno :mrgreen:
Obavezno jednom godišnje na Papa test i pregled, jednom u dvije godine brisevi, no ako je potrebno sve to obavljam i češće.
Mislim da je potrebno i odgovorno ići minimalno jednom godišnje, sve drugo smatram da nije ok prema sebi.
Kad je sve u redu svakih 6mj. , sad sam zbog problema (od 9mj.) jedanput do dvaput mjesećno tamo...
minimum jednom godisnje. po potrebi i češće.
nastojim 1x godisnje bar!
koji put mi uspije, a koji put i ne!! :/
ja sam bome isla cesce, jer sam sklona gljivicama :x , dobijem ih iz zraka valjda.
inace bi isla sigurno jednom ili dvaput godisnje, kao kod zubara.
obavezno 1x godišnje i tako sam išla i na pregled dojki do 1. trudnoće
doduše nakon 2. poroda nisam nikako bila, dosadilo mi ono hodočašćenje svaki mjesec
ja sam do sada išla svakih 6 mjeseci, od svoje 23 godine kad sam završila u bolnici zbog visokog pape i HPV-a i koječega što mi se navuklo. a pazi sad i prije sam hodala ginekologu svakih 6 mjeseci. dakle moje mišljenje o mojoj tadašnjoj doktorici je :evil:
zadnji pregled sam bila u 11 mjesecu i nakon 10 godina prvi put mi je ginekolog rekao da dođem na kontrolu za godinu dana.
stoga pikula, svakako nemoj od toga praviti dramu i bespotrebno to izbjegavati, smatram da je odlazak ginekologu najvažniji za nas žene.
Zadnjih 8 godina koliko pohodim MPO-ovce lakše mi je nabrojati kad nisam bila :mrgreen: .
Obavezno 1 godišnje PAPA čak i 6 mjeseci.
Kasno je kad se nešto osjeti. Ako ti se ne da zbog sebe a ti odi zbog djeteta.
kad nisam trudna ;) odem jednom godisnje (na remont ;)), ne preskacem.
upravo se narucujem ovih dana...
zavisi o gljivicama :mrgreen:
ako ih nema, nema ni mene kod ginekologa.
ako se ona navrate u goste odemo svi zajedno u posjet ginkosu.
nekad zna bit posjeta i 3-4 godišnje, a nekad po 2 godine i više da ne pohodim doktora.
nisam baš žena za primjer što se tiče pregleda i vlastite brige za zdravlje.
Citiraj:
litala prvotno napisa
mi tu :)
Isto ovako.Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Svaki mjesec.
:mrgreen:
A kad nisam trudna, onda svakih 6.
Svakih 6 mjeseci pod muss. Jedno vrijeme sam išla i svaka 3 mjeseca, dakle po potrebi, ali jako sam točna i jako brinem o tome.
Moj ginekolog i ja smo odredili neki interval od godine dana za preglede. No sad sam nakon jako dugo vremena savreseno zdrava (napokon) i sad smo na fazi 6 mjeseci jer se ja zelim rijesiti pilula ... No mislim da je godisnje jedanput, ili dvaput (ako ste starije) sasvim ok.
Dva puta godišnje i strogo vodim računa o tome. Sledećeg meseca mi je vreme i prvi put mi je mučno jer su me toliko čerečili u trudnoći da mi je zlo kad se setim. na onaj posle poroda sam otrčala da bih dobila zeleno svetlo za sexanje
2x godisnje (na moje inzistiranje)
1 put godišnj na papu
odkako se bavimo planiranjem obitelji odem svako 2-3 mj
Nisam bila od poslije poroda (više od 2 godine :oops: ) i to mi se sad prvi put dogodilo. Uvijek sam uredno išla najmanje jednom godišnje. Danas popodne se obavezno naručujem za prvi slobodan termin.
Jednom godišnje ako je sve u redu ali me gnjavi čekanje od 2-3 sata. Inače kod moje gi. moraš se naručiti i čekati dugoo, pa zbog tog mrzim ići.
1x godisnje. Pregled, UZV i papa.
idem svakih 6 mjeseci
Išla sam 1x godišnje, sad se mučim sa sobom. Toliko mi je dodijalo da mi "podviruju" da nisam otišla 2,5 godine.
Baš moram otići. :/
Uh... Mislim da bi trebalo jednom godišnje kao minimum minimuma minimuma.
MINIMUM jednom godisnje. i to ako je sve ok.
joj, meni je skoro svaki put tako i na sljedecem nema nista.Citiraj:
Vodenjak prvotno napisa
sigurno je tako i kod tebe.
ne budi lijena, naruci se!
:love: :love:
obavezno jednom godišnje na papu :)
Zadnji put sam bila u 8.mj.poslije poroda i rekao je za 6 mj.papa test.Dakle,vidimo se u četvrtom mj. ;)
I ne igram se time,obavezno odem kad je vrijeme.Čak me prije dvije godine pohvalio kako sam točna,došla sam točno god.dana nakon zadnjeg pregleda :mrgreen: