Drage moje,
zanima me koliko plaćate trudnički pregled kod svojih privatnih ginekologa (UZV + vaginalno) te kod kojeg doktora? Za one koje su bile na 4D isto molim info ako je moguće, i za papu također.
Hvala unaprijed
Printable View
Drage moje,
zanima me koliko plaćate trudnički pregled kod svojih privatnih ginekologa (UZV + vaginalno) te kod kojeg doktora? Za one koje su bile na 4D isto molim info ako je moguće, i za papu također.
Hvala unaprijed
ja sam uzv+vaginalni pregled privatno plaćala 450kn kod dr. rajhvajna u savskoj.
UZV + pregled - oko 400 kn - dr. Marton, Hebrangova, dr. Kos, Pol. Vili. 4D ti se isto vrti oko tako - 500 kn - mislim (nisam bila). U priv. rodilištu će navodno cijene bit 600 kn - pregled u trudnoći. Ovih 400 kn je neki default za ZG, u ST-u su cijene UZV-a po privatnicima oko 300 kn, ne znam kako je u drugim gradovima.
4D u 13. tjednu 500 kn (ordinacija dr. Grujić).
U Bjelovaru, kod dr. Galkowskog, UZV+pregled 250,00 kn. Odlican doktor, isplati se zbog njega i do Bjelovara. Mislim da mi je s PAPA testom bilo nekih 320,00 kn.
dr.KOS- Poliklinika Vili -- UZV kontrolni 300 kuna ,,,,dobiješ i slikice i cd
:D
Poliklinika Vili - dr. Kos - pregled + uzv 400,00; 3D uzv 500,00
Kod Podobnika - pregled + uzv 600,00
Poliklinika Eljuga - dr. Mazalin
- papa 200,00 kn
- uzv 200,00 kn
- samo vadenje briseva 100,00 kn (sam nosis)
- UZV+pregled u T 400,00 kn
Na 4D idemo u 20 tjednu (po preporuci) i dobit cemo cd. Nisam pitala za cijenu.
I moram jos reci da su dosta fer npr. u prvoj T kada sam bila na pregledu i UZV platila sam normalno 400 kn no, na zalost nakon 5 dana sam prokrvarila i opet sam isla. I tada se napravio pregled + uzv no nisu mi htjeli naplatiti pregled vec samo uzv.
Poliklinika Škvorc u Samoboru: pregled+uzv (prvi dolazak 400 kn a svaki sljedeći 300,00 kn)Uzimanje briseva 100,00 kn (sama nosiš uzorke),pregled+uzv+papa 450,00 kn (za netrudnice)
ja 400 kod nje, la zato što sam njen pacijent.Citiraj:
Gost 1 prvotno napisa
poliklinika dr. Bates, dr. Koncar
pregled 200kn, UZV 300kn, ali nikad ne naplati i jedno i drugo ;)
jako sam zadovoljna tretmanom, a kako je bio ravnatelj ili neka velika faca u Vinogradskoj, svoje pacijentice salje tamo (sto mi opet odgovara)
Dr.Harni pregled+ultrazvuk 450,00kn
Nemetova. Preko osiguranja. UZV free, pregledi (nakon što sam potrošila kvotu) 100kn. :mrgreen:
ako moze pitanje - kojeg osiguranja?Citiraj:
sweety prvotno napisa
cisto me zanima jer sam preko bivse adende dopala tamo i inace radim svake godine sistematski tamo
kad sam razgovarala o osiguranju koje bi pokrivalo troskove trudnickih pregleda rekli su mi da takve opcije nema...dakle, moze se provoditi pretrage, ali su onda u onoj kvoti osiguranja??
ako je OT, moje isprike
Zagreb Osiguranje, a polica (bar mi tako piše na kartici) je OPTIMA.Citiraj:
saska7 prvotno napisa
E stvar je u tome da ti nitko ne radi "preglede za trudnice", a pogotovo kad tako predstaviš situaciju asistenci, odmah te otpile jer prvo nemaju pojma o čemu se radi, a onda ih uhvati panika jer im nije upisano u protokol.
Trudnički pregled je kao i svaki drugi ginekološki (barem kako ja njih tamo papirnato kužim).
U mojoj polici od trajanja godine dana, pokrivena su mi 2 specijalistička pregleda, 4 kontrole , laboratorijski postupci ( standardni ne specijalni), te diagnostičke obrade (UZV).
I naravno sistematski.
Sad koristim tako da specijalistički pregled (ginića) plaćam, a UZV koristim pod one diagnostičke....
Ne znam kolika je cijena pregleda ako nisi osiguranica, jer nama je u to uračunat i popust preko osiguranja.
U startu sam policu platila 1500 kn, ali moram priznat da sam ju uredno potrošila. Isplati se svaka kuna. Ma isplati se samo čekanje reda u našem zdravstvu... :mrgreen:
Nadam se da je malo jasnije... :)
Svaki pregled u trudnoci 300 kn. Naravno u cijenu ulazi i uzv. U ordinaciji sam bila po 45 min. Uzimanje briseva 100 kn, cini mi se. Mozda 150.
Kod dr. Škvorca u Samoboru.
Ma sve se vrti oko 500kn,odnosno 300kn pregled i 200uzv!Papa je najjeftiniji,oko 60kn!Jednom sam radila briseve aerobno i anaerobno te pregled i uzv 1400kn!Kad me nije kap strefila i jos k tomu gospon dr se nije udostojao da me obavijesti o rezultatima nalaza,ali je uredno nakon nekog vremena poslao poziv da se odazovem na kontrolu!Mos mislit!Treba uvijek prvo pitati za cijenu,pa se onda odluciti!Taj dr ima ordinaciju negdje u Krajiskoj,ne znam tocno prezime!Ugl sam bila jako razocarana!Isto sam se razocarala u Bates!Ostavljas im svima novce,a nitko da ti juavi sta je s papama i brisevima!Sad sam zadovoljna idem u tratinsku,ordinacija dr Husar!Jako su ljubazni i ugodno se tamo osjecam! :D
sweety, kod kojeg si liječnika? I ja gore vodim trudnoću, prvo preko police od bivse adende, koja je upravo sada istekla, produzila sam je s optima policom
Kod dr. Husara - pregled 190 kn, UZV 180,00 kn.
Daje privatni mobitel i u slučaju kakve hitnosti može ga se zvati u bilo koje doba dana ili noći. To mi puno znači, daje mi sigurnost ako ne daj bože nešto krene krivo.
i ja sam si uzela policu Optima kod zagreb osiguranja baš zbog trudnoće-imam pravo na dva specijalista i 6 kontrolnih pregleda + sistematski pregled,znači odabrala sam ginekologa i tako imam pravo na pregled u Poliklinici Vili,6 kontrolnih pregleda sa besplatnim UZV.Stvarno se isplati.Da ne spominjem još jednog specijalista po izboru i 6 pregleda kod njega.
Ja sam uzela Optima policu kod Croatia osiguranja i definitivno se isplati. Kroz cijelu trudnoću preglede nisam morala plaćati, išla sam kod doktorice Grujić. Super mi je što nema čekanja po bolinicama za nalaze itd.
i mene zanima kako to ide s privatnim osiguranjima...
imam plusić na testu i sad pokušavam saznati što i kako dalje. :)
Ajde super da si se javila :)
Ja isto napravila testić prije tjedan dana, i od tad kopam, i kopam! A sve mi se čini da svi sve znaju, a ja euforično tele.. :))
Vidiš Arte je napisala da joj je sve uključeno u policu, ali 2008. mislim da sada nije, a ja čitam to sve kaj je uključeno i ništa mi to sve ne znači kad ne znam kaj treba napravit sve od pretraga i sl.
Gin. me naručila u za dva dana, a svi pišu da se tad još ništa nemre vidjet ni znat...