mislim da na rodinim stranicama krivo pise do kada su roditelji duzni prijaviti dijete u nadleznu opcinu po rodenju.....mislim da zakonski rok nije 15 dana nego 30....
dali mame koje su frisko rodile znaju kako stoje stvari....
Printable View
mislim da na rodinim stranicama krivo pise do kada su roditelji duzni prijaviti dijete u nadleznu opcinu po rodenju.....mislim da zakonski rok nije 15 dana nego 30....
dali mame koje su frisko rodile znaju kako stoje stvari....
nisam friško rodila, ali mislim da ti je rok 60 dana
jer mi nismo nikako mogli smisliti ime, i kad smo došli 30.ti dan i rekli da smo došli jer je zadnji dan, inače da se još ne bi odlučili za ime, rekli su nam da smo imali još 1 mj. fore
sad dal su se zezali ili ozbiljno mislili, nisam provjeravala
tako je, u ZG je rok 60 dana.
hvala vam cure...divne ste....
hvala vam cure...divne ste....
Meni su u rodilištu rekli da je rok 40 dana
netko mi je rekao da pise u merkuru na vratima..sad neznam ,vjerojatno gore u rodilistu...a i trazila sam po netu isto sam vidjela 30-60 dana...trebalo bi prepraviti na rodinim stranicama da se ljudi ne bune...
na rodi dobro piše nego niste shvatile. tih je 15 dana rok bolnici da prijavi dijete da se rodilo, vi onda imate duži rok da upišete dijete 8)
dobro je napisala vidra, nije isto prijaviti rođenje djeteta i upisati ime djetetu.
sory....moja greska....hvala
ali to prijavljivanje obavi bolnica, zar ne?
to nema veze s nama
je, to obavi bolnica i onda kad ti dođeš upisati dijete, u matičnom već znaju da se rodilo.