Prepuna zraka, a ne podriguje
Evo, nalazim se u situaciji u kojoj mi moje trogodišnje dojiljačko iskustvo ne pomaže, pa vas molim za pomoć, savjet, bilo što...
Dakle, beba ima 6 tjedana, i velikih problema s gutanjem zraka. Jako se naguta zraka tijekom podoja, a nakon toga teško podrigne, nekada uspije podrignuti odmah nakon podoja, ponekad nam treba 20-ak minuta nošenja, a najčešće neće pa neće.
Uglavnom, kad i podrigne, i dalje je muči zrak, grči se, nemirna je na cici, teško zaspe i budi se svakih 5 minuta, a stomačić joj je ko lopta!
E sad, što učiniti...meni je jasno da bi trebalo smanjiti gutanje zraka, ali kako :?
Isprobali smo niz položaja, i ležeći, i poluležeći i sjedeći, ali uvijek isto coktanje tijekom podoja.
Pedijatričin savjet je bio dizati bebu više puta tijekom jednog podoja, i to sam probala, ali rijetko podrigne.
Kad osjetim jaki LD, maknem je s cice i izdojim se , vratim je na cicu i opet čujem to coktanje i zrak u želučiću.
Ako već ne možemo izbjeći gutanje zraka, kako najbrže izbaciti zrak osim podrigivanjem koje nama baš i ne ide?
Zaboravih reći da ponekad i povrati cijeli obrok kad ne uspije podrignuti, ne bih rekla da je to bljuckanje, već povraćanje.
Re: Prepuna zraka, a ne podriguje
Nebi se htjela praviti pametna ja imam dijete od 3 mj.Dosta sam toga prošla sa dojenjem i u prvoj trudnoći ako dijete cokće nije dobro prihvatiloo cicu,tako su bar mene učili da mora cijela aureola biti u ustima ne samo bradavica,a što se tiće podrigivanja i moj sin isto neće podrigniti ali nemamo problema sa grčevima ali sa povračanjem ajme,u mlazovima,razgovarala sam sa pedijatrem kaže da se to dešava zato što nepodrigne,mi se isto nosimo po pola sat.Ja ga stavim na stomačić i brzo podrigne.