Imam prijateljicu,bolje ne bi bile da smo u trbuhu skupa rasle.
On već dugo(od rođenja djeteta koje će sad 3g)ima problema sa mužem-tipična kriza koju valjda svi prolazimo s našim muževima,samo u varijacijama-kako sad podijeliti dužnosti,biti velikodušan,staviti sebe na stranu i dijete na prvo mjesto,mama nije ta koja sve treba raditi,dijete se voli i mazi bez da se to mora napomenuti,dijete jede kad je djiete gladno i na to treba misliti ,a ne hrani se kad to nama odgovara,lijekovi se daju na vrijeme ,a ne kad se sjeti,ne spava se kraj budnog djeteta koje po kući trči...On je inače neka ful cool,indiferentna osoba,za koju ne bi rekla da ga ništa ne pogađa,već je njegova nastup takav-ali zato ništa manje iritantan.Puno uplitanja sa strane roditelja(brak 2 različite vjere),ona je svoje kratkim postupkom riješila,on svojima šuti i trepće-jer što da govori kad neće slušati.....
Danas opet usran dan,izazvam njegovom mamom(čuvala je malog,odvela ga u Zagorje bez njihovog dopuštenja,na izričit zahtjev da ga odmh vrati rekla je da neće pa makar ga više ne vidjela,opća ludnica,frendica radi i ne može s posla,muž kao ljut al sve laganica,materi opet ništa nije rekao-osim da neće više vidjeti malog i sad je njemu sve 5 mirno doma sjedi,ja bi streljala okolo da sam na njegovom mjestu)
Već sam čitala savjete da je najbolje se ne petljati,ali kad je naš odnos takav da će ona trebati razgovor ,a ne samo slušanje...?Ja ne zam što bi više rekla,iscrpila sam svu svoju kreativnost(a kreativna sam osoba),samo joj mogu reći još da ide savjetniku.
Ali htjela bi da mi iskusne kažete-on ne pije,ne karta i koliko znamo ne vara,ne tuče i ne udara,ne izlazi okolo,ne troši bez veze "samo" je lijen i nezainteresiran i čini se nesretan(jer se od njega očekuje i traži dinamičnost)-što kategorički odbija priznati.Meni se čini da je za njega idealan život onaj u kojem život ide ,a on za njim kaska umjesto da ga sam aktivno vodi.I sad je li to dovoljan razlog za razvod,kako pokrenuti nekog po prirodi takvog...statičnog...očekivanja su tu i smanjiti se ne mogu jer nisu nerealna-briga za dijete i briga o samome sebi ,ako ne već o supružniku, nije ništa pretjerano zahtjevno za normalnu osobu-ili se varam?
Da li ostaviti osobu jer je prestatična i lijena? Kolika mana je lijenost uopće?(meni velika u toj mjeri ali opet...)Kada je dosta lijenosti?
Ja pričam i sa njom i sa njim-odvojeno-sa tim da sam prije ja njega nukala na razgovor,sad on mene nazove kad vidi da je vrag odnio šalu.Makar ne bih rekla da mu je srce iskreno u želji za promjenom,više kao da se boji "sramote" razvoda,razočaranja koje ono predstavlja,samoće koja onda dolazi i stana koji će morati naći?Rekla bi da nju i sina voli ,to nije upitno.
Njena mana je u netrpeljivosti koju ona sada već jako osijeća,živčanosti zbog cjele situacije(podstanari,novaca nikad niodkuda,puno se radi,malo je pomoći,sve je stvarno većinom na njoj),upitnosti cijele situacije-i zbog toga ni ona više ne pruža fer i iskrene prilike-ali da sam ja na njenom mjestu i meni bi bilo dosta tih prilika-makar uvijek savjetujem da pruži još jednu?Griješim li?
Ona griješi mislim i u nekim pokušajima da ga prisili na brigu i rad po kući i sl-pa onda kad on počne ona pretjera(u želji da malo odahne),pa onda to krene u neko poluiskorištavanje(za koje razumijem zašto ona smatra da ima pravo jer i on nju iskorištava)-pa sve to bude nepošteno sa obje strane.Jedan poluparazitski odnos..... :/
On griješi što čeka da mu se sve veli i više od nekoliko puta,i uvijek tek na povišeni ton reagira,pa to ne ostaje samo na povišenom tonu već bude odma svađa...u kojoj ona viče,on šuti i neće govoriti-on općenito kad je ljut ili povrijeđen odbija komunicirati(kućni odgoj-o problemima se šuti pa će nestati/zaboraviti se)a ona pak viče pokušavajuć glasnoćom doprijeti do njega.
I tako još puno "sitnica"......
Ona je zgodna žena,ponuda ima,ona nikog drugog ne želi,želi svoj brak i svoje dijete u komadu,ljubavi ima dovoljno.
I znam da ćete svi reći-neka razgovaraju-ali ja trebam(a i ona jer će sigurno vovo čitati)kako da razgovaraju,što da poduzmi (osim savjetnika),kako dalje i najvažnije-da li nastavljati dalje tako?
Pisala je ,crtala,govorila,vikala,dala šamar :( ........i posramila se.... :(
Hvala svima!!