Da li postoje ogranicenja pri posvajanju iz nekih drzava?
Bok
interesira me da li hrvatska mozda ne dozvoljava posvajanje iz odredjenih zemalja. Naime, zivim u Cambodii, i ovdje ima dosta djece za posvojenje. Rasptivala sam se za moju rodjakinju, koja bi posvojila dijete/djecu odavde, i prvo na sto su me uputili je da provjerim da li je to kod nas dozvoljeno. Kazu da neke zemlje to ne dozvoljavaju.
Hvala.
Re: Da li postoje ogranicenja pri posvajanju iz nekih drzava
Citiraj:
Teta Eta prvotno napisa
Bok
interesira me da li hrvatska mozda ne dozvoljava posvajanje iz odredjenih zemalja. Naime, zivim u Cambodii, i ovdje ima dosta djece za posvojenje. Rasptivala sam se za moju rodjakinju, koja bi posvojila dijete/djecu odavde, i prvo na sto su me uputili je da provjerim da li je to kod nas dozvoljeno. Kazu da neke zemlje to ne dozvoljavaju.
Hvala.
Helou, Teta Eta - nije baš jasno što točno treba provjeriti - smije li hrv. državljanin posvajati u Cambodii ili obrnuto? Pretpostavljam da pitaš za obrnuto - smiju li Hrvati posvajati u Cambodii to ti ne znam reći, nadam se da će znati reći netko tko zna. Kod nas ti, naime, ne postoje agencije za međudržavna posvojenja i ne znam kako bi ta procedura išla - preko koje institucije, naime. Za posvajanje hrv. državljana prednost imaju hrv. državljani - ako slučano pitaš za varijantu obrnuto...